Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 11:18 - Реал Мадрид премахна кръста от логото си, обиждал мюсюлманите…
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 740 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Реал Мадрид сменя емблемата си заради мюсюлманите

image

Логото остава без кръст

Испанският футболен тим Реал Мадрид премахна традиционния християнски кръст от официалната емблема на клуба, след като сключи доходоносен тригодишен договор за 3,5 милиарда долара с Националната банка на Абу Даби, съобщи “Гардиън”.

Емблемата е била създадена през 1931 г. и оригинално в нея присъства християнски кръст, поставен на върха на короната, който обаче сега е премахнат, за да не обиждат мюсюлманската чувствителност. Оригиналният дизайн с кръста ще продължи да се използва в Европа.

Испанският спортен вестник Маrca разкритикува решението на отбора, като го описа като свидетелство, че “клубът би се лишил от аспект от своята идентичност в преследване на нови фенове”.

Според еврейския вестник Algemeiner това е само първият ход от поредица такива, предвидени да се привлекат арабски спонсори.

Източник: offnews.bg

Испанският футболен отбор Реал Мадрид, един от най-престижните в световния спорт, ще промени логото си, като премахне малкия кръст, с който е увенчана короната в емблемата. По информация на агенция AsiaNews, решението е било взето вследствие на регионално споразумение за дистрибуция на техническите материали на отбора (тениски и аксесоари) в някои близкоизточни държави.

Петгодишното споразумение, което ще донесе приходи от 50 милиона евро в касата на футболния клуб, е подписано с „Марка“ – дистрибуторско дружество със седалище в Обединените арабски емирства (ОАЕ). По този начин дружеството закупува изключителните права за производството, дистрибуцията и продажбата на марковите продукти на Реал Мадрид в ОАЕ, Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн и Оман. В телефонно интервю за „Ройтерс“, вицепрезидентът на „Марка“, Халед ал-Мхейри, мотивира взетото решение, като каза, че „трябва да бъдем внимателни, тъй като в близкоизточния регион са силно чувствителни към стоките, на които има изобразен кръст“.

От своя страна, Реал Мадрид все още не е направил изявления. Случаят съвсем не е прецедент – преди три години испанският отбор отново бе премахнал кръста от емблемата си заради подобен тип съображения, този път в полза на Националната банка на Абу Даби. Тогава решението предизвика реакцията на съдружниците и тифозите, които остро протестираха срещу едностранното действие на президента Флорентино Перес.

Източник: man.rv

 

Случаят съвсем не е прецедент – преди три години испанският отбор отново бе премахнал кръста от емблемата си заради подобен тип съображения, този път в полза на Националната банка на Абу Даби.



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20287984
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930