Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2015 22:25 - Исторически ден за Милан
Автор: varg1 Категория: Спорт   
Прочетен: 454 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Исторически ден за Милан! Причината за това е, че Силвио Берлускони продаде 48% от клуба на тайландския брокер Бий Течабол, след като се договориха на стойност около 500 милиона евро днес в дома на бившия премиер на Италия.

Миналата нощ Течабол бе представил официална оферта от един милиард, за да купи 100% "росонерите" - нещо което не бе прието от Берлускони. Собственикът на миланския гранд обаче покани на среща тайландеца и след дълги разговори се стигна до историческия ден за Милан.

Както е известно, преди месец двамата се срещнаха в Милано, а Течабол първоначално искаше 60% от клуба, но след разговорите с Берлускони се съгласи да инвестира над 300 милиона евро, но за 40% от клуба. Две седмици по-късно Берлускни обяви, че няма да продава "росонерите" на човек, който иска само да стане известен, но историческият ден вече е факт. Президентът на "червено-черните" вече очаква новини и от близкия но Бий фонд "Doyen Sports", който държи правата на колумбийската звезда на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао и аса на Лацио Фелипе Андерсон, и се очаква сериозна лятна селекция.

"Ще работим, за да изградим заедно един голям и амбициозен проект - икономически и спортен, и за да върнем Милан на най-високите места в италианския и световен футбол, както му приляга на историята, престижа и резултатите през годините. 52% от собствеността на клуба ще остане в ръцете на Силвио Берлускони, а една от целите е марката Милан да бъде поляризирана още повече в държавите от Азия. Идеята е именно от там клубът да получи сериозен импулс от икономическа гледна точка, благодарение на който да бъде изграден отбор, равностоен на най-големите в световния футбол", е част от съобщението на Финивест, фирмата на Берлускони,  която държеше правата на "росонерите".

"Да, намерих инвеститор през последните 24 часа. Засега имаме предварителна договорка, която трябва да се официализира (б.а. най-вероятно няколко седмици), но е нещо хубаво за Милан. Разбира се, задържам поста президент и по-голямата част от клуба. Има сериозна вероятност някой, който познава пазара в Азия да развие още повече марката "Милан" там", коментира Берлускони.

Президентът на "росонерите" коментира и Синиша Михайлович, който трябва да смени Филипо Индзаги. "Много добро впечатление ми направи. Не е само много компетентен на тема футбол, но и много сериозен. Ибра? Говорихме за много неща. На тази възраст няма как да си спомням за всичко. Не вярвате? Аз също", сподели с усмивка той, след което пожела успех на Ювентус. "Искам от сърце да пожелая успех на Юве във финала от Шампионската лига".

Берлускони е собственик на Милан от февруари 1986 година. За тези 29 години начело на клуба, който бе взет от него преди да обяви официално фалит, Милан достигна световния връх. "Росонерите" записаха най-славните моменти в своята история, печелейки цели 28 отличия.
Именно грандът от Милано е клубът с най-много спечелени трофеи в Шампионската лига в този период - пет и още три загубени финала. Милан спечели осем пъти Скудетото, пет пъти Суперкупата на Европа, шест пъти Суперкупата на Италия, Купата на Италия, два пъти междуконтиненталната купа и веднъж световното клубно първенство.

Човек номер едно в Милан от почти три десетилетия е най-успешният президент  във футбола предвид международните му 13 трофея, което го прави абсолютен рекордьор в историята с днешна дата.

Последните два сезона Милан се представи много слабо и остана извън евротурнирите, но това лято се очаква клубът да направи сериозна селекция след влизането на Течабол и още догодина да се опита да прекъсне хегемонията на Юве от четири поредни титли.http://www.sportal.bg/news.php?news=550923



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20187664
Постинги: 18665
Коментари: 10027
Гласове: 71316
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930