Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2022 08:01 - © Плесниците от "съюзниците" на Русия стават все по–осезаеми
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3290 Коментари: 20 Гласове:
12

Последна промяна: 23.10.2022 07:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.10.2022г.

     Посещението на президента на Казахстан в Ню Йорк, речта му в Асамблеята на ООН, срещите с американски представители на "златния милиард" показаха, че държавата окончателно е избрала вектора на развитие към никъде според украинския сценарий. "Царград" описа сценарий за превръщането на Казахстан в колония, което обещава нови проблеми не само на самите граници на Русия, но и на Китай.
Изглежда августовските мъмрения на Путин са достигнали до казахстанския президент Касим–Жомарт Токаев
image
по–скоро индиректно, а може би и изобщо да не са достигнали, ако се съди по изявленията, които той направи в речта си на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Все пак след "разговора" на Владимир Владимирович с Токаев в Сочи, казахстанският "Техноекспорт" спрял доставките на оръжие и боеприпаси за Украйна.
В началото на август хакерската група "Берегини" изнесе в мрежата документи, които дадоха основание да се подозира, че Казахстан доставя оръжие на Украйна. Не директно, разбира се, а чрез "левите" страни и по молба на "приятелите" на Русия – САЩ и Британия 
image

Става въпрос за договор за закупуване от компания от Йордания от казахстанския "Техноекспорт" за британското министерство на войната на боеприпаси, включително 122 и 155 мм снаряди (за гаубици Д–20 и Д–30), ракети за БМ–21 "Град". Общо 20 000 снаряда и 33 000 ракети на стойност над 69,5 милиона долара.
Куратори на сделката, съдейки по информацията, предоставена от хакерите, са били Министерството на външните работи на Казахстан в сговор с британския военен аташе.
Фактът, че Токаев, когото Москва спаси през януари от клането на местни националисти, като ветропоказател гледа ту към Русия, ту към САЩ, отдавна е известен в Кремъл. Президентът на Казахстан обаче изглежда е направил своя избор. Окончателно и, за съжаление, не в полза на приятелството с Русия 
image

"Не можем да си позволим нерешителност или ограниченост на интересите, които биха могли да подкопаят общото ни наследство и общото ни благо. Твърде много е заложено на карта. В това отношение Казахстан е готов да си сътрудничи с всички съответни участници в духа на приобщаване, многостранност и добра воля", каза Токаев в Ню Йорк.
И тоя го играе на "многовекторност", което ще му изяде главата, както е казал народът.
Тоест, всъщност, застанал пред западните колонизатори, той обяви "украинизацията" на Казахстан, за да угоди на Съединените щати, които не гледат на страната като на пресечната точка на търговските и икономически меридиани на западния и азиатския свят, а като на бетонен трамплин за евентуални атаки срещу Руската федерация и Китай.
Токаев сам си постила червения килим в Капитолия.
Основата за подобно твърдение е поставена предварително. Веднага след като Токаев обяви предсрочни президентски избори в началото на септември, които ще се проведат на 20 ноември, "Групата на приятелите на Казахстан" от Конгреса на САЩ дойде в Астана. След това един от основните поддръжници на сближаването с Вашингтон, министърът на външните работи на Казахстан Мухтар Тлеуберди, каза, че републиката е прехвърлила търговията с Русия под санкционен контрол :
"Без разрешението на американските власти споразуменията с Русия не се изпълняват. Целта е да не попаднем под вторични санкции", направил изявление министърът.
image

Касим–Жомарт Токаев се срещна с "група приятели на Казахстан" от Конгреса на САЩ (Джеймс Панета и Томас Суози) след обявяването на предсрочни избори през ноември 

Нека просто кажем, че постлаха червения килим направо от Казахстан до Капитолия. И за да не се съмняват американските магнати в готовността на Казахстан да отиде в прозападно робство, Токаев проведе среща с гигантите на световния бизнес, чийто списък е впечатляващ : ExxonMobil, Shell USA, Boeing, Amway, Philip Morris, Procter & Gamble, Baker Hughes, John Deere, PepsiCo, Mastercard, Microsoft, Coursera, Amazon, Pfizer, Netflix. И това е само половината от онези, които удостоиха с внимание казахстанския лидер.
image

