Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2012 17:37 - ИНСИНЕРАТОР
Автор: varg1 Категория: Технологии   
Прочетен: 1385 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.10.2012 14:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Произвеждат се както малки инсинератори с капацитет 30-50 кг/час, така и големи инсталации. Днес тази технология е изключително достъпна и предлага голяма независимост.

Инсинератор или “инсталация за изгаряне” по смисъла на закона е всяко оборудване или техническа единица, стационарна или подвижна, предназначена за термична обработка на отпадъци, със или без оползотворяване на отделената при горенето топлина. Термичната обработка включва горенето чрез окисляване или всеки друг процес, като пиролиза, газообразуване или плазмено обработване в степен, при която веществата, произлизащи от това, биват впоследствие изгаряни.

Инсталациите за изгаряне биват експлоатирани така, че да достигат равнище на изгаряне така, че съдържанието на цялостен органичен въглерод на пепел и сгурии да бъде по-малко от 3% от сухото тегло на тези материали или тяхната загуба в огъня да бъде по-малка от 5% от това сухо тегло. Ако е необходимо, се използват пригодни техники за предварителна обработка на отпадъците.

Инсталациите за изгаряне се създават, оборудват, конструират и използват така, че, дори при най-неблагоприятни условия, които могат да се предвидят, газовете, произлизащи от процеса, да бъдат отведени след последното впръскване на въздух за горенето по хомогенен и контролиран начин при температура 850 градуса по Целзий за две секунди, измервани в близост до вътрешната преграда или от друга представителна точка на горивната камера, разрешена от компетентната власт. Ако става дума за опасни отпадъци, чието съдържание на халогенизирани органични вещества, изразено в хлор, е по-голямо от 1%, температурата трябва да бъде доведена до 1100 градуса по Целзий за най-малко две секунди.

Всяка инсталационна линия за изгаряне бива оборудвана с най-малко един допълнителен горител, който трябва да се задейства автоматично, когато температурата на горивния газ падне под 850 градуса Целзий или 1100 градуса Целзий, според случая, след последното впръскване на въздух за горенето. Тези горители биват използвани също във фазата на задействане и при гасенето, за да обезпечат постоянна температура от 850 градуса целзий или 1 100 градуса Целзий, според случая, по време на посочените фази и за такава продължителност, за каквато неизгорелите отпадъци се намират в горивната камера.

По време на задействането и на гасенето или когато температурата на горивния газ падне под 850 градуса Целзий или 1100 градуса Целзий, според случая, тези допълнителни горители не могат да бъдат захранвани с горива, които могат да предизвикат по-високи емисии от тези, които създава горенето на газьол по смисъла на член 1, параграф 1 на Директива на Съвета 75/716/ЕИО за течен газ или за природен газ.

Какво препоръчваме при избор на инсинератор:
- Изберете утвърден производител с международна практика и внедрени поне 20 проекта в ЕС. Това ще ви гарантира, че избирате изпитана и ефективна технология.
- Търсете доставчик с представителство в България. Това ще ви гарантира адекватна гаранционна и след гаранционна поддръжка по целия жизнен цикъл на оборудването, компетентна техническа помощ и бърза реакция при аварии.
- Не се доверявайте на самопровъзгласили се “специалисти”, които принципно биха могли да копират дадена технология, но им липсва необходимия опит и познания. Рискувате да станете жертва на експеримент с горчиви последствия за цялото ви стопанство.
- Мислете за съпътстващите изгарянето операции. Уверете се, че системите за зареждане и почистване на пепелта на инсинератора са адекватни на неговия капацитет. Помислете за складирането ако такова е необходимо.
- Като всяко оборудване закупуването на инсинератор трябва да бъде икономически обосновано. Търсете нормален период на изплащане на инвестицията и ниски екплоатационни разходи. 





Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20229254
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930