Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2022 08:01 - © Какво каза Владетелят на мира на 1-вия Евразийски икономически форум
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2965 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 27.05.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.05.2022г.

     Та няма само глобалистите да правят икономически форум, я. Такъв си направили и прогресивните общочовешки световни сили – Първи Евразийски икономически форум 
image

Чрез видеоконференция на пленарната сесия на 1-вия Евразийски икономически форум говори и Владимир Владимирович Путин 
image

"Разбира се, ние разбираме огромните технологични предимства, предимствата на високите технологии в развитите икономики, разбира се. Няма да се отрязваме от това – е, искат малко да ни изтласкат оттам, но в съвременния свят това е просто нереалистично, невъзможно. Ако не се отделим с някаква стена, тогава никой няма да може да изолира такава държава като Руската федерация", обяснил на привържениците на CoCom Владетелят на мира.
"А, ако говорим не само за Русия, но и за нашите съмишленици в Евразийския икономически съюз и в целия свят, тогава това е абсолютно непосилна задача за западните ни "партньори".
"Все повече страни по света искат да водят самостоятелна политика. И нито един "световен жандарм" няма да може да спре този естествен глобален процес : никакви сили няма да са достатъчни, желанието за санкции просто ще изчезне, изправени пред проблеми в своите страни", разяснил тенденцията в глобалното развитие президентът на Руската федерация.
"Кражбата на чужди активи никога не е довела до добро никого, особено тези, които се занимават с този неприличен бизнес. Пренебрегването на интересите на другите държави в областта на политиката и сигурността, както стана ясно, води до хаос, до икономически сътресения, а това се отразява на света в световен мащаб", поучително се обърнал към западните хулигани, които хулиганстват в световната политика напоследък, той.
"В западните страни са сигурни, че всеки нежелателен, който има собствена гледна точка и е готов да я защити, може да бъде заличен от световната икономика, политика, култура и спорт. Нищо подобно всъщност не се случва и да се постигне това, както казах, е невъзможно", присмял се Владимир Владимирович на глупаците от целокупния Запад.
"В крайна сметка заместването на вноса не е панацея за всички болести и ние няма да се занимаваме изключително със заместването на вноса. Просто ще се развиваме. Но там, където сме принудени да се ангажираме с това заместване на вноса, ние го правим и ще продължим да го правим. Да, може би с променлив успех, но със сигурност от това само ще ставаме по-силни, особено в областта на високите технологии".
Руската федерация не изпада в самоцел "заместване на вноса". Тя просто ще се развива, за което има необходимите предпоставки, в процеса на което развитие ще заместят и вноса.
"Следователно, ние правим това не защото ситуацията някак се разви днес, което изисква това от нас, а просто самият живот : животът ни насърчи да направим това и ние действахме активно.
И разбира се, ще работим активно както в рамките на Евразийската икономическа общност, така и в рамките на ОНД като цяло, ще работим с регионите на Азия, Латинска Америка и Африка. Но ви уверявам, и сами виждате, много от нашите компании от същата Европа, нашите партньори от Европа – да, много са обявили, че напускат. Знаете ли, понякога гледате тези, които си тръгват : може би, слава Богу? Ние ще заемем техните ниши : нашият бизнес, нашето производство – то вече е нараснало и безопасно ще стои на земята, подготвена от нашите партньори. Нищо няма да се промени.
Имаме много добра база, наследена от старите социалистически времена, просто трябва да я подкрепим – трябва да я подкрепим, трябва да вложим ресурси там.
В рамките на Евразийския икономически съюз е изградена пътна карта за индустриализация. Той има над 180 проекта с обща инвестиция от над 300 милиарда долара. Изготвена е програма за развитие на селското стопанство, включваща над 170 проекта на стойност 16 милиарда долара.
И тук, и страната ни вече имат какво да предложат, това знаят и представители на бизнеса. Ние станахме абсолютно конкурентоспособни на глобално ниво, на световните пазари. Русия остава, ако говорим за селскостопанския сектор, най-големият износител на, да речем, пшеница в света, номер едно. Съвсем наскоро само купувахме – сега продаваме, и то номер едно в света. Разбира се, страни като САЩ или Китай, например, произвеждат повече, но и консумират повече. А на външния пазар Русия стана номер едно.
Разширява се практиката на сетълменти в национални валути, което е много важно. Отбелязвам, че техният дял във взаимната търговия на страните от Съюза вече достигна 75 процента. Ще продължим да работим по сдвояването и взаимното използване на национални платежни системи и банкови карти и прехода от системата SWIFT към директни кореспондентски контакти между банки от приятелски страни, включително чрез системата за финансови съобщения на Централната банка на Русия.
Благодарни сме на лидерите на страните от ЕврАзЕС, които подкрепиха това предложение от самото начало. Членовете на БРИКС Китай и Индия, както и редица други страни, също се обявиха в полза на създаването на голямо евразийско партньорство. Шанхайската организация за сътрудничество, Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия и други организации проявяват интерес към тази инициатива.
В заключение бих искал да кажа следното. Голяма Евразия е без преувеличение голям цивилизационен проект и основната идея е да се създаде общо пространство на равнопоставено сътрудничество за регионалните организации. Голямото евразийско партньорство има за цел да промени политическата и икономическата архитектура, да стане гарант за стабилност и просперитет на целия континент и, разбира се, отчитайки разнообразието от модели на развитие, култури и традиции на всички народи. Сигурен съм, че е така и е толкова ясно, че ще бъде център, който ще заинтересува много хора".

http://kremlin.ru/events/president/news/68484
https://www.forum.eaeunion.org/

А1 обръща палачинката. Вчера цял ден имах достъп до спрените руски информационни сайтове и до сайта на президента на Руската федерация, което ми позволи да напиша настоящия постинг.




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - Добре,
27.05.2022 13:51
да се развиват... Защо наричаш Путин "Владетелят на мира"?...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
27.05.2022 14:22
Защото името му е такова.
цитирай
3. krumbelosvet - Може би греша
28.05.2022 10:29
Но виждам неприятен контраст между изключителната ефективност в ДЕЙСТВИЯТА на Русия (Путин) във външните отношения от една страна, и скучното говорене във вътрешните изяви, до които е близо и въпросният евразийски форум. Уви, от години вътрешните изяви на Путшн ми напомнят многословието на горкия Горби. Идеята, че И ТОВА е част от висшия пилотаж - например да не помисли народът, че вождът го е забравил и се е заел само с "голямата политика", тая идея ми изглежда прекалено "тънка" и малко-вероятна.
Да си призная, не изключвам и висша намеса в ИСТОРИЧЕСКИТИ победи в миналото на Русия над ПРЕВЪЗХОЖДАЩИ я врагове...
цитирай
4. kvg55 - До 3. krumbelosvet
28.05.2022 11:00
От срещите с разни стопански дейци съм с впечатлението, че Владимир Владимирович не е толкова бос във вътрешните работи.
цитирай
5. krumbelosvet - Не е бос и не съм казвал, че е бос
28.05.2022 12:09
Да
цитирай
6. kvg55 - До 5. krumbelosvet
28.05.2022 12:33
И аз не съм казал, че си казал, че Путин е бос.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755508
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031