Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2016 15:28 - Фенове на Звезда обърнаха Слънчев бряг! Бият и трошат наред, арестуваха 45 хулигани
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.07.2016 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

 Рано тази сутрин курортния комплекс Слънчев бряг е бил атакуван на няколко места от развилнели се фенове на "Цървена звезда". Това става ясно от съобщение на прокуратурата, разпространено преди малко, цитиран от „24 часа”. Две досъдебни производства за хулигански прояви и нанасяне на леки телесни повреди се водят от полицията в Несебър, задържани са 45 сръбски граждани от които 16 с установена самоличност.

На тел. 112 в рамките на две часа - от 5 до 7 ч. са получени множество сигнали за хулигански изстъпления. На 26.07.2016г. около 05.00ч. до дискотека „Викинг“ Слънчев бряг“ , като съизвършители, причинили по хулигански подбуди леки телесни повреди на полицейските служители И.З. и Д.Г., съобщиха от Районната прокуратура в Несебър.

Също тази сутрин около 07.00ч. до Аква парка в Слънчев бряг като съизвършители, са причинили по хулигански подбуди леки телесни повреди на Г.Х. и М.Т. В 05:07ч. в РУП Несебър е получен сигнал за сбиване между чужди граждани до бар „Валхала”, находящ се в к.к. „Слънчев бряг”, като на място са били изпратени вело-патрули.

Около 05:15 е било получено ново обаждане за сбиване и нанасяне на побой над полицейски служители. Към мястото на инцидента са били пренасочени всички налични полицейски наряди и служители. Установено е, че на двама служители от ОД МВР Бургас са нанесени рани, хематоми в областта на главата и порезна рана около 10 см. в теменната област, която е получена, след удар с палка.

В помощ на полицейските служители се включили и граждани (служители в търговски обекти), като трима от тях са пострадали. Налице са данни, че единият от тях е с фрактура на ръката, фрактура на крака и повърхностни рани, поради което пострадалият незабавно е бил отведен в болнично заведение за хоспитализация.

Независимо от произведените от полицейски служител във въздуха на 4 изстрела със стоп патрони със служебното си оръжие „Макаров”, лицата, участващи в сбиването, не са преустановили своите действия, а още по-агресивно продължили да нападат полицейските служители и граждани.

При пристигането на останалите полицейски наряди сбиването е било преустановено, лицата побягнали, като в последствие са били задържани 9 сръбски граждани футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда”. За започналите две досъдебни производства е уведомен дежурния прокурор при РП – Несебър.

До настоящия момент, по указание на наблюдаващия прокурор, в качеството на свидетели-очевидци са разпитани петима български граждани и четирима полицейски служители, извършват се разпознаване на лица, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи и оценъчни такива. Иззети са видео-камери от района на инцидента. Четирима сръбски граждани са отведени за медицински преглед, а двама са задържани в РУП Бургас за срок от 24 часа. Около 7 ч. е получен сигнал от тел. 112 за счупено стъкло на лек таксиметров автомобил пред хотел „Роуз Гардън”, управляван от български гражданин. На място са били изпратени служители на РУП – Несебър.

Установено е, че сръбски граждани – отново футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда”, са започнали да нанасят побой на водача и удари по автомобила. Пострадали са и двама български граждани, оказали съдействие на водача. По случая са задържани 8 сръбски граждани във връзка с извършеното престъпление.

По досъдебните производства предстои анализ на събраните доказателства, като при налични такива предстои повдигане на обвинения срещу виновните лица и за по-тежки престъпни състави. За започналите наказателни производства е уведомена Апелативна прокуратура Бургас и Главния прокурор на Република България.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20215567
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930