Касим–Жомарт Токаев и Урсула фон дер Лайнен 

Освен с представители на корпорациите, Токаев разговаря в Ню Йорк с президенти на световни финансови институции. И една от тези срещи е от особен интерес. Президентът на Казахстан се договори с ръководителя на банката Goldman Sachs Ед Емерсън за милиарди долари инвестиции в различни области и комуникации, които на теория трябва да засилят позициите на американския капитал в региона. В същото време, инвестирайки милиарди, Щатите ще продължат да изпомпват ресурси от Казахстан.
За да не ви отегчаваме с числа, ето само два примера : търговският оборот между Казахстан и САЩ тази година вече възлиза на 1,5 милиарда долара, което е с 36% повече от година по–рано, а износът на суровини за щатите е нараснал с над 77 процента.
По скоро предстои не като в Украйна, а като втори Афганистан.
Експертите обаче са на друго мнение относно планирания сценарий за развитие на събитията в Казахстан. Например Владимир Прохватилов, старши научен сътрудник в Академията на военните науки, предполага, че САЩ подготвят не украински, а афганистански сценарий за Казахстан : "Казахстан определено няма да стане втора Украйна. Няма да успее. Западът дълги години подготвя украинската армия за война с Русия. Дори ако казахите са тежко въоръжени, ще отнеме повече от една година, за да придобият прилично ниво на боеспособност на армията си. А демографският потенциал на републиката е доста слаб. Всичко това се взема предвид от задграничните плановици в техните дългосрочни планове за Казахстан, подготвяйки му съдбата не на втора Украйна, а по–скоро на втори Афганистан, което предполага хаос и вилнеещи джихадистки бойци в обозримо бъдеще".
В този случай, смята експертът, частни военни компании от Съединените щати ще вземат под закрила находищата на природни ресурси, а останалата част от страната ще бъде превърната "в театър на военни сблъсъци между различни "бойци с чехли".
И в същото време силите на НАТО, които през последните пет години ръководеха обучението на военните в Казахстан, ще получат достъп до границите не само на Русия, но и на Китай.
Токаев засилва проамериканската си политика в навечерието на изборите именно за да привлече на своя страна националистите от дъното. Именно те през януари, както казахме, в сътрудничество с клана Назарбаев и британските специални служби се опитаха да го "анулират". Русия не позволи това да стане и сега виждаме "благодарността" на президента.
Навярно мнозина наблюдатели са забелязали и шокирани от действията на стратегическите партньори на Москва веднага след срещата на ШОС в Самарканд – Казахстанският президент отлетя до Ню Йорк уж за сесията на Общото събрание на ООН, но повече да се срещне (и докладва за срещата) с глобалната купола на американската политика и бизнес, включително и с "групата приятели" на Казахстан в Конгреса на САЩ; Точно там, в Ню Йорк, министрите на външните работи на страните от Централна Азия се срещнаха с държавния секретар Блинкен във формат C5 + 1, а Казахстан предложи да проведе следващата среща с държавния секретар в Астана; директорът на Фонда за национално богатство на Казахстан Алмасадам Саткалиев заяви, че фондът ще се оттегли от всички проекти, които нарушават антируските санкции и е готов да се подчини на санкциите и като цяло е в постоянен контакт с Министерството на външните работи на Казахстан и Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ (OFCA).
image

Съюзниците са в бизнеса 

Изненада и възмущение предизвикаха кадри от "навременното" посещение на Нанси Пелоси в Ереван, където започнаха шествия и митинги (Пелоси–митинг в Ереван) с лозунги за излизане на Армения от Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКБ) 
image

