Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2022 22:04 - STATIC-X
Автор: varg1 Категория: Музика   
Прочетен: 846 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.11.2022 22:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Статик Екс е бивша метъл група от град Лос Анджелис, щата Калифорния, САЩ, сформирана през 1994 г.
Групата има 6 студийни албума, една компилация, едно EP и 12 видеоклипа. Последният албум, Cult of Static излиза на 17 март 2009 г. Добиват популярност през 2001 г., когато дебютният им албум Wisconsin Death Trip става платинен.
Музиката им съдържа елементи на ню метъл, индъстриъл и груув. Статик Екс се самоопределят като Evil Disco.
Статик Екс е създадена през 1994 г. от Уейн Статик и Кен Джей, след като предишната им група Deep Blue Dream се разпада. Двамата се срещат в музикален магазин в Чикаго. След разпадането на Deep Blue Dream, двамата се присъединяват към Stygian и записват едно демо, преди да се преместят в Лос Анджелис в търсене на музиканти за групата. Там попадат на басиста Тони Кампос и китариста Коичи Фукуда, с които се формира първият състав. Първоначално групата е трябвало да се казва Wisconsin Death Trip, но името било прекалено дълго и поради това е заменено със Статик Екс.
В началото на 1998 г. групата подписва с Warner Bros. Records, с които издава дебютния си албум Wisconsin Death Trip на 23 март 1999 г. Групата взима участие на Ozzfest през 2000 г. като подгряваща на Fear Factory. През 2001 г. Wisconsin Death Trip става платинен и е най-успешен за групата.
По време на записите на втория албум Machine, Коичи Фукуда напуска групата, за да прекарва повече време с приятелката си и да участва в други музикални проекти. За негов заместник е взет Трип Ейсен. Machine излиза на 22 май 2001 г. и постига успех. Малко след това започва работа по следващия албум – Shadow Zone. Преди това обаче Кен Джей напуска поради музикални и политически различия. Ник Оширо е избран за постоянен барабнист на бандата. По време на работата по албума, Джонатан Дейвис от Korn се свързва с Уейн Статик с молба да запише вокалите към песента, която той е написал Not Meant for Me за саундтрака на филма Queen of the Damned.
20 юли 2004 г. е датата, на която излиза компилацията Beneath...Between...Beyond, като след това групата отново е на турне с Fear Factory. Излиза информация и за четвърти албум – Start a War. През февруари 2005 г. Трип Ейсен е арестуван заради секс с непълнолетна. Той е уволнен от групата. Коичи Фукуда се завръща.Start a War е довършен и излиза на 14 юни 2005 г. I"m the One и Dirthouse са единствените сингли от него. Песента Skinnyman е използвана във видеоиграта Need For Speed: Most Wanted, а Start a War в WWE SmackDown! vs. Raw 2006.
На 20 март 2007 г. е издаден Destroyer EP, който предшества албума Cannibal. Продадени са повече от 30 000 копия. На 10 май 2007 г. е съобщено, че групата ще свири на голямата сцена на фестивала Ozzfest. В интервю Уейн Статик заявява, че работи по свой страничен проект наречен Pighammer.
През януари 2008 г. групата е на турнето Operation Annihilation в Австралия и след неговия край започва работа по последния си албум. На 14 октомври 2008 г. излиза концертното CD/DVD Cannibal Killers Live. През декември е обявено името на предстоящия шести албум – Cult of Static, като думата cult не е свързана с религията. Уейн заявява, че 11 от песните са вече готови. Албумът заема 16 място в класацията Billboard 200. През 2009 г. групата участва на Download Festival. След него Уейн Статик се концентрира върху своя солов проект Pighammer. Малко след това Тони Кампос напуска и се присъединява към Soulfly, а Коичи Фукуда към Drugstore Fanatics. Така групата на практика се разпада. Дебютният и единствен солов албум на Уейн Статик, Pighammer излиза 4 октомври 2011 г.
През 2012 г. той решава да възстанови Статик Екс, но нито един от оригиналния състав не се завръща. Той заминава на солово турне под името Static-X.На 7 юни 2013 г. групата се разпада за втори път.На 1 ноември 2014 г. е съобщено, че Уейн Статик е починал на 48 г.
