Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2022 07:07 - Гергиев, умната Русия и простата Европа ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3970 Коментари: 37 Гласове:
6

Последна промяна: 19.08.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                 .....

                        "Путин нанесе чудовищен удар по мястото на руската култура в
                  световната цивилизация и в крайна сметка руският режим ще загуби."



                                           Рок ветеранът Юрий Шевчук - поредна жертва

                                       на консервативната "културна революция" в Русия

    ПЕТЯ ГЕРГОВА, БТА
       18.08.2022 17:46
               (БТА)
           ЕТИКЕТИ
  • #Украйна

Фронтменът на популярната от десетилетия руска рок група ДДТ Юрий Шевчук ще трябва да плати глоба от 50 000 рубли (800 долара) заради изказване против войната в Украйна и президента Владимир Путин по време на концерт през май.

Шевчук е наказан по силата на нов закон, влязъл в сила малко след началото на руската инвазия в Украйна и криминализиращ заявяване на позиция против войната и армията. Престъпното деяние на музиканта е, че от сцената в град Уфа казал на публиката, че в Украйна умират стари хора, жени и деца "заради някакви Наполеонови планове на нашия последен цезар, нали?".

Шевчук заявил още,
че
"Родината не е само да целуваш и да ближеш задника на президента. Родината е просяк, бедна старица, която продава картофи на гарата. Това е Родината".

Заради тази волност  Шевчук понася последиците от "специалната пропагандна операция", която е в ход в самата Русия срещу представители на артистичните среди. Тя е наричана от подкрепящи кремълската политика обществени фигури консервативна културна революция. 

Това не е първото антивоенно изказване на ветерана Шевчук. Още в първия ден на руското нахлуване в Украйна той написа, че ставащото е огромна трагедия, която лишава мнозина от нас от бъдеще, цитира го Радио "Свободна Европа".

Руската прокуратура повдигна обвинения срещу Шевчук за дискредитиране на руските въоръжени сили. В Русия вече е незаконно да се призовава да не бъдат използвани руски войски за защита на интересите на страната или "за дискредитиране на такава употреба".

Известни представители на руските артистични среди и шоубизнес, които въпреки опасността от санкции говорят открито срещу войната, биват включвани  в неофициален "черен списък" на неблагонадеждните личности. Алексей Козин, директорът на "Навигатор рекордс" – основната компания, която се занимава с звукозаписите на руски рок - каза за Франс прес, че от февруари насам под различен претекст са били отменени над 100 музикални събития. Той разкри, че циркулира "черен списък" и имената в него биват поставяни под "политическа карантина". Един от "карантинираните" е и Юрий Шевчук.

В онлайн интервю за руска журналистка през юли музикантът заяви, че "когато ни забраниха да изнасяме концерти, това беше жесток удар – забраниха ни да изпълняваме дълга си към страната". Шевчук разказа, че на всички концерти на рок група ДДТ хората са били против войната. Той смята, че руснаците също са жертви на войната на руския президент Владимир Путин.
"Ние просто сме окупирани. Разстрелват ни с "Град", с мините на пропагандата, с най-жестоките закони, всеки ден убиват нашата памет, нашия ум, нашия дух".

От другата страна се попълва "бял списък" на "артистите патриоти", който трябва да става все по-дълъг по призива на лидера на партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов. Според Миронов, цитиран от АФП, така ще стане ясно "кой кой е в руското общество днес".

Освен редица отменени концерти и балетни представления, има и анулирани изложби като тази на Гриша Брускин – руско-американски артист, посветил експозицията си на "идеологиите и техните митове". Главната редакторка на руското списание "Театър" Марина Давидова предупреди, че "на фона на войната в Украйна в Русия се извършва културна революция".

Хора на изкуството, които подкрепят действията на Кремъл, са въодушевени от промяната, тъй като "след 30 години на прозападен либерализъм в Русия се извършва консервативна революция, това е моментът на истината за Русия в рамките на вечната битка между привържениците на Запада и славянофилите, започнала през 19-и век", заяви Олга Андреева от седмичното издание "Експерт".

Според киноактьора Сергей Безруков, който подкрепя войната в Украйна, "трябва да се възползваме от изолацията, за да преоткрием традициите си".

За разлика от него директорката на московския театрален Център "Мейерхолд" Елена Ковалска обяви малко след началото на войната, че напуска работата си в държавния театър в знак на протест. "Невъзможно е да работиш за убиец и да получаваш заплата от него", каза Ковалска, цитирана от британския в. "Гардиън".

Рапърът Оксимирон (Oxxxymiron/Мирон Янович Фьодоров) сам отмени 6 разпродадени свои концерти в Москва и Санкт Петербург, защото "не мога да ви развличам, докато в Украйна падат руски ракети".

