Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2022 07:02 - Днес цялата западна система е в епицентъра на епически колапс вследствие на абсолютно народовредната и неадекватна политика на американоподвластни управници вЕС
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1479 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 06.10.2022 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предстои такъв гигантски катаклизъм, какъвто човешката история до сега не е виждала

На 30 август папа Франциск инструктира всички структури на Ватикана да внесат всички свои средства и финансови активи в Института за религиозни дела (IOR), известен като Банката на Ватикана до 30 септември.

Рескриптът на папата, издаден на 23 август, изясняваше тълкуването на параграфа в новата конституция на Римската курия, Praedicate Evangelium, обнародван през март.

Според предписанията на Франциск, финансовите и ликвидни активи, държани в банки, различни от IOR, трябва да бъдат преместени в Банката на Ватикана в рамките на 30 дни – от 1 септември 2022 г.

Ще припомним, че IOR, базирана във Ватикана, има само 110 служители и само 14 519 клиенти. Към 2021 г. тя се грижеше за 5,2 милиарда евро клиентски активи. Това е официално. А неофициално може да става дума за много повече. Никой не знае. И самият Франциск.

Въпреки че обикновено се нарича "банка", IOR технически е финансова институция, без клонове, работеща в рамките на държавата Ватикана, за да предоставя услуги на клиенти, които включват Светия престол и свързани лица, религиозни ордени, духовенство, католически институции и светите служители.

IOR отбеляза спад на своите клиенти с 472, от 14 991 клиенти до 14 519 в края на 2020 г. Близо половината от клиентите му през 2019 г. бяха религиозни ордени.

В своя рескрипт от 23 август Франциск каза, че член 219, параграф 3 от Praedicate Evangelium "трябва да се тълкува в смисъл, че дейността на управителя на активи и попечителя на движимото наследство на Светия престол и на институциите, свързани със Светия престол, е изключителна отговорност на Института за религиозни дела – IOR".

Указът принуждава институциите на Светия престол, включително Държавния секретариат, да внесат финансовите си активи в IOR до края на септември. Известно е, че Държавният секретариат има сметки в швейцарски финансови институции, включително Credit Susse, чрез които са били извършвани и много тъмни сделки.

Член 219, параграф 32 от новата конституция на Куриата гласи: "Извършването на финансовите транзакции, посочени в §§ 1 и 2, се извършва само чрез Института за религиозни дела, IOR.

Финансовите транзакции, описани в параграфи 1 и 2 на член 219, са администрацията и управлението на недвижимите имоти и движимите активи на Светия престол и субектите, проверяващи своите активи на Светия престол.

Този ход на папа Франциск съвпадна с информацията в края на август на някои банкери/финансисти, които споделиха, че очакват огромен финансов колапс "в рамките на 3 до 4 седмици", т.е. до края на септември, официалното начало на Третата световна война и периода на хиперинфлация, заличаващ общественото функциониране.

Както виждате има съвпадение в прогнозите. Когато папата нарежда на църквата да си събере всичките пари във Ватиканската банка, той със сигурност знае, че другите банки ще имат големи проблеми и иска църковните пари да бъдат в безопасност. И че бурята може да започне внезапно. А както се казва "Red sky in the morning – Sailor take warning" /"Червено небе сутринта – морякът приема предупреждението"/. През септември небето над Запада беше червено от бурята.

Най-лошата част от всяка буря не е нейното око (което е спокойно). Най-силните ветрове са извън "стената на окото", следвайки пътя на разрушението. Силните ветрове и бурните вълни са в следващите райони. Когато това е атлантическа буря, нахлуваща в Европа от другата страна на Атлантика, долната част на въртящата се буря е мястото, където ветровете са най-силни и най-разрушителни.

Това е перфектната буря. Хората се лутат в тъмното – слепи и безпомощни. Сцената е готова за поредната трагедия. жертвите в тази пиеса са обикновени хора, които са неподготвени и няма да могат да разберат какво се е случило, камо ли да предприемат действия, за да се спасят, въпреки че причините вече са ясни, както някои аналози от миналото.

След първите няколко месеца на пандемията, когато започнаха проблемите с веригата за доставки, държавите започнаха да печатат тонове пари от въздуха. Започна инфлацията. До лятото на 2022 г. вече прозвучаха пророчески гласове, обещаващи повторение на Голямата депресия от 1929 г. или дори нещо по лошо. Но, никой не можеше да назове точно датата, когато всичко ще рухне.

И така, днес можем да твърдим с 99% сигурност, дори да посочим периода, в който всичко ще се срине.

Всичко ще се срине между септември и октомври 2022 г. без да сме папи и без да имаме банки.

Какви са основанията ни – нека разгледаме историческата перспектива.

Последният световен финансов шок, който удари целия свят, беше сривът на китайския фондов пазар с 50%. Това се случи на 24 август 2015 г. и по някакво чудо нито Китай, нито световната икономика се сринаха след това.

Следващият (в обратен ред) борсов шок беше финансовата криза от 2008 г., която започна с ипотечната криза в САЩ, банковите фалити и падащите цени на акциите, проправяйки пътя за световната икономическа криза, наречена по-късно "голямата рецесия".

След това, в обратен ред, беше 11 септември 2001г. – терористичните атаки в САЩ, последвани от спад на американския фондов пазар с 37%, след което вълната се втурна по целия свят.

