Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2016 09:46 - Ердоган: За три месеца ще върнем демокрацията и правовата държава
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 369 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За трите месеца извънредно положение Турция трябва да върне демокрацията, правовата държава, правата и свободите на народа и ние ще направим всичко, за да ликвидираме заплахата срещу тях, заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган след финала на приключилото малко преди полунощ заседание на министрите, предаде БГНЕС.

Преди това в президентския дворец Аксарай се състоя извънредното съвещание на Съвета за национална сигурност, продължило 4.30 часа, а след кратка почивка там се събраха няколко министри, трима вицепремиери, началникът на Генералния щаб и армейски генерали. Държавният глава произнесе дълга реч пред журналистите и коментира в детайли събитията от 15 юли.

Остър език към Европа и гаранции за демокрацията в Турция с твърдата ръка на кабинета и армията - това бяха двата основни акцента в словото му. Той бе категоричен, че малката група, извършила опита за преврат, е под контрола на проповедника в изгнание Фетхуллах Гюлен и членува в неговото движение.

image  

 

 

„Провалът на тези хора с танковете и оръжията срещу народа на 15 юли 2016 г. е датата на новото начало. За пръв път в историята ни народът се изправи срещу превратаджиите и се справи с тях, 1 536 невинни хора пострадаха. Европа няма никакво право да ни критикува и съди“, заяви Ердоган. Той остро упрекна агенцията "Standard & Poors" заради новината, че е понижила кредитния рейтинг на страната. „Защо се занимавате с нас, Турция не ви е член? Очевидно вземате политически решения, удобни само на вас. Изобщо не се занимавайте с нас, ще видите с каква решителност и стабилитет ще продължим инвестициите си. Вашата сила не може да се мери с нашите възможности за инвестиции. Всички тези изявления не отразяват реалностите на Турция, а ние ще продължим без прекъсване да реформираме икономиката си, нямаме никакви притеснения за борсите и ликвидността, следваме неотклонно фискалната дисциплина“, посочи Ердоган.

image  

 

Той допълни, че въоръжените сили са безусловно подчинени на правителството. "Лично аз като избран от народа президент ще изчистя вирусите от средите на въоръжените сили и това прочистване ще продължи до пълната гаранция за спокойствието на хората", зарече се Реджеп Ердоган. Той настоя, че никой от онези, които не смеят гласно да противоречат на Европа, няма право да критикува Турция. "Категорично нямат право да ни осъждат, по-добре европейските страни да се концентрират в самите себе си, ние не искаме хора, достатъчно е да не се хвърля сянка върху нас, подчерта той. Ердоган строго поясни, че нацията му е в състояние сама да определя съдбата си и има силата да я отстоява, а обявеното извънредно положение е единствено поради терористичната заплаха. Извънредното положение за срок от 3 месеца обаче няма да попречи на дежурящите по площадите под логото „Стражи на демокрацията“, а според него имената им трябва да се запишат със златни букви в историята.

Въпреки критиката на Брюксел турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди готовността си да върне смъртното наказание в страната, съобщава германският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

image  

 

„Светът не е само Европейския съюз“, заяви Ердоган в интервю за телевизионния канал Al Jazeera, подчертавайки, че смъртно наказание се прилага и в държави като САЩ, Русия и Китай. Турският президент отново припомни, че ако депутатите в парламента одобрят конституционна промяна в тази насока, той няма да се противопостави, предава Фокус.

image  

 

Движението на гюленистите, което Анкара обвини в организирането на опита за държавен преврат в страната, може да предприеме още действия за сваляне на властта. Това заяви държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган, предава РИА Новости.

„Терористичната организация на гюленистите е създала паралелна структура в страната. Извършеният от тях опит за държавен преврат се оказа неуспешен. Но съм уверен, че в близките дни и седмици те ще предприемат някои действия за бъдещето си. Нашата държава и народ стоят на единен фронт срещу подобен род лица и организации. До този момент, докато сме единни, танковете няма да достигнат своите цели“, заяви Ердоган в интервю за телевизионния канал Al Jazeera.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5660710




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20314716
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930