Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2016 19:01 - Тайното минало на Димитър Николов
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1021 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.11.2016 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Кой е точно кметът на Бургас Димитър Николов. Какво е неговото минало. Оказва се, че той е крупен контрабандист от близкото мафиотско минало на България. Кандидатът за Кмет е държал години наред добре разработен канал за нелегален внос у нас на сухо мляко от Молдова и ОНД през Дунав мост. Публикации за това вече се появиха в някои национални медии. Заради тази си престъпна дейност Николов е осъден с присъда на Бургаския районен съд и дори в момента срещу неговата Еднолична фирма “Бове – 1” има действащи следствени дела и прокурорски преписки. Николов е разкрит от Митническите власти да представя подправени фактури и да подменя истинските. Във въпросните фактури има различни доставчици и различни фирмени адреси на “Бове – 1”, нито един от които действителния по съдебно решение. Така той е укривал десетки хиляди килограми сухо мляко, което е вкарвал с ТИР-ове през Дунав мост. Заради престъпленията срещу Николов са съставени Митнически Актове, Наказателни постановления, Съдебни решения и Изпълнителни дела от Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на сумите, с които е ощетил държавния бюджет. “Уикенд” разполага с документи, доказващи, че Кандидат – Кметът е измамил държавата с над половин милион лева, което за момента на престъплението са били страшно много пари. Източници от кухнята на подобни далавери са категорични, че никой вносител не би действал в продължителен период толкова смело в престъпна дейност, без да има сигурен гръб и протекции на политическо и държавно равнище. Добре покриван като Областен Председател на СДС, докато бе в управление, и настоящ водач на синята листа в Общинския съвет на Бургас, един изпечен стопански престъпник /признат от съда/ застава зад друг актуален политически чадър, за да се спаси от заслуженото наказание, което трябва да понесе за престъпленията си.. Ако разбира се България беше нормална законова държава по европейски стандарти и корупцията в страната не превръщаше вчерашните престъпници в настоящи управници, с власт да се разпореждат със съдбите на милионите българи.

Имането на политика - каре

Имотното състояние на Димитър Николов бе официално оповестено от пресцентъра на ГЕРБ в Бургас. Според разпространената до медиите декларация Областният лидер на ГЕРБ и кандидат за Кмет на Бургас притежава:

„Апартамент – 89,6 кв. м. – Бургас, ул. Абоба С. Ветрен – жилищен етаж 115 кв. м. с прилежащ двор от 470 кв. м. – наследствени С. Росеново – дворно място – 1240 кв. м. Созопол – жилище – 46,5 кв. м. С. Велика – вилен имот – 890 кв. м.

Автомобили: Пежо 206 Опел кадет Лада самара”

„Искам бургазлии да знаят, какво притежавам преди да бъда избран за кмет на Бургас, като по този начин подчертая намеренията си за прозрачно управление”, каза самият Николов. Освен посочените имоти е добавено в Имотната декларация, че Димитър Николов е в момента: Управител на фирма КБС ООД, със 75 служители, основна дейност – туризъм, туроператорство, инвестиционна дейност. Управление – Бургас. И има 50 % дялово участие от фирма „Европа” 5 ООД – която се занимава с търговия и инвестиционна дейност.