Да, това е само малка част от арменците, но от опита на Украйна се знае какви са "възможностите" на едно агресивно малцинство.
Не по–малко изненадваща беше бързата реакция на "съюзническите страни" на изявлението на президента на Руската федерация за възможността за опростено придобиване на гражданство на РФ от чужденци, които са готови да участват в СВО. Първо Бишкек, а след това Астана и Ташкент незабавно информираха гражданите си за нежелателността на властта относно участието им във военните действия на страната на Русия, дори като нейни бъдещи граждани, и им напомниха, че за подобни действия е предвидена наказателна отговорност. Не беше трудно да се предвиди, че Казахстан първи ще реагира на референдумите в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област. Референдумът още не беше приключил, когато сутринта на 26 септември представителят на Министерството на външните работи на Република Казахстан Айбек Смадияров заяви, че републиката изхожда от принципите на териториалната цялост на държавите и не подкрепя референдуми, нито подкрепи своя съюзник в ОДКБ и Евразийский экономический союз (ЕАЕС) по въпроса за признаване приобщаването на Крим.
Между другото, освен от Армения, претенции към ОДКБ внезапно изплуваха не само от вечно воюващите Бишкек и Душанбе, но и от Казахстан. Например един от сенчестите антируски ресурси "Orda.kz" публикува статия с провокативно заглавие "Ефективна ли е ОДКБ наистина в сегашните "неприятни ситуации" в страните–участнички".
image

В Казахстан се засъмняваха в ОДКБ

Трябва да се отбележи, че според Рахимбек Абдрахманов, съосновател на Училището за приложна политика и икономически изследвания (KSAP), основните предимства на излизането на Казахстан от ЕАЕС са в икономическата равнина и "политическата и икономическа жизнеспособност", а недостатъците са в политическа и икономическа зависимост от Русия при запазване на "квазистабилност".
image

Изводите на казахстанските политикономисти 

Между другото, почитателят на Зеленски Маргулан Сейсембаев, който присъстваше на форума, беше много по–откровен. Ето неговите тези : "Ние трябва да бъдем приятели с Русия, да си партнираме по някои точки, но да поставяме националните си интереси пред нас. Нашите власти виждат повече заплаха от Русия, отколкото от народа … Аз съм за интеграция с Русия, но при изгодни за Казахстан условия. Сега съюзът не е от полза за нас, с изключение на компаниите за суровини … Тук не можете да затръшнете вратата, трябва да си тръгнете бавно, използвайки казахстанската бюрокрация. Прехвърлете всички дела на бюрокрацията и намалете работата в ЕАЕС, без да влизате в конфронтация с Русия".
image

Маргулан Сейсембаев на разпивка на маса със Зеленски и Саакашвили 

"Изтегляне и понижаване на работата" – програмните предложения на съюзниците в ЕАЕС и ОДКБ. Някъде "драг тейп" (drag tape) се оказва много сполучлив, особено ако "драг тейп" е по нечия поръчка. И някъде все още има перспективи за успешен съюз.

https://tsargrad.tv/articles/v-kazahstane-objavlena-ukrainizacija-bolshaja-igra-tokaeva_632636
https://telegra.ph/Velikobritaniya-pokupaet-oruzhie-v-Kazahstane-dlya-Ukrainy-dokumenty-08-09
https://kz.tsargrad.tv/articles/nagonjaj-ot-putina-kazahstan-prikryl-lavochku-po-prodazhe-oruzhija-na-ukrainu_614186
https://kz.tsargrad.tv/news/tokaev-vstretilsja-s-gruppoj-druzej-kazahstana-iz-kongressa-ssha-posle-objavlenija-dosrochnyh-vyborov_617189
https://www.fondsk.ru/news/2022/09/27/poschechiny-ot-sojuznikov-rossii-vse-oschutimee-57283.html

Сърбия, Казахстан, Армения! Политическото късогледство май ще дойде заразно?



