Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2021 13:14 - Microsoft, Big Tech Coalition, разработваща финансирани от Рокфелер паспорти COVID
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 818 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Microsoft, Big Tech Coalition, разработваща финансирани от Рокфелер паспорти COVID

image

„Най-значимите усилия за ваксинация в историята“

от Стив Уотсън
Новини на върха

Коалиция от големи технологични компании, включително Microsoft, разработва паспорт COVID с очакването, че за пътуване и достъп до основни услуги ще е необходим цифров документ, свързан със статуса на ваксинация.

Групата се нарича Ваксинационна инициатива за идентификация (VCI) и включва Microsoft, Salesforce и Oracle.

Американският доставчик на здравни услуги Mayo Clinic също участва в проекта, който се описва като „най-значимото усилие за ваксинация в историята на Съединените щати“.

Идеята вече е позната. Всеки, който е бил ваксиниран, ще получи QR код, който може да се съхранява на мобилния им телефон в приложението на портфейла. Тези без телефони ще имат достъп до печатна версия.

По- рано сме докладвали за развитието на този така наречен „CommonPass“ , който също има подкрепа от Световния икономически форум и сега се появиха повече подробности.

image

„Целта на инициативата за ваксинация е да даде възможност на хората с цифров достъп до техните записи за ваксинация“, каза Пол Майер, главен изпълнителен директор на The Commons Project с нестопанска цел , също участващ в проекта.

Техническите гиганти искат да ви помогнат да докажете, че сте били ваксинирани за COVID-19, чрез @FastCompany https://t.co/tNNDzC3cux #vaccinecredential #covidvaccine pic.twitter.com/q0GIsjuc06

- Проектът Commons (@commons_prjct) 14 януари 2021 г.

Майер каза, че документът ще позволи на хората „безопасно да се върнат при пътуване, работа, училище и живот, като същевременно защитава поверителността на техните данни“

Майер заяви, че коалицията работи с няколко правителства и очаква да бъдат приети стандарти, които ще съдържат задължителни отрицателни тестове или доказателства за ваксинация, за да се включат отново в обществото.

„Хората ще трябва да представят ваксинационни записи за много аспекти на връщането към живота като нормално“, добави той. „Живеем в глобално свързан свят. Иначе бяхме свикнали - и се надяваме отново. “

image

„Файненшъл таймс“ съобщава, че проектът „Комънс“ е получил финансиране за проекта от фондация „Рокфелер“ и че той се изпълнява от трите големи авиокомпании.

Фондация Рокфелер по- рано рекламира своите планове за „цифрова платформа за данни и общи данни Covid-19“, както и желанието да „стартира Covid Community Corps за здравеопазване за тестване и проследяване на контакти“.

„Координацията на такава масивна програма трябва да се третира като военновременни усилия“, заявява фондацията на уебсайта си, добавяйки, че трябва да има „създаден публичен / частен двупартиен съвет за тестване на пандемия, който да помага и да служи като мост между местните, държавните, и федерални служители с логистичните, инвестиционните и политическите предизвикателства пред тази операция неизбежно ще се изправят. "

image

Снимка на екрана: Уебсайт „План за действие на Covid“ на фондация „Рокфелер“

image

Групата също иска да види глобална стандартизация на така наречените паспорти за ваксини, отбелязвайки, че „Настоящата система за регистриране на ваксинации не поддържа лесно удобен достъп, контрол и споделяне на проверими записи за ваксинация.“

Коалицията от големи технологични фирми се стреми да „персонализира всички аспекти на жизнения цикъл на управлението на ваксинациите и да се интегрира тясно с предложенията на други членове на коалицията, което ще ни помогне да се върнем към обществения живот“, каза Бил Патерсън, изпълнителен вицепрезидент на Salesforce .

„С единна платформа, която помага да се осигурят безопасни и непрекъснати операции и да се задълбочи доверието на клиентите и служителите, тази коалиция ще бъде от решаващо значение за подкрепа на общественото здраве и благосъстояние“, заяви Патерсън.

