Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2023 09:55 - Сутрешна сводка: Ракетни удари по Одеса, Харков и други градове нощес, военен от ВСУ разказа с какъв похват руснаците превземат Бахмут
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1405 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Редица украински области бяха подложени на руски удари в ранните часове на днешния ден, включително черноморското пристанище Одеса и вторият по големина град в Украйна Харков. В няколко района е прекъснато електроподаването. Това съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Областният управител на Одеса Максим Марченко заяви в социалната мрежа Телеграм, че при масирана ракетна атака е било поразено енергийно съоръжение в пристанищния град, което е предизвикало спирания на електрозахранването. Ударени са и жилищни райони, но не се съобщава за жертви.Областният управител на Харков Олег Синегубов заяви, че по града и областта са нанесени 15 удара, а целите им са включвали инфраструктура. За удари се съобщава и в град Днипро, Централна Украйна, както и в области из цялата страна. 

Руските окупатори използват тактика на огневия вал и Бахмут не е изключение. В близък бой руснаците губят от украинските бойци, пише УНИАН.

„В Бахмут те имат неограничени боеприпаси. Вчера над главите им летяха снаряди, работеха минохвъргачки, касетъчни боеприпаси, непрекъснато работи вражеската авиация. Сега в момента има артилерийски обстрел.

Просто са свикнали да използват тактика на огневия вал, изпепеляват всичко живо и след това отиват на унищожените територии и си слагат там своя флаг",  казва военният ВСУ, гранатометчикът на 5-ти отделен щурмови полк Юрий Сиротюк в коментар на ТСН.

По думите му, когато става въпрос за близък бой със стрелба, руските войници губят от украинските военни.

„Градските битки са близки битки. Когато две армии се приближават, тогава артилерията не може да работи, защото не се знае къде е приятелят, къде е другият. Тогава има пряк контакт на стрелково оръжие“, каза военният.

В същото време той посочи, че в Бахмут са необходими само малък брой мотивирани войници, които знаят как да се бият в градски условия и които знаят как да се бият координирано и хармонично.

„За руснаците е много трудно, защото някога основата на съветската армия бяха украинците. Сега Русия е изправена пред онези украинци, които са били най-добрата пехота в света през последните векове. Руснаците, разбира се, се страхуват от тези контактни битки, така че Пригожин плаче за артилерия, смятат че победата е хвърляне на желязо във всичко“, обобщи Сиротюк.

Бахмут става основна цел на руските нашественици. Тежки битки се водят за града, руснаците умират на партиди.

Отбелязва се, че градът е обкръжен от три страни, но групировката на въоръжените сили на Украйна не е отрязана. Военно-политическото ръководство реши, че защитниците няма да напускат Бахмут.

В същото време Русия в битките за града вече е загубила до 30 хиляди "вагнеровци", които бяха основният "юмрук" на нашествениците.

По информация на руското министерство на отбраната през изминалото денонощие в Купянск направление силите на руската армия са успели да спрат дейността на десет диверсионно-разузнавателни групи от въоръжените сили на Украйна. Последните могат да се опитват да изпълняват различни видове задачи в тила или директно в зоната на фронтовата линия, пишат чужди агенции. 

Активирането на такъв голям брой диверсионни и разузнавателни групи може да означава, че защитниците се опитват да използват малки части за извършване на различни дейности в неконтролирани територии.

„В района на населените места Табаевка, Гряниковка, Олшана от Харковска област, Артемовка, Новоселовское и Стелмаховка от Луганската народна република бяха потиснати действията на десет диверсионно-разузнавателни групи от Въоръжените сили на Украйна“, съобщиха от руското министерство на вътрешните работи. 

Към днешна дата битките продължават да се водят активно в купянската посока, но очевидно не в полза на въоръжените сили на Украйна, както се вижда от официалните данни за унищожаването на украинските сили.

https://blitz.bg/svyat/sutreshna-svodka-raketni-udari-po-odesa-kharkov-i-drugi-gradove-noshches-voenen-ot-vsu-razkaza-s-kakv-pokhvat-rusnatsite-prevzemat-bakhmut_news941189.html




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20321628
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930