Тагове:   китай,   Йордания,   москва,   украйна,   казахстан,   вашингтон,   Boeing,   сценарий,   Афганистан,   Капитолия,   Владимир Путин,   Русия,   санкции,   гласуване,   ExxonMobil,   Сочи,   Procter,   Саакашвили,   Бишкек,   Philip Morris,   Астана,   крим,   Общото събрание на ООН,   златния милиард,   Amway,   Съединени щати,   22 октомври,   Централна Азия,   21 октомври,   Руска федерация,   ДНР,   ЛНР,   Конгреса на САЩ,   Организация на обединените нации,   Руската федерация и Китай,   СВО,   Общото събрание на ООН в Ню Йорк,   президента на Казахстан в Ню Йорк,   речта му в Асамблеята на ООН,   Царград,   казахстанския президент Касим–Жомарт Токаев,   казахстанският Техноекспорт,   хакерската група Берегини,   Русия – САЩ и Британия,   гаубици Д–20 и Д–30,   БМ–21 Град,   Министерството на външните работи на Казахстан,   ту към Русия,   ту към САЩ,   Казахстан до Капитолия,   Shell USA,   банката Goldman Sachs Ед Емерсън,   милиарди долари инвестиции,   Казахстан и САЩ,   Владимир Прохватилов,   Академията на военните науки,   срещата на ШОС в Самарканд,   държавния секретар Блинкен във формат C5 1,   а Казахстан,   Министерството на външните работи на Казахстан и Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ,   Нанси Пелоси в Ереван,   Организацията на договора за колективна сигурност ОДКБ,   Астана и Ташкент,   Запорожие и Херсонска област Референдум,   ОДКБ и Евразийский экономический союз ЕАЕС,   ЕАЕС и ОДКБ,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
22.10.2022 09:31
Всичко ще си дойде на мястото! Непобедимият генерал зима скоро ще получи назначение и всички надути балони ще се пукнат! Както тези на Наполеон, на белополяците, на Хитлер!
Той няма националност, но брани земите си ,не ги дава! Даром!
Жесток е! Бие с ледени крошета! И директно- във фризера!
цитирай
2. get - До 1. leonleonovpom2 - Уважаеми Симеонов - прочети ли заглавието на поста ?
22.10.2022 10:02
leonleonovpom2 написа:
Всичко ще си дойде на мястото! Непобедимият генерал зима скоро ще получи назначение и всички надути балони ще се пукнат! Както тези на Наполеон, на белополяците, на Хитлер!
Той няма националност, но брани земите си ,не ги дава! Даром!
Жесток е! Бие с ледени крошета! И директно- във фризера!


- Явно, не?

- А относно СЪДЪРЖАТЕЛНОСТТА на това, което е написал Краваров, можем определи с една руска дума БЕЛИБЕРДА!

- От което следва да прочетем КАКВО КАЗА ТОКАЕВ - в изявлението си на 77-та сессия на Генералната Ассамблея на ООН? Два основни момента от същото:

А//
"77 лет назад государства – основатели ООН внесли в Устав Организации принципы и нормы международного права, которые на протяжении всего этого времени успешно регулировали нашу деятельность.

На данный момент нет ничего важнее возврата к фундаментальным принципам, лежащим в основе этой универсальной Организации. В частности, нам необходимо переосмыслить связь между тремя исконными принципами: принципом суверенного равенства государств, принципом территориальной целостности государств и принципом мирного сосуществования государств."

Б// - и специално за поведението на Путин и Русия в момента - поясни?

"В прошлом Казахстан значительным образом пострадал от испытаний ядерного оружия, поэтому мы прекрасно пониманием опасность усиления напряжения в отношениях между ядерными державами.

Вследствие этого ядерное разоружение стало важной частью внешней политики Казахстана, и мы продолжим бороться за мир, свободный от ядерного оружия.

Несмотря на некоторый прогресс в этой области, к сожалению, в целом ситуация далека от идеала. Мы встревожены растущим соперничеством и риторикой ядерных держав."