Това, което се скрива
от гражданите на Бургас във въпросните данни е, че кандидат – кмета притежава доста голям и луксозен хотел по Южното Черноморие. Чрез фирма „Европа 5” ООД Николов е собственик на х-л „Белица” в Приморско. Хотелът е разположен на терен от 13 дка с парк и басейни. Има 168 стаи и 6 луксозни апартамента, което прави 450 легла на разгъната застроена площ от 7000 м2, което си е индустриално количество. Сградата е бившата почивна резиденция на Строително Монтажен Комбинат – Бургас от Татово време – впоследствие приватизирана. Хотелът е обграден с висока бетонна ограда, зад която никой не може да надзърне. По пътя за Приморско обаче са наредени огромни метални билбордове с реклами на един от най-големите и лъскави комплекси по Южното Черноморие. Интересно в случая е, че в посочената имотна декларация случайно, или не се появяват няколко показателни противоречия и факти. Едното от тях е, че в регистъра на бургаските фирми няма фирма с име „КБС ООД”, на която Управител е Димитър Николов. След ровене по регистрите излизат само 2 ООД-та, които съдържат в името си посочените инициали, а именно: „КБС – 2000” ООД, с Управител: НИКОЛАЙ СЛАВОВ СЛАВОВ и „К Б С ИНВЕСТ 1” ООД, с Управител: НЕДКО ДИМОВ УЗУНОВ. И в двата случая името на Димитър Николов липсва. Между другото първото КБС – 2000 е в ликвидация от 2002 г. Разследване на “Уикенд” успя не много лесно да разкрие коя е истинската фирма скрита зад инициалите КБС, посочени в декларацията. Оказва се, че това е фирма „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО” ЕООД с дейност – Хотели. В актуалните регистри на ДАКСИ управител на въпросната фирма е лицето: СИМЕОН НИКОЛОВ СИМЕОНОВ – съдружник на Димитър Николов още от времето на общата им фирма „БОВЕ – 1” ООД – наследник на контрабандната ЕТ “БОВЕ – 1”. Собственик на въпросното еднолично дружество, а не ООД, както е посочено в декларацията, е фирма „Европа – 5”. Споменатият х-л „Белица” в Приморско всъщност се води собственост в активите именно на „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО”, но това съзнателно, или не е пропуснато от подателя.. Както е и изманипулирано името и статута на формата, в която той посочва, че работи, но официално липсва в съдебния регистър. Друг е въпросът как точно е придобит и за колко пари х-л ”Белица”, заедно с огромния парцел от 12105 м2 в гр. Приморско и дали някой е правил проверка за произхода на средствата за това. Най-много въпроси предизвиква регистрирания уставен капитал на “Европа 5” ООД – 570 840 лв., което прави 285 235 лв. собствени средства за Николов. Само, че защо именно фирмата която притежава огромния х-л “Белица” – „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО” ЕООД има регистрирани едва 152 940 лв? Кой се опасява от ревизия от данъните власти и декларациите през годините, доказващи произхода на въпросните средства с официално получаваното трудово възнаграждение?


Далаверата „Корал”
или Как се подарява обществена земя на плажа

Имената на Димитър Николов и стария му съдружник Симеон Симеонов се преплитат и в една от най-големите далавери със земя по Черноморието. Става въпрос за продажбата без търг, конкурс или каквато и да било обществена процедура на близо 130 дка общинска земя в Община Царево на първа линия до морето, т.е. на самия плаж на бившия к-г „Корал”, на север от Царево. Сделката е осъществена между Кмета на Царево – Петко Арнаудов и фирма „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД. Актуалното състояние сочи, че фирмата се управлява от Симеон Симеонов. Което едва ли е случайно, като се види, че един от основните собственици на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД е общата фирма на Симеонов и Николов – „ЕВРОПА – 5” ООД. Огромният терен на един от най-хубавите плажове по цялото ни крайбрежие е бил продаден от Арнаудов за символичните 7 $/м2 на частната фирма. В момента същата земя е обявена за препродажба от различни брокери, но вече на съвсем друга цена - от 150 Евро/м2, информират местните жители !!

Мръсните пари нямат цвят

Скандалната продажба е предложена от червения Кмет на Царево Петко Арнаудов, който се прочу около Парк Странджа и опитите му да премахне най-голямата защитена територия в България, с решение на ВАС, за да узакони незаконните строежи там, разрешени от него и юриста му Евгени Мосинов. Същия, който е изготвил и защитавал продажбата на 130-те дка общински терени на първа линия на фирмата свързана с Димитър Николов. Връзката между известните играчи в сенчестите афери на държавата по Черноморието е бил именно адвокатът Евгени Мосинов лидер и активист на БСП – Бургас – едновременно юрист на Община Царево и Шоколадовата фабрика „Победа”, където до преди месец Димитър Николов се водеше изпълнителен директор. И откъдето е уволнен с Решение N 2 от 02.08.2007 г. на Бургаския Окръжен съд, заедно със вездесъщия Симеон Симеонов, който пък е бил пак там член на Съвета на директорите.