1994 г. – кризата на пазара на облигации с епичното име Great Bond Massacre, т.е. Голямото клане на облигации. Това беше необясним и внезапен спад на фондовия пазар в развитите страни, който започна в Япония и впоследствие засегна всички.

19 октомври 1987 г. – денят, в който се наблюдаваше най-големият спад на индекса Dow Jones в историята му – 22,6%. Това събитие започна в САЩ и бързо се разпространи по света, оставайки в историята като "черен понеделник".

1979 г. – революцията в Иран, която доведе до глобалната енергийна криза и след това – до историческа рецесия през 1980 г., която беше наречена най-сериозната след Втората световна война.

1973 г. – годината на петролната криза, останала в историята като "петролното ембарго". Тя започна на 17 октомври 1973 г., когато всички арабски страни от ОПЕК, както и Египет и Сирия, обявиха, че няма да доставят петрол на страни (Великобритания, Канада, Холандия, САЩ, Япония), които подкрепяха Израел по време на войната Йом Кипур в нейния конфликт със Сирия и Египет.

Есента на 1966 г. – 24% срив на американския фондов пазар.

Какво обединява всички тези събития? Всички тези събития са обединени от периодичност от 7 години. Цикълът започна в САЩ през 1901-1902 г., когато пазарът загуби 50% от стойността си. След това последваха циклични спадове на всеки седем години, като най-епични бяха спадът от 1916-1917 г. с 40% и Голямата депресия от 1930-1931 г., когато всичко падна до нула.

Сега сме в поредния 7-годишенцикъл – 2022 г.

Инфлацията избухна и достигна върховете, установени през 1980 до 1982 г. От 2008 г. до 2018 г. Федералният резерв на САЩ увеличи своя баланс (печатането на пари) пет пъти. Оттогава той се удвои отново до средата на 2022 г., така че сега е 10 пъти по-голям от този, който беше през 2008 г.

Това е системна лудост.

Паричната история от 2000 години насам показва, че това ерозиране на покупателната способност на платежното средство винаги завършва с катастрофа. Това е нещото, което създава хиперинфлацията.

През последните 12 години изкуственото създаване на пари в големите икономики скочи до исторически върхове. Това вече не е проблем само на САЩ, това е глобален проблем.

Паричното предлагане миналата година достигна 40%. Това е нещо невиждано.

Балансът на федералния резерв достигна невероятните, и смятани за невъзможни, 9 трилиона долара от въздуха.

Какви инвестиции ли?

Не само според нас правилният състав на "инвестиционното портфолио" е 40% злато, 40% консерви в мазето и 20% малки оръжия.

Сегашната криза на западната икономика не е рецесия, не е ограничена до 12-16 месеца. Това което се случва в САЩ и Европа е структурна и системна криза и ще продължи най-малко 8-10 години без прекъсване. Значи, ако искате да оцелеете следващите 8 години, подгответе се сега. Спусъкът за следващата депресия вече беше дръпнат. Или всичко е обратното на онова, което ви обясняват.

Бжежински, с когото преди години имах възможност да се срещна и да разменим "някои мисли" на неговия роден език, казваше, че "новият световен ред ще се строи против Русия, на руините на Русия и за сметка на Русия". Но е точно обратното: "новият
световен ред ще се строи против Запада, на руините на Запада и за сметка на Запада".

В преобладаващата част по материал на в. „Строго секретно“

image

 


image  



Гласувай:
6



1. missana - Тук става дума за много сериозни неща. Ватикана действа по най-благоразумния начин.
06.10.2022 09:25
Но дали и тези действия ще спасят икономиката на Светия престол? А какво ще се случи с останалия многомилиарден свят? Не е ли той напълно изоставен на произвола на съдбата? Наистина САЩ действат от позицията на лудостта и това само доказва, че вече напълно са загубили правото да бъдат световен лидер. Збигнев Бжежински се проявяваше като добър съветник на президента /мисля на Джими Картър/, но неговата теория за конвергенцията /мирно вливане на капитализъм и комунизъм в една единна обществена формация/ явно търпи фиаско, предвид настоящите безумни реалности. Можем само да съжаляваме, че лидерите на този днешен свят предпочетоха пътя на войната и гибелта.
цитирай
2. iw69 - Мисана, въпросите и констатациите ти са напълно уместни!
06.10.2022 09:59
Наистина и аз имам усещането, че за съжаление обикновенните хора са изоставени от днешните политици на произвола на водовъртежите сами да се спасяват кой както може и ако въобще може.
Което ще доведе до оцеляването само на (икономически) най-силните, а това е социален дарвинизъм, и във всъщност е в основата на фашизма-нацизма, които отнемат или не дават право на живот на определени групи хора (по етническа принадлежнос, по политически разбирания, по здравословно състояние и т.н.)
цитирай
3. radostinalassa - США имат вече 31 трилиона долара дълг..
07.10.2022 19:26
На тях им трябват войни, за да замажат дълговете си. Те са виновниците за инфлацията в Европа и у нас.И какъв втечнен газ ще продават у нас, като той не достига. Преди го купуваха от Ямал, но вече няма да е така май.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4886667
Постинги: 2549
Коментари: 6425
Гласове: 16765
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930