- Следва ли да пояснявам ЗАЩО НЕЩАТА НЕ ОПИРАТ ДО? " Непобедимият генерал зима скоро ще получи назначение и всички надути балони ще се пукнат!" - КАКТО ПРОРОКУВАШ ? ... А не четеш, какво казва ТОКАЕВ за политиката на Русия - като ядрена държава?
цитирай
3. mt46 - ...
22.10.2022 12:50
Ох, сега и за тях ли да мисля?...
цитирай
4. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
22.10.2022 16:21
Предстоят челобитиета на червеното килимче в Кремъл пред сапогите на Вовата.
цитирай
5. kvg55 - До 2. get
22.10.2022 16:22
Ооо, дървения философ!
Пази се през зимата да не те употребят за огрев!
цитирай
6. kvg55 - До 3. mt46
22.10.2022 16:24
Ако мисленето ти е проблем, просто не чети.
цитирай
7. morskipesni - Русия се е обединявала и в по-тежки времена
22.10.2022 17:36
Какво са се разпищолили тия скотовъдци? Нека поне почакат да свърши СВО, да не се налага Вовата да си дели силите (и да не заиграят ракетите). Колкото до "армяните" - смех, смех ! И карабУхане.
цитирай
8. kvg55 - До 7. morskipesni
22.10.2022 17:41
Точна диагноза и терапия.
цитирай
9. missana - Ясно е, че Казахстан ще се опита да извлече максимално дивиденти
22.10.2022 19:22
от ситуацията.
цитирай
10. kvg55 - До 9. missana
22.10.2022 20:08
Няма за кога да извлича дивиденти.
СВО напредва.
цитирай
11. get - До 5. kvg55 - :)))) !
23.10.2022 19:30
kvg55 написа:
Ооо, дървения философ!
Пази се през зимата да не те употребят за огрев!


Не се бой - в русия няма да бъда.
Където при толкова газ ... шестдесет процента от мужиците все още се топлят на твърдо гориво ... Хехехе-хе! Разнообразявайки го и с "течно" - разбира се: Наздоров'е :)))!
цитирай
12. kvg55 - До 11. get
23.10.2022 20:02
Ха-ха-ха!
Русия си има в изобилие въглища, дърва, газ, нафта и електричество.
А в Евроколхоза започва масова сеч на горите. У нас това се прави от тридесет години.
А си мръднал на Запад, а са те напъхали в печката турско производство.
цитирай
13. get - До 12. kvg55 - Да ти имам оптимизма - във връзка как започваш отговора си: Ха-ха-ха!
23.10.2022 21:05
kvg55 написа:
Ха-ха-ха!
Русия си има в изобилие въглища, дърва, газ, нафта и електричество.
А в Евроколхоза започва масова сеч на горите. У нас това се прави от тридесет години.
А си мръднал на Запад, а са те напъхали в печката турско производство.


- Що ме плашиш мен българина с ЕВРОПЕЙСКИЯ КОЛХОЗ ?
Преди това не бяхме ли в СЪВЕТСКИЯ СОВХОЗ - Ъм?

- Нещо да ти говорят тези наименования?
а) Уренгой - Помари и още ...
б) За ортаклъка между председателя на совхоза Брежнев и колхозника Брандт ? Сделката между тях - знаеш ли как се казва?
в) А колко преки и козвени загуби касира България - от всичко това знаеш ли?

- Явно нищо не знаеш, предвид четейки "хихи"-кането ти - вместо смислено подкрепено с факти опониране!?

- За МИЛИАРДИ ЗАГУБИ НАРОДНА ... БЪЛГАРСКА ПАРА ... ГОВОРИМ ! ... а руска газ - видяхме "куково лято" !!!

П.П.
- Нещо подобно, като с "балканския поток" - където затрихме поне ТРИ МИЛИАРДА ЛЕВА народна пара - по вина на ЕВРОАТЛАНТИКА, според кратунковците като вас - Бойко Банкянски! А той самият обявяващ се за верен ученик и следовник на Тодор Правешки ! ?
цитирай
14. kvg55 - До 12. kvg55
23.10.2022 21:19
Пак започваш да питаш – знаеш ли това?, знаеш ли онова?
Знам да правя връзка между фактите, което на теб не ти се удава.
цитирай
15. get - До 14. kvg55 - Е след като ... ?
23.10.2022 21:51
kvg55 написа:
Пак започваш да питаш – знаеш ли това?, знаеш ли онова?
Знам да правя връзка между фактите, което на теб не ти се удава.


... знаеш да "свързваш фактите" ? Дай смислен отговор на ... ВЪПРОСИ ?
А// Колко пара даде България в строителството на газопровода Союз?
Б// Колко - взе газ срещу - парата която инвестира + участието на български работници и механизация участвали в строителството?
В// Защо завода за спирало-шевни тръби, на гара Септември ЗАТВОРИ ВРАТИ/Причини ... и колко бе инвестирано в строителството му!?

