Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2016 18:57 - СКАНДАЛ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В БЛАГОЕВГРАД! Двамата фенове на "Левски" остават зад решетките
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.05.2016 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Двамата ултраси на "Левски" Ивайло Димитров и Юлиян Христов остават зад решетките. Това определи днес районният съдия Екатерина Николова. Двамата са обвинени за едро хулиганство и за закана за убийство към полицай, предаде репортер на Pirinsko.com.

 

Наложената днес мярка може да бъде обжалвана пред Окръжен съд, заседанието е определено за 14.30 часа на 26 май.

 

В 16 часа днес Районен съд-Благоевград започна гледането мярката на двамата ултраси на "Левски", задържани за нападение над полицаи след мача с "Пирин" в неделя. На двамата софиянци – 36-годишния Юлиян Христов и 41-годишния Иван Димитров, е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Те са криминално проявени, днес изтече 72-часовата им мярка "задържане под стража", наложена от прокуратурата.

 

По време гледането на мярката стана ясно, че двамата задържани, които са криминално проявени са отправяли закани за убийство към полицаите. „Ще те колем бе Ушев”, казал единият от задържаните на полицай Миладинов.

 

„Как полицай Миладинов е счел, че заплахата е отправена към него, след като тя е оправена към „Ушев”, така адв. Пенко Ненов контрира обвинението.

 

„Ще ти избия зъбите и извадя червата”, такава заплаха към служителите на реда пък отправил втория обвиняем.

 

 

Двамата обясниха пред съда, че не са извършили престъпленията, в които ги обвиняват и не са участвали в "схватки".

 

В късните часове в неделя срещу понеделник Районна прокуратура-Благоевград привлече към наказателна отговорност пет лица за действия по хулигански подбуди и нанасяне на леки телесни повреди на полицейски служители по време на футболния мач между отборите ОФК „Пирин“ и ПФК „Левски“, завършил при резултат 0:1.

 

Трима от обвиняемите са привлечени за извършено от тях престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс – за действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Срещу другите двама софиянци бе повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред.

 

На излизане от съдебната зала се разгоря скандал между приятели на двамата софиянци, които бяха дошли да проследят съдебното дело, и съдебната охрана. Братът на единия от обвиняемите се разпищя на съдебната охрана, че е бил изблъскан и ударен при опит да разговаря с брат си.

Повечето от задържаните за безредиците, станали на стадион "Христо Ботев" в мача Пирин -Левски, са извадили медицински свидетелсва от "Пирогов", че са били малтретирани в полицията, заяви техният приятел Васил Иванов, който присъства като наблюдател на делото.

 

Припомняме, че в неделя, в началото на футболния мач, феновете на ФК „Левски“ започнаха да хвърлят сигнални ракети и бомбички срещу полицейските служители, от които 8 полицаи бяха ранени, двама от тях постъпиха на лечение в болница.


 

imageimageimageimage  http://pirinsko.com/skandal-v-sydebnata-palata-v-blagoevgrad-dvamata-fenove-na-levski-ostavat-zad-reshetkite-21732.html#sthash.kHtjUiGm.dpuf




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20235980
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930