Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2015 17:39 - Журналист от Topnovini.bg пострада при сблъсъците между полиция и фенове в Ловеч
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 343 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.12.2015 17:39


 
image

image

image

image

image

Сблъсъците между полиция и агитки по време на футболни мачове не са нещо ново. Особено в Ловеч. Полицейското насилие обаче премина границата след снощния мач в града на люляците. Което, разбира се, не оправдава по никакъв начин агресивните действия на футболните фенове. Така журналистът от София Topnovini.bg Михаил Стоянов описа това, което му се случи след вчерашния футболен двубой между Литекс и Левски.

До боя между агитката и полицаите се стигна в продълженията на мача. В тях Левски допусна три гола, с което отпадна от турнира за Купата на България. Това обаче остана на заден план след разигралия се след това масов бой.

„Искам да подчертая, че не бях там в качеството си на журналист, а като привърженик. Намирах се в единия край на сектора за гости. Малко след началото на второто продължение се оформи сериозно напрежение между агитката в другия край на сектора и полицията. Не се виждаше добре какво става, но се забелязваше ритмичната употреба на полицейски палки“, започва разказа си Михаил Стоянов.

По думите му заради това, че сблъсъците на фенове и полиция са често срещано явление в Ловеч, той не обърнал сериозно внимание на случващото се. При напускането на стадиона обаче започва всичко по-интересно за журналиста.

„Още с излизането от съоръжението видях, че навън става нещо. Имаше сериозен бой между фенове и полиция. Привържениците хвърляха камъни и прътове по униформените. И в този момент около 50 полицаи от жандармерията, оборудвани с палки, щитове и каски започнаха да тичат към боя. Още тогава тръгнах да си вадя журналистическата карта. Когато журналист попадне на такова събитие, той просто започва да го отразява“, допълва Стоянов.

Още докато вади легитимиращия го документ, получава първия удар в гръб.

„Явно полицаят беше видял някой да му се присмива, защото ме гледаше и крещеше: „К"во ми се хилиш, бе“. Нанесе ми няколко удара с палката по краката, не толкова тежки, колкото последният. В цялата тази суматоха аз вече бях извадил журналистическата си карта и не спирах да повтарям, че съм представител на медия. В този момент се обърнах назад и видях как същият полицай, който ме удряше, стоварваше палката си върху лицето ми. Всичко това ми донесе един шев над устната, но можеше да е още по-зле“, каза още Стоянов.

Той уточни, че с него са били трима негови колеги – Добромир Добрев и Борислав Радославов от вестник „България днес“, както и работещият на свободна практика Петър Захариев. Всички те, както и още двама фенове са свидетели на случващото се.

„След това и тримата настояхме да ни допуснат до журналистическата ложа, за да разкажем на колеги какво стана. Не ни пуснаха без никакво обяснение защо“, разказа журналистът.

На какво обаче става свидетел Михаил Стоянов в болницата в Ловеч. В спешното отделение фенове с разбити глави, целите в кръв, чакат да бъдат прегледани. Един от тях почти изпада в безсъзнание. Това е Кристиян Миленов.

„Стоях над два часа и чаках да бъда прегледан. През цялото това време всички пострадали полицаи минаваха преди нас на преглед. Без значение дали са с ударен пръст или лека синина. А ние бяхме вътре с разбити глави“, разказа Миленов пред София Topnovini.bg.

Заедно с него е и Ивайла Юрукова. Момиче високо около 1,60 м., но и тя понесла удари от палките. Докато главата на Кристиян е разцепена на три места, то тази на Ивайла е „само“ на две.

„Свалиха ме на земята и започнаха да ме удрят. Аз нямаше какво друго да направя, освен да се пазя“, добави Ивайла.

По-късно с Михаил Стоянов се свърза говорителят на полицията в Ловеч Габриела Стоянова. Единственото от което тя се интересуваше беше дали той ще си търси правата в съда. Тя дори се изненада: "Трябваше да отидете в районното да подадете оплакване", но не отговори на коментара как може да се подаде жалба при същите хора, които са си позволили подобно отношение. 

София Topnovini.bg ще потърсят за коментар и ръководството на ОДМВР Ловеч, както и представители на спешния кабинет в ловешката болница.

Подробности за боя между фенове и полицаи, както и разказ от първо лице от самия Стоянов може да гледате тази вечер в предаването на Нова телевизия „Часът на Милен Цветков“.  




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20306937
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930