Обещаният Рай


С Докладна записка на Петко Арнаудов до Общинския съвет в Царево на 16.07.2002 г. се защитава искането на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД да закупи 8 земеделски парцела частна общинска собственост в землището на с. Лозенец без процедура по ЗОС. Арнаудов почти като адвокат на фирмата мотивира пред съветниците намерението с поетите обещания от фирмата да изгради на придобитите земи на плажа голямо ваканционно селище. Никому неизвестната фирма зарибява чрез Кмета Общинския съвет, че ще завърши строителството на бъдещия ваканционен комплекс до 2 г. от сключването на договора, ще работи по проектирането и строителството съвместно с туроператори като: „Некерман”, „Томас Кук”, „Болкан Холидейс”, „Фритресорс груп” – Швеция, „Болкан турс” – Ирландия и др. Ангажиментът е общата инвестиция да достигне 15 000 000 $, за селище с капацитет от 1200 души. Освен това е поето задължението да се облагороди и подобри инфраструктурата на Лозенец и Царево, да се открият постоянни 350 работни места за местните хора, от които 85 „ще бъдат назначени веднага и изпратени на обучение в Германия и Англия”.. Поне така обещават акушерите на крупната сделка в лицето на Арнаудов и „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД пред Общинския съвет. Силно впечатление прави първоначалното предложение на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” да закупи 161 дка земя на просто циничната цена от 3.5 $/м2. Фирмата се аргументира с притежаваните от нея хотелски комплекси в цялата страна – Слънчев бряг, Приморско (х-л „Белица”), Пампорово, Троян, София.. А съдебната регистрация сочи, че тя е била създадена на 25.06.2002 г. – само 1 седмица преди да внесе Предложението си в Общината !!!

Лично Николов е направил пътека до Царево,

за да прокара решението за покупката на земята, спомня си общинския съветник Димо Иванов – Председател на ОС тогава. „Правихме срещи и в кабинета на Николов в „Победа” в Бургас, където той ни уверяваше, че всичко обещано ще бъде изпълнено, признава Председателят пред „Уикенд”. Не липсват и скептични мнения на обсъждането на сесиите, като такива на общинския съветник Евтим Тодоров: „Достатъчно сме слушали подобни обещания. Предлагат се чудесни проекти, които не се реализират, а някой черпи дивиденти, знаете как се източваше държавата. Моите критики са към Кмета, защото това е прекрасна земя и колегите знаят за какво става дума. Много сме лъгани тука и нищо не е свършено. С големи резерви гледам на всеки анонс подаден по подобен начин. Вие купувате земята за 7 $, а после я продавате спокойно за над 100 $..” Изказването на Тодоров днес звучи направо като пророчество, с оглед на реалността 5 г. по късно. Мнението му се подкрепя от още няколко съветника сред които Сашко Тодоров, който добавя: „Нищо не гарантира, че ще се приемат на работа 350 човека, или пък, че няма да се парцелират тези парчета и да се изтъргуват на по-висока цена”. За да не се случи най-лошото и Общината да не бъде пладнешки ограбена бившия Кмет на Царево Даниел Колев предлага в допълнителните условия на договора за Покупко – продажба на терените на 1-ва линия да се заложи клауза, че фирмата няма да право да се разпорежда и да продава тази земя, както и да бъде продавана самата фирма, която притежава земята. Нещо, което в крайна сметка не се включва в Договора, одобрен от Евгени Мосинов – едновременно юрист и на Продавача и на Купувача ! Сделката е извършена и 130 000 м2 на плажа до Лозенец за продадени на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД, в което участва активно Димитър Николов, като неин „неофициален” представител, тъй като по документи неговото име никъде не фигурира в сделката.

Сделката е незаконна

Малко след гласуването на Решението на Общинския съвет вследствие щедрите обещания на „инвеститорите” Областният Управител на Бургас Иван Витанов обявява сделката за невалидна и незаконна. Основните мотиви са следните: „Община Царево допуска продажба на общинска собственост без ясно регламентирани правила и условия, които следва да бъдат уредени при провеждане на търг или конкурс, както и без мотиви за направения избор на купувач..”, заявява Областният управител в Заповедта си за отмяна на спорното решение. Разбира се Заповедта веднага е атакувана в БОС, а Петко Арнаудов продава 5 % от терените на „ВИТАТУР” и прави фирмата съсобственик в земята. Това означава, че дори и съдът да постанови незаконосъобразност на Решението на ОС, то Общината, ако реши да продава земята, е длъжна да я предложи най-напред не на кого да е, а на фирмата, зад която стои шефът на „Победа”. Бургаският Окръжен Съд потвърждава Заповедта на Иван Витанов и преписката е обжалвана от Евгени Мосинов във ВАС. Там Община Царево обаче изненадващо печели и опитите на Областна Администрация и БОС да ревизират продажбата без търг, само срещу голи обещания са отрязани от върховните магистрати. На 07.07.2003 г. 3-членката на ВАС узаконява решението за продажба, а месец по късно са прехвърлени и останалите 95% от терените на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД .

Магистрати в басейни край морето

Към момента подобно решение не би могло да бъде коментирано, но имайки предвид, че само година по-късно на 19.11.2004 г. същият Върховен Административен Съд се сдобива по абсолютно аналогичен начин - без търг и конкурс със златен терен на плажа в Лозенец, на метри от терените на „ВИТАТУР”, където за 2250 м2 магистратите плащат на Общината едва 40 000 лв. което прави едва 8.5 Е/м2. За сравнение подобен парцел в регулацията на Лозенец, на метри от морето върви до 200 Е/м2, категорични са брокери. Купувачът в лицето на ВАС се задължава да не прехвърля 3 г. собствеността на придобитата по този начин земя, т.е. срокът изтича непосредствено след местните избори. От Пресцентъра на ВАС не отричат, че върху земята е постоен хотел за 3 166 871 лв., който бе открит в началото на мес. юни тази година. Малко преди същия този ВАС да удовлетвори друга, доста по-скандална и обществено непоносима жалба на Арнаудов и Мосинов и да събори съществуването на Природен Парк Странджа – един от най-уникалните по своята територия и многообразие в света. Срещу сделката на Николов в Царево са били подадени и жалби и сигнали от съветници също в Прокуратурата, за незаконни действия на Кмета Арнаудов и съмнения за облагодетелстване по чл. 282 от НК. Бургаските Прокурори не са образували производства през 2003 г., с мотива, че няма данни Арнаудов да се е облагодетелствал пряко от тази сделка. Сега обаче, когато всички срокове по подписаните Договори са изтекли, няма нито следа от селище, стотици работни места, инвестиции за 15 000 000 $, обучение на кадри в Западна Европа, инвестиции за 500 000$ в инфраструктурата на Община Царево, ситуацията изглежда коренно различна. Най-малкото подозрително е как и защо една от страните по Продажбата – Община Царево не предявява никакви претенции по търсене на неустойките по въпросните Договори. Които специалисти до момента изчисляват на около 2 млн. лв.

Как се осребрява заграбеното - каре

Две от сделките с част от земята дават неопровержими доказателства как се осребрява придобитата на безценица общинска замя на брега на морето. «Витатур инвест» АД е продала на бургаската фирма «Камон турс» ЕООД с нотариален акт от 19.04.2007 г. 34482 кв.м за 725000 лв. или 21 лв/м2 без ДДС и с нотариален акт от 09.05.2007 г. 3154 кв.м за 66000 лв. без ДДС – т.е. на същата цена на квадратен метър. Сделките се извършват много след изтичнето на всякакви срокове по договора с Общината и тоталното му нарушаване и което е още по-интересно – след като Димитър Николов официално е номиниран за Кмет на Бургас лично от Бойко Борисов. Гешефтът със земята върху която трябваше да изникне едно от най-модерните ваканционни селища би изглеждал циничен, ако не съществуваше още по-потресаващия факт, че «Камон Турс» ЕООД е собственост на тъста на Симеон Симеонов – Веселин Димитров Стефанов!! Перфектна сделка. Симеон Симеонов и Димитър Николов продават взетата с Договор за строеж земя в Лозенец на свое подставено лице (бащата на жената на Симеонов), което няма никакви ангажименти към общината и може абсолютно произволно да се разпорежда и да препродаде терените, но вече на реалната пазарна цена от около 300 лв/м2.

http://www.periscope.bg/bulgaria/item/3562-тайното-минало-на-димитър-николов.html
Гласувай:
5
0Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 16062413
Постинги: 17128
Коментари: 9283
Гласове: 68499
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930