Майк Сицилия, изпълнителен вицепрезидент на Oracle "s Global Business Units, добави, че „Този ​​процес трябва да бъде толкова лесен за онлайн банкиране. Ангажирани сме да работим колективно с технологичните и медицинските общности, както и с глобалните правителства. "

Кен Майер, основател и главен изпълнителен директор на Safe Health, също заяви, че VCI „ще позволи на разработчиците на приложения да създават решения за проверка на здравословното състояние, запазващи поверителността, които могат безпроблемно да бъдат интегрирани в съществуващите работни процеси на билетите“.

Казано по-просто, това ще „помогне да се върнат концерти и спортни събития“, каза Майер.

Контекстът изглежда ясен. Тези без паспорт на COVID няма да имат право да пътуват или да участват в социални събития.

Стотици  технически компании  се мъчат да разработят  паспортни системи COVID .

Както  съобщихме миналия месец , IATA, най-голямата лобистка група за въздушен транспорт, очаква приложението му за пътуване COVID да бъде напълно пуснато през първите месеци на 2021 година.

Допълнително приложение „COVID паспорт“,  наречено AOKpass  от фирма за сигурност на пътуванията International SOS, в момента е в процес на изпитания между Абу Даби и Пакистан.

 

Изчерпателно документирахме опасенията относно поверителността и правата, свързани с преминаването към осиновяване, и по-важното е глобалната стандартизация на така наречените COVID паспорти.

Обединената в Обединеното кралство група за защита на човешките права  Privacy International предупреди,  че ако   паспортите с „имунитет“ бъдат издадени от някои правителства, това може да сигнализира за пълзене към  „схеми за цифрова идентичност“  и други задължителни схеми за самоличност.

„След като имате многократна употреба (напр. Достъп до услуги) в множество домейни (т.е. публичен сектор, частен сектор), в множество държави (т.е. пътувания), тогава ние се приближаваме до глобален документ за самоличност, необходим за живота ви“, предупреди групата .

Базираната в Швеция група за човешки права Международният институт за демокрация и подпомагане на изборите (IDEA) предупреди наскоро, че  61 процента от страните са използвали ограничения на COVID,  „които са свързани с демокрацията и правата на човека“.

Ана Бедуски, академик от Университета в Ексетър,  коментира  потенциалното преминаване към паспорти за ваксини от страна на ЕС , отбелязвайки, че „поставя основни въпроси за защитата на поверителността на данните и правата на човека“.

Бедуски добави, че паспортите с ваксината могат да „създадат ново разграничение между индивидите въз основа на здравословното им състояние, което след това може да се използва за определяне на степента на свободите и правата, които те могат да ползват“.

Собственият ръководител на ЕС за защита на данните Войчех Беловеровски наскоро  определи идеята за паспорт на имунитета като „екстремна“  и многократно казва, че е тревожна и „отвратителна“.

Доклад,  съставен миналата година от изследователския орган на AI, Институт Ада Лавлейс, казва, че така наречените „имунитетни“ паспорти „представляват изключително високи рискове по отношение на социалното сближаване, дискриминацията, изключването и уязвимостта“.

Сам Грант, мениджър на кампанията в групата за защита на гражданските свободи  Liberty  , предупреди, че „всяка форма на паспорт на имунитет рискува да създаде двустепенна система, при която някои от нас имат достъп до свободи и подкрепа, докато други са изключени“.

„Тези системи могат да доведат до това хората, които нямат имунитет, потенциално да бъдат блокирани от основни обществени услуги, работа или жилище - като най-силно маргинализираните сред нас са най-засегнати“, предупреди още Грант.

„Това има и по-широки последици, защото всяка форма на паспорт на имунитет може да проправи пътя за пълна система за самоличност - идея, която многократно е била отхвърляна като несъвместима с изграждането на общество, зачитащо правата“, призова още Грант.

Глория Гевара, главен изпълнителен директор на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), също така  нарече паспортите като „дискриминационни“ , казвайки „Никога не трябва да изискваме ваксинацията, за да намерим работа или да пътуваме“.

Говорейки на събитие на Ройтерс, ръководителят на WTTC също осъди авиокомпанията Qantas за предишното им твърдение, че неваксинирани хора няма да бъдат допускани до техните самолети.

