Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2017 13:00 - НОМИНИРАНАТА ОТ БХК (ЛИДИЯ СТАЙКОВА) ПОДПОМАГА ТРАФИКА НА ХОРА ПРЕЗ ГРАНИЦАТА!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Според Лидия Стайкова полицаи са били мъже в стаите им в центъра, тя добавя, че в „лагера няма достатъчно лекари”. Тя посочи, че е получила кадрите от свои познати афганистанци. Според правозащитника, до протеста се е стигнало, след като станало ясно, че допълнителни лекари в лагера ще има чак през следващата седмица." (в-к "24 часа")

image

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЯ Е ЛИДИЯ СТАЙКОВА ?

РАЗГОВОР МЕЖДУ НЕЯ И РАДОСТИНА ПАВЛОВА (от Център за правна помощ "Глас в България") във фейсбук-групата "Приятели на бежанците":

Radostina Pavlova: "Здравейте! Нужна ми е информация относно недопускане/отблъскване от границата, надявам се тези от вас, които имат възможност да са по-близко до границата и до хората, които се опитват да пресекат, да могат да помогнат. По-конкретно, какви са възможностите, законови най-вече, но и практически, за тези, които се опитват да пресекат, но са отблъснати от българските гранични власти? Зная, че някои се свързват с организации като ВКБООН, които помагат, като говорят с гранична полиция, какво още? Благодаря!"

Lydia Staikova: "Преминаване през ГКПП: Да се примолиш някой да те скрие в багажника и да се молиш да не го проверят. ВКБООН могат ли да говорят с турската гранична полиция да те пусне през ГКПП? Преминаване през гората: плащаш солени цени на трафиканти, за които знаеш, че досега са успявали, особено онези, които те стоварват доста навътре, примерно до бежански лагер. Там идва някой да се застъпи за теб за всеки случай."

Lydia Staikova: "Самотрафикираш се с помощта на GPS, криеш се максимално от Гранична полиция докато навлезеш навътре в страната. Някой ти помага, примерно те взема с кола отнякъде, като рискува да го заловят и съдят за трафик на хора. Води те в някой полицейски участък. Междувременно си се обадил на ВКБООН и пр."

Номинацията й за "Човек на годината" на БХК можете да прочетете на: www.humanoftheyear.org

Прочетете за какво, с какви методи и откога действа Лидия Стайкова - на официалния й сайт: https://lydblog.wordpress.com

 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20324866
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71347
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930