Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2016 18:48 - Феновете на Арсенал: Лудогорец направи страшна глупост!
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2016 18:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българските фенове на Арсенал са шокирани от решението на ръководството на ПФК Лудогорец да им забрани да изразят клубните си пристрастия в мача от Шампионската лига във вторник в София извън сектора, определен за гости. Те не смятат да се съобразят с абсурдната забрана и призоваха Лудогорец да я отмени, ако в ръководството му все още има здрав разум.

От разградския тим разпространиха информация, че всеки фен с артикул или клубна символика на лондонския гранд с билет извън посочения сектор, ще бъде спиран на входа от стюардите. Новината идва малко изненадващо на добрата комуникация в последните дни между ръководствата на официално признатия фенклуб на Арсенал в България и изпълнителния директор на "орлите" Ангел Петричев. Той им е дал зелена светлина да репетират хореографията си на "Васил Левски", докато първоначалните им планове са били да сторят това на "Академик".

"Това е страшна глупост! Няма подобен прецедент в Европа. Бил съм на мачове къде ли не и подобно нещо не съм виждал. Може би има смисъл при някакви крайно агресивни агитки, но привържениците на Арсенал не са такива. Очаквам забраната да падне. Имаме готовност да се обърнем за съдействие към Арсенал и УЕФА. Иначе никой от привържениците на Арсенал в България не смята да се съобрази с този абсурд. На мен например и боксерките ми са с емблема на Арсенал. Какво, ще ми ги свалят ли? Вместо да стане празник, правят някаква цигания", коментира Любомир Методиев от ръководството на клуба на привържениците на Арсенал в България.

Според него с такава забрана Лудогорец "олеква" като европейски клуб и показва комплекси. Междувременно от фенклуба пуснаха и официална декларация, която публикуваме без редакторска намеса:

Ръководството на официално признатия фен клуб на Арсенал в България искрено благодари на г-н Ангел Петричев за подкрепата и отзивчивостта, която срещнахме в негово лице по всички въпроси, които обсъждахме заедно, както и разрешението да внесем знамето за хореографията ни.

В същото време изразяваме учудването и разочарованието си от декларацията на ръководството на ФК Лудогорец относно забраната за внасяне на фен артикули на любимия ни клуб в другите сектори на стадион „Васил Левски”
Има няколко факта, които силно ни притесняват и е хубаво футболната общественост да е наясно с тях.


• Не разбираме с какво привържениците на Арсенал са по-опасни от тези на Ливърпул и Реал Мадрид, които необезпокоявано бяха допускани до всички сектори на националния стадион с шалове и фланелки на любимия си отбор. 
• Със сигурност тази информация ще породи доста голямо напрежение сред феновете на Арсенал в България, които далеч не се изчерпват с 520-те члена на фен клуба. Голяма част от тях част, от които са си купили билети(голяма част от тях и пакетни билети), за да могат мирно да гледат мача и да подкрепят „артилеристите”, преди да знаят, че няма да могат да влязат с червено-бялата си фланелка или шал на стадиона.


• С момчетата от фен клуба на Лудогорец изиграхме и приятелски мач във Варна тази събота, за да покажем взаимен респект. И стигнахме до разбирателство не само да спестим обидни възгласи едни към други, но и да получим подкрепата на момчетата от Лудогорец в 20-тата минута, когато ще отдадем почит на 20-годишната кариера на Арсен Венгер.


• Феновете на Лудогорец са доказали с поведението си досега, че са толерантни и могат да гледат заедно мачовете си редом както с феновете на Реал, така и с феновете на Ливърпул. Не виждаме какво пречи да го правят и с привържениците на Арсенал.
• ASCB заявява ясно, че всеки човек на стадиона, който провокира опонентите си няма място на стадиона и ще подкрепим извеждането от стадиона на всеки, без значение дали е с червена или зелена фланелка, но смятаме забраната за внасянето на фен артикули на фона на цялата история на Лудогорец в Европа за изненадваща и нелогична и още повече едва два дни преди двубоя.


• Много се надяваме на позитивно развитие на този казус, защото много хора от близки държави, които не четат български сайтове и до които нямаме достъп, могат да останат пред стадиона, след като са пропътували хиляди километра, за да видят любимците си на живо. А да не говорим, че едични билети за мача на Арсенал се продаваха в Македония почти две седмици, преди това да се случи в България.


• Разбираме, че Лудогорец са в правото си да наложат тази забрана и ако остане в сила, ще трябва да я приемем, но няма как да спрем феновете на Арсенал да намерят алтернативни начини да покажат подкрепата си за отбора.
Призоваваме ръководството на Лудогорец да преосмисли решението си и ако не изцяло, то забраната да падне поне в сектор Г, където ще бъдат голяма част от хората, които не успяха да се снабдят с билет за гостуващия сектор.

http://offnews.bg/news/Sport_18752/Fenovete-na-Arsenal-Ludogoretc-napravi-strashna-glupost_638819.html




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126933
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031