Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2016 15:33 - Лекарите към Трифон 10 дни преди да почине: Здрав си като бик, но...
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 965 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вторият инфаркт, покосил Трифон Иванов, се оказа фатален. Първия го получи през август миналата година –дни, след като отпразнува на 27 юли 50-годишния си юбилей. Тогава Туньо се размина с най-лошото. Той бе приет по спешност в болница с остри болки в сърдечната област и задушаване. Лекарите му поставиха стент, тъй като имал запушване на дясната коронарна артерия. Още тогава докторите го предупредили, че трябва задължително да намали мазните храни и да свали килограми, тъй като беше доста напълнял. В графата „забранени” попаднали още алкохолът и цигарите, а всички знаем, че Туньо бе страстен пушач – караше минимум по една-две кутии на ден.

Налагало се и на всеки два месеца да минава задължителен медицински преглед.  До смъртта си той изпълнявал заръката на медиците – на всеки 60 дни отскачал до болницата.

Той е бил за последно при лекарите на 2 февруари – десетина дни преди да почине. Резултатите от изследванията били отлични - сърцето работело нормално, кръвното било в рамките на допустимото.
„Железен си, Трифоне! Здрав си като бик, всичко е повече от отлично, но трябва още да отслабнеш. Задължително е!”, обявили лекарите.
В типичния си стил Трифон попитал медиците дали му е позволено на именния ден – 14 февруари, да наруши „законите” и да си пийне малко повечко вино. Отвърнали му, че може, но да не прекалява.

„След като получи първия инфаркт, Туньо се промени. Спря цигарите от раз, спря и пиенето. Знаете, че той обичаше живота и компаниите. В интерес на истината  имаше един проблем – подуваше се доста. Лекарите обясняваха това със задържането на прекалено много вода в организма. За целта обаче Трифон пиеше лекарства и бе започнал да се оправя. На последния преглед докторите му съобщили, че и този здравословен проблем е на път да се подобри, но на няколко пъти му припомнили, че е задължително да отслабне, тъй като наднорменото тегло и наличието на повече вода в тялото му натоварват допълнително сърцето. Резултатите обаче като цяло го окрилиха. Туньо се успокои. Беше в много добро настроение в последната седмица от живота си. Даже в четвъртък – два дни преди да си отиде от този свят, разправяше някакви вицове. Направо припаднахме от смях”, разказват приятели на Трифон.

Те добавят, че Туньо не е имал никакви поводи за притеснение в последния месец.
„Той по принцип си беше кибритлия, но напоследък не се ядосваше за нищо. Гледаше на всичко от веселата страна на нещата. Но дойде тая проклета събота, когато всичко приключи. Няма го вече... Загубихме един изключителен човек”, твърдят още близките на Трифон Иванов.
ГЕОРГИ МАКРИЕВ/ШОУ




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20249598
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930