- Или ще почнеш да (ми) рицитираш лозунгите на Георги Димитров от сорта: "Дружбата със СССР е необходима - като въздуха и слънцето за всяко живо същество." ... от което единствено получаваш?

- Смя-я-ях ... ама при мен е през сълзи ... за разлика от твоето "хихи"-кане, на аргатин В СЪВЕТСКИЯ СОВХОЗ - който ти със зъби и нокти защитаваш в блог бг. :))))

- Така че не знам на кой по-приляга "дървен философ" и кой-колко "свързва" фактите ?!
цитирай
16. kvg55 - До 15. get
23.10.2022 22:56
Чети внимателно!
Не "хихикам", а "хахакам". С пълно гърло. До захлас. До припадък.
Видял съм руините на завода за спирално–заварени тръби в Септември. За състоянието му питай Главния приватизатор на републиката.
Какво да отговарям на тъпите ти въпроси? Колко газ е получила България по газопровода "Съюз" ("Оренбург – западната граница на СССР")?
Тогава съм бил на 25 години, студент. После не съм работил в газовия сектор.
Но съм видял как с влакови композиции пристигаха "слябите" в "Кремиковци" от Съветския съюз.
Помня и бензина колко струваше. И водата. И електричеството. И хляба. И сиренето.
И бяха качествени.
Сега рупай евроатлантически ценности и пълней.
цитирай
17. get - До 16. kvg55 - "Хаха"-каш ли ами давай продължавай!
23.10.2022 23:28
kvg55 написа:
Чети внимателно!
Не "хихикам", а "хахакам". С пълно гърло. До захлас. До припадък.
Видял съм руините на завода за спирално–заварени тръби в Септември. За състоянието му питай Главния приватизатор на републиката.
Какво да отговарям на тъпите ти въпроси? Колко газ е получила България по газопровода "Съюз" ("Оренбург – западната граница на СССР")?
Тогава съм бил на 25 години, студент. После не съм работил в газовия сектор.
Но съм видял как с влакови композиции пристигаха "слябите" в "Кремиковци" от Съветския съюз.
Помня и бензина колко струваше. И водата. И електричеството. И хляба. И сиренето.
И бяха качествени.
Сега рупай евроатлантически ценности и пълней.


- Нали си "марксист" кат'Тодор Правешки ... та и ти ще да построиш металургичен комбинат - без суровини и енергоизточници за топене на рудата?

- Апропо! - Когато си бил на 25 години, студент. Завода вече се казваше "Леонид Брежнев" а вносните от "съюза" сляби, бяха с такова качество - че освен за арматура и гвоздеи у рулонно желязо за нищо друго не ставаха!
- И това рулонно желязо, БМФ го караше до Биская - та от там си купувахме стомана за поризводство на машини!
- Ама какво ли разбира счИтоводителската ти главЪ от рентабилност и конкурентоспособност ... та си губя времето с теб "марксиста" !!

П.П.
Не случайно поставям опроделението за теб, като марксист в "кавички" !
цитирай
18. kvg55 - До 17. get
23.10.2022 23:37
Тоя път ще изхехекам.
Хе–хе–хе!
Ами не си губи времето, бе, Глупако!
Ама не се отказваш, защото те чопли да си покажеш всезнайковщината.
А възпитанието препоръча да не се коментира един постинг повече от един–два пъти.
цитирай
19. get - До 18. kvg55 - Глупак съм, че си губя времето в опити да предизвикам МИСЪЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ... ?
24.10.2022 11:27
kvg55 написа:
Тоя път ще изхехекам.
Хе–хе–хе!
Ами не си губи времето, бе, Глупако!
Ама не се отказваш, защото те чопли да си покажеш всезнайковщината.
А възпитанието препоръча да не се коментира един постинг повече от един–два пъти.


... в глЪвЪтЪ ти !! ... ангажирана ката-дневно, да сглобява пасквилчета В УГОДУ ПУТИНИЗМУ !
цитирай
20. kvg55 - До 19. get
24.10.2022 14:44
Аз когато съм започнал да мисля за доброто бъдеще на България, ти си служил вярно на тоталитарния режим.
Така че, не се аби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755822
Постинги: 2808
Коментари: 25798
Гласове: 34179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031