„Ще отнеме значително време за ваксиниране на световното население, особено на онези в по-слабо развитите страни или в различни възрастови групи, поради което не трябва да правим дискриминация срещу тези, които желаят да пътуват, но не са били ваксинирани“, отбеляза Гевара.

Въпреки това призракът на така наречените „паспорти за имунитет“ се задава в световен мащаб.

Както бе отбелязано по-горе, гръцкият премиер Кириакос Мицотакис  написа писмо  до шефа на Комисията на ЕС Урсула фон дер Лайен, в което се изисква Комисията да „стандартизира“ ваксинен паспорт във всички страни членки и да се изисква хората да пътуват през район, като по-нататък се посочва, че „Лицата, които са били ваксинирани, трябва да могат свободно да пътуват“.

Искането ще бъде обсъдено през следващите дни.

Паспортите за ваксини преди това бяха  рекламирани от ЕС , като през април служители предполагаха, че кандидатите за виза също ще трябва да бъдат ваксинирани.

Страните от ЕС, включително  Испания ,  Естония ,  Исландия и  Белгия  , посочиха, че са отворени за някаква форма на паспорти за ваксини, както и за трансграничен обмен на данни.

Дания наскоро обяви, че въвежда „паспорт Covid“, за да позволи на тези, които са взели ваксината, да участват в обществото без никакви ограничения.

Полша също така обяви планове за въвеждане на ваксинални паспорти, което ще позволи на тези, които са взели COVID, да изстрелят по-големи свободи от тези, които не са.

След като напусна ЕС, Великобритания няма да бъде част от която и да е стандартизирана европейска схема, но  сега потвърди  , че пуска ваксинални паспорти, въпреки предишните откази, че ще го направи.

Наскоро  правителството в Онтарио, Канада, призна  , че проучва „паспорти за имунитет“ във връзка с ограниченията за пътуване и достъп до социални места за неваксинираните.

Миналият месец  Израел обяви,  че гражданите, получили ваксината COVID-19, ще получат „зелени паспорти“, които ще им позволят да посещават места и да се хранят в ресторанти.

А  ектения  на  други  държавни  и  хотелиерския бранш фигури  както в САЩ, Великобритания  и извън нея  предполагат, че  "COVID паспорти"  идват, за да може  "живот да се върне към нормалното.

Освен това  хотелите също са  посочили, че ще направят същото.

Застрахователите също така са посочили, че ще спазят стандартизацията на паспортите за ваксинация и могат да поискат да видят доказателства за ваксинация, преди да покрият желаещите да отидат на почивка.

Международният журнал за пътувания и здравно осигуряване съобщава,  че „Ако ЕС задължи пътуващите да ваксинират, доставчиците на пътническа застраховка могат да откажат да покрият тези, които отказват да направят ваксинацията.“

Уебсайтът за новини на ЕС  Schengenvisainfo също съобщи  за вероятния ход на застрахователите, като посочи, че анти-вакссерите вероятно ще бъдат специално насочени от мандатите.

„Дори ако пътниците срещу ваксина открият вратичка в изискването и успеят да влязат в някоя от държавите-членки, доставчиците на туристически застраховки могат да откажат да ги покрият“, се посочва в доклада.

Продължава: „С голямото количество фалшиви новини и теории на конспирацията, които продължават вече месеци наред с пандемията и ваксинацията, истинското предизвикателство за ЕС няма да бъде закупуването на необходимите дози ваксини, а по-скоро да убеди хората да бъдете ваксинирани. "

В доклада се добавя, че „Теоретиците на конспирацията, в Европа и по света, са се насочили към основателя на Microsoft Бил Гейтс, който е известен като привърженик на ваксинацията, като твърди, че е отговорен за пандемията на коронавируса.“

Докато проучванията показват,  че около половината от хората по света не желаят да приемат ваксината на този етап. Неотдавнашно проучване обаче показа, че 74% от американците казват, че са готови да получат паспорт за ваксинация срещу COVID , ако бъдат въведени в САЩ

Прочетете цялата статия на Summit.News .

Вижте също:

Новите ваксини с mRNA COVID инжектират операционна система в тялото ви - не е теория на конспирацията, признава Moderna

 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738833
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031