Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2023 13:32 - КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”
Автор: starshelite Категория: Забавление   
Прочетен: 937 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Алтернативен зодиак

Китайската Нова година настъпи на 22 януари. Във връзка с празника можем да отбележим, че истинската страна на неограничените възможности – това е Китай. Ако се съмнявате, опитайте да преброите другите държави, които произвеждат едновременно каишки за хамстери и обеци, на които вместо скъпоценни камъни висят миниатюрни рулца тоалетна хартия.

И все пак, една от най-популярните китайски експортни стоки е китайският зодиак. Освен дракони в него има още плъхове, маймуни, змии, кучета... Цял зоопарк.

Достатъчно! Няма само работливите китайци да ни заливат със стоки и зодиаци. И ний можем да дадем нещо на света - един алтернативен зодиак. Той, разбира се, ще съдържа не дванайсет, а шест зодии – все пак е криза.

Първа в нашия зодиак е зодията „инфлуенсърка“. Тя не само е родена под щастлива звезда, но обикновено може да бъде намерена под щастлива звезда. Например футболна, музикална, даже звезда, чийто блясък не идва от таланта, а от златните ланци по съответната звездна особа - доказателства за богата и нюансирана душевност. Важно е да се знае, че „инфлуенсърка“ е въздушна зодия, тъй като представителите є често са въздух под налягане.

Следващата зодия е „служителка на гише“. Луната влияе много силно върху родените под знака. Ако им бъде зададен въпрос, те почват да се държат като лунатици и проявяват върколашки нрав – само че не вият срещу пълната луна, а срещу клетия човечец, осмелил се да ги заговори.

И докато преждеспоменатите две зодии са предимно женски, следващата е най-вече мъжка. Това е зодията „интернет трол“. Тя е единственият знак, който пряко се влияе от други знаци – не зодиакални, а финикийски. В зависимост откъде идват те, тролът е готов да мята отровна слюнка в указаната посока с мощ­та на тринайсет-четиринайсет плюещи кобри. За любовния живот на зодията е характерно, че отсъства. Тролът не обича дори себе си и затова представителите на знака усилено изучават възможностите за размножаване чрез деление. В деленето на всякакви обществени групи всъщност е и силата на тази зодия.

Но ако тролът в нашия зодиак е еквивалентен на змията и плъха в китайския, то знакът на маймуната, който присъства в календара от Далечния изток, е много подобен на тукашната зодия „носталгик“. Вечно загледан в миналото, носталгикът вярва на всеки, който му обещае дори късче от „доброто старо време“. Какво е общото с маймуната ли? Много просто – носталгика го правят на маймуна всички, на които е повярвал, а „доброто старо време“ така и не се връща.

Не може да се пропусне и зодията „многознайко“. Под този знак са родени всички, които разбират от всичко: от футбол, от политика, от криптовалути... Даже и от астрология. Ако ги питаш, не знаят какво е асцендент, но иначе пишат текстове за зодии. Между другото, какво е асцендент?

С това алтернативният ни зодиак е почти готов. Остана само още един знак, който е същият като в китайския календар (и ние нещо да копираме в крайна сметка) и под неговото влияние, казват, щяла да мине 2023 г. Знакът на заека. Ала докато китайците виждат дългоушкото повече като символ на разума и премереността, нашият заек е като онзи от баснята – все най-добър, все най-красив, все най-бърз, а все костенурката го изпреварва.   

Виктор ЧУЛЕВ



Тагове:   зодиак,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: starshelite
Категория: Забавление
Прочетен: 85960
Постинги: 68
Коментари: 12
Гласове: 201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031