2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. sparotok
11. zaw12929
12. getmans1
13. bosia
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Прочетен: 1161 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 14.03.2017 16:38
Родните и чужди производители масово заменят захарта с високо фруктозен царевичен сироп, който се влага в безалкохолни напитки, плодови уж натурални сокове, в детски сокчета, в сухи пасти, вафли и всякакви десерти. Обяснението на производителите е, че българите… обичали царевичен сироп.
Те, българите, идея си нямат, че го консумират, камо ли да го обичат, но това е друг въпрос. Производителите безпардонно лъжат.
Йордан Войнов, експерт по храните, обясни, че и повечето от сладкарските ни продукти на пазара (торти, пасти и толумбички) са произведен с този подсладител. А той пък, за разлика от обикновената захар, е много по-вреден и води до увеличаване на риска от алергични реакции, от пристъпи на астма, диабет, сърдечно-съдови заболявания и други болести.
Няма кой да спре големите чуждестранни компании и те си внасят на българския пазар каквото си поискат. Лошото е, че ги копират и родни производители.
Само миналата година в България са внесени 52 000 тона палмово масло, докато тази цифра през 2000-та г. е била само 2 000 тона.
Йордан Войнов
Можем ли да попитаме нашите големи бизнесмени за какво им е това масло? Нямаме ли си олио, нямаме ли си краве масло, че тъпчем с палмовото всички продукти, защото е по-евтино. Палмовото масло влиза в сиренето, за да му предаде вкус, защото там пък мляко няма, влиза в производството на прясно и кисело мляко, в майонезата, в чипса, зрънчовците, пуканките, сладкарските изделия… С него се пържат мекиците на пазара, правят се баничките и може да се открие дори в маслото, на което пише – „100 процента краве“.
100 процента, ама друг път!
Войнов каза още, че обикновено големите вериги хипермаркети мамят като препакетират внесени от други държави продукти и пишат на тях: „Произведено за България”. Което изобщо не е вярно. Всъщност боклуците са произведени за всички източноевропейски страни от така наречената „втора писта“, но у нас им се лепят специални етикети. Освен това етикетът е не само подвеждащ, но и донякъде обиден. Защото в случая „специално за“ не означава някакъв реверанс към нас, а просто нещо евтино за потребители втора категория.
„Хипермаркетите продават предимно нискобюджетни стоки. Даже родните преработватели, за да угодят на веригите, пък и да им излезе по-евтино, започнаха да работят само с химия“, издаде Войнов.
„Масово млечните ни продукти са без мляко, а саламите, деликатесите и луканките са дори без месо. За направата им вместо месо се използват фибри и бамбук. Вече дори не слагат соя, защото е скъпа. А за да придобие продуктът търговски вид и сносен вкус, се използват консерванти и оцветители.
В момента българите се хранят с чиста химия, а в повечето случаи в продуктите няма дори грам месо или мляко… Но най-нагло се предлагат като месни и млечни.
Етикетите, обозначаващи имитиращ продукт, се слагат само върху най-големите боклуци, а в другите, в които е сложен бамбук вместо месо и получени изкуствено в лабораториите фибри и всякакви химикали, се водят екологично чист продукт. И ако сред купищата боклуци по рафтовете на големите вериги все пак откриете нещо истинско- то пък е ГМО.
Че сме във втората писта и втора ръка хора, вече разбрахме. Че няма да развиваме икономика или селско стопанство, също ни стана ясно.
Но че сме станали опитни мишлета на цялата европейска, а след СЕТА и световна хранителна индустрия, не знаехме!
В България се внасят дори изцяло лабораторни пържоли:
Шунките, колбасите и „деликатесите“ съдържат цялата Менделеева таблица. А уж прясната риба се отглежда в развъдници, където са я хранили само с ГМО боклуци.
Докога, господа български политици?
Докога ще мислите само за собствените си дирници и ще прибирате тлъсти евро-подкупи, за да позволявате да ни тровят чужди производители?
Къде ни е селското стопанство?
Къде е животновъдството?
Къде са дори българските компоти, с които преди 30 години заливахме цяла Европа?
Вие позволихте България да се превърне в концлагер от свободен тип, където всевъзможни чужди и наши производители си правят с нас чудовищни експерименти и броят колко души ще оцелеят след ежедневното тъпкане с боклуци!
И никой дума не обелва, че сме най-болната нация и първи по всички отрицателни здравни показатели в света.
Пука ли му на някой въобще за нас?
Само че след като ни уморите всички – кого ще доите и „управлявате“?
А бяхме щастливи, когато ни приеха в ЕС.
Сега са щастливи само кокошките!
Автор: Станислава Славова, Skandalno.net
ОФИЦЕРИТЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ПОРЪЧКИ НА РАДЕВ ...
СТРАНИТЕ-ПРИМАТИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ СВЕТО...