Съпругата на Статик, Тера Рей, пусна изявление, в което се посочва, че въпреки предишната история на Статик за употреба на наркотици, той е спрял употребата си през 2009 г. и че смъртта му не е свързана с наркотици или свръхдоза. Въпреки нейните твърдения, докладът на съдебния лекар, публикуван през март 2015 г., показва, че смъртта му е резултат от комбинация от прекомерни лекарства, отпускани с рецепта, и алкохол в тялото му, въпреки че начинът на смъртта се счита за „естествен“. Самата Рей почина от самоубийство през 2016 г.
На 23 октомври 2018 г. оригиналните членове Тони Кампос, Коичи Фукуда и Кен Джей разкриха плановете си за повторно събиране на Static-X и издаване на нов албум през 2019 г., наречен Project Regeneration, който ще включва неиздавани досега песни с вокалите на Уейн Статик и гост вокалите от Дейвид Дрейман, Иван Муди, Дез Фафара, Бъртън С. Бел, Ал Юргенсен, Едсел Доуп и други.Бандата също така предприе световно турне през 2019 г., за да отпразнува 20-ата годишнина от дебютния си албум Wisconsin Death Trip, както и мемориал на Уейн Статик , включващ неидентифициран вокалист на име „Xer0“, носещ маска, която някои объркват, че е такава на Уейн Статик. Това решение получи смесени отзиви, като някои журналисти го нарекоха „страховит косплей на Уейн Статик“ и „зомби Уейн Статик“. Групата настоява семейството на Статик да даде благословията си и Джей отбелязва, че това отговаря на "ужасно болезненото чувство за хумор" на Статик . Въпреки че самоличността на Xer0 никога не е била официално разкривана, спекулациите като цяло са насочени към певеца на Dope Edsel Dope, въпреки че самият Edsel отрече това. Маската е направена от Laney Chantal, съпруга на Twiggy Ramirez.
На 6 февруари 2020 г. групата пусна първата нова песен от предстоящия си и преименуван албум Project: Regeneration Vol. 1, озаглавен „Кух (регенериране на проект)“ и обяви, че Project Regeneration вече ще се състои от два тома, и двата с поне 10 песни, всички с вокали на Wayne Static. Албумът трябваше да бъде пуснат на 15 май 2020 г., но в крайна сметка беше отложен за пускане на 10 юли 2020 г. поради забавяне на производството, свързано с пандемията от COVID-19.Групата подновява работата по том 2 малко след издаването на първия том. На 22 август 2021 г. Кампос заяви, че групата в момента работи по Project: Regeneration Vol. 2, който също ще се състои от възстановен материал, както и изцяло нови песни.
Static-X е описан като индустриален метъл, ню метъл, алтернативен метъл, рап метъл, хард рок, и индъстриъл поп.Самоопределян като "зло диско", стилът на Static-X, според The ​​Washington Post, "съчетава електронни елементи, повлияни от индустриални артисти като Ministry и Skinny Puppy със суровостта на групи като Pantera". Стилът на Static-X също използва елементи от жанрове като техно, скоростен метъл и траш метъл. Wayne Static цитира хаус музиката като влияние върху музиката на Static-X. Статик също каза, че през 1994 до 1996 г. е слушал Prodigy и Crystal Method. Static каза, че той "си е представял, че Static-X ще бъде като Prodigy или Crystal Method и повече от електронно базирано нещо". Влиянията на Static-X включват Crystal Method, Prodigy, Prong, Pantera, Ministry, Korn, The Sisters of Mercy, Chemical Brothers, Joy Division, Kiss, Mortician, Fear Factory и Crowbar. Повтарящо се споменаване в материалите на групата беше споменаването на „Otsego“, препратка към Otsego, Мичиган, с песни, кръстени на града, включително „Otsegolation“, „Otsego Undead“, „Otsegolectric“, „Otsego Amigo“, „Disco Otsego " и "Otsego Placebo"; Уейн Статик посещава университета в Западен Мичиган и по това време използва фалшива лична карта, в която се твърди, че е „декан от Отсего“.












Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20323187
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71345
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930