Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. getmans1
13. rosiela
14. sparotok
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. getmans1
13. rosiela
14. sparotok
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. sekirata
10. bateico
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. sekirata
10. bateico
Постинг
22.07.2016 09:11 -
Сгъстяват киселото мляко с лепило за месо
Нов трик за сгъстяване на киселото мляко прилагат някои производители. Имаме много сериозни съмнения за влагане на трансглутаминаза, алармира Богомил Николов, шеф на Асоциация „Активни потребители”, цитиран от „Телеграф”. Той обясни, че става въпрос за слепващ елемент, който позволява да се получи желаната консистенция. Така продуктът може да съдържа по-малко истинско мляко и повече допълващи заместители.„Имаме идея как се открива това вещество, но лошото е, че няма официален метод, по който да става това”, каза Николов. Затова той настоя да се вземат спешни мерки, за да може това ново явление да бъде спряно навреме. Въпросното вещество, известно още като лепило за месо, вече масово се използва и в сиренето, за да бъде то по-твърдо. Това позволява в него да се влага по-малко мляко и да не се спазва естественият процес на зреене. Шефът на „Активни потребители” подчерта, че в интернет има доставчици, които предлагат свободно трансглутаминаза и в сайтовете си пишат за какво служи. Николов даде пример и за трикове с месото. На едно от изложенията на щандовете се продавала добавка течен пушек, за да се правят колбасите с вкус на пушено. Николов препоръчва на хората да избягват продуктите със стандарт като гаранция за качество. „Не знам защо хората ги разлюбиха”, коментира той. Николов съобщи, че в някои от продуктите без стандарт било открито три пъти по-високо съдържание на калций. А има европейски регламент, който дава горна гаранция за него. Когато се влагат остатъците около кокалите, съдържанието на калции се вдига, обясни Николов. Той каза още, че организацията, която ръководи може да направи проверките на месни продукти. Той смята, че тези, които не са по стандарт, ще бъдат с по-високо съдържание на вода.
http://www.novini.bg/news/367059-сгъстяват-киселото-мляко-с-лепило-за-месо.html
http://www.novini.bg/news/367059-сгъстяват-киселото-мляко-с-лепило-за-месо.html
Йога - път към инвалидност и...духовна с...
Ченнелинг: Зад оградата в Австралия!
АРЕСТУВАХА КРЪВОПИЕЦ В РУСКАТА АРМИЯ
Ченнелинг: Зад оградата в Австралия!
АРЕСТУВАХА КРЪВОПИЕЦ В РУСКАТА АРМИЯ
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 71347
Блогрол