Иван Ургант - актьор, музикант и телевизионен водещ на популярно токшоу по държавния Първи канал - публикува в "Инстаграм" черен квадрат и текст "Страх и Болка. Не на войната". Оттогава предаването му не е на екран.

На 1 май популярният певец Филип Киркоров атакува в "Инстаграм" главната редакторка на прокремълската телевизия Ар Ти (RT/доскоро Russia Today) Маргарита Симонян заради нейни инсинуации по адрес на шоумена Максим Галкин, направени от екрана. Симонян атакува предполагаемата сексуална ориентация на Галкин, щом той се обяви срещу войната, а след това замина за Израел със съпругата си Алла Пугачова.

Киркоров обвини Симонян, че се опитва "да унижи" комика и участва в лов на вещици срещу инакомислещи, който кара руски изпълнители да бягат от страната, обобщава РСЕ.

"Нямаш право да сееш раздор. Ти си журналистка, а не долнопробна старица на пазара, която разпространява кални слухове и клюки", каза тогава Киркоров. Постът му в "Инстаграм" беше гледан от над 1,2 милиона души до началото на юни, което го направи най-популярното видео в платформата през тази година.

Киркоров имаше куража да вземе отношение по злободневна тема малко след като завърши четиридневно участие с публика от 25 000 души, сред които и представители на руския елит.

Два часа след видеото на Киркоров срещу Симонян подкрепящата Кремъл актриса Мария Шукшина пусна в "Телеграм" кратко видео от концерт на певеца, внушавайки, че той обижда чувствата на православните руснаци с песента си "Мария Магдалена". На сцената има легнал огромен светещ кръст, по който Киркоров стъпва в края на изпълнението си.

В интервю за прокремълски телевизионен канал Шукшина обвини Киркоров, че "тъпче кръста" в момент, когато руски войници, някои с кръстче на шията, умират в Украйна.

Историята бе подета и от други медии, които съобщиха, че Киркоров е танцувал върху кръста, и предизвикаха скандал, разказва РСЕ. Макар че по-късно се извини и каза, че песента е посветена на починалата му майка, Киркоров допълни, че на никого не му е пукало за кръста, докато не е защитил Галкин.

Както коментира РСЕ, правителството на Путин използва законодателството, пропагандата и други лостове, за да затвори устата на всички несъгласни с продължаващата инвазия в Украйна.

Американската антроположка Клемънтайн Фуджимура, която изследва Русия и поп културата, казва, цитирана от РСЕ, че Киркоров е преминал "червените линии", особено по отношение на теми като етнически произход и сексуална принадлежност, говорейки свободно и както намери за добре срещу журналист, подкрепящ Путин.

Запитан за видеоизявлението на Киркоров, редакторът на "Телеграм" Борис Грозовски каза, че то е отражение на факта, че членове на руския елит, включително артисти, в момента не са на себе си. "Хората просто не може да бъдат спокойни за собствената си сигурност, а и… губят много пари заради отменени концерти."

Фуджимура отбеляза, че посланието, изпращано чрез атаките срещу артисти, не се ограничава до съответните изпълнители. За редовите граждани "цензурата и наказването на обществени фигури означават, че те трябва да се страхуват, много да се страхуват, да протестират".

По ирония на съдбата разправата със сценични знаменитости става успоредно с обвиненията, отправяни от Кремъл към Запада, че "зачерква" руската култура на фона на "специалната военна операция", отбелязва РСЕ.

На 17 юни беше отменен концерт на руската рок група В-2 в Санкт Петербург, защото през април музикантите бяха отказали да пеят на стадион в сибирския град Омск под голям транспарант с текст в подкрепа на войната.

"Обикновеният човек се опитва да не мисли за войната, опитва да я изгони от душата си, да я изхвърли от главата си", каза 56-годишният Юрий Шевчук. Вестник "Гардиън" го цитира:
"Дърпат ни надолу като през дупка в леда към миналото, към 19-и, 18-и, 17-и век. Хората обаче отказват да приемат това."

Изданието обобщава, че макар да е малко вероятно проявите на несъгласие да променят политиката на Кремъл, те биха могли да разкрият, че подкрепата на хората и елита за сегашната военна операция в Украйна е значително по-малка, отколкото е била при анексията на Крим преди 8 години.

Руският дисидент и правозащитник Натан Шарански, министър и вицепремиер в четири израелски правителства, каза в интервю за "Дойче веле", че "Путин нанесе чудовищен удар по мястото на руската култура в световната цивилизация и в крайна сметка руският режим ще загуби. Украйна ще спечели, но загубите ще бъдат много тежки."

/НС/


... 



Гласувай:
6



1. vmir - Проницателната баба на бот Венцо,
19.08.2022 07:20
която мигом проумяла социализЪма като се видяла в операта, би била неописуемо възторгната от културната революция на путлер.

дядя вова, мы с тобой!
цитирай
2. getmans1 - Трогателна грижа за да не забравяме ценните СВС :):):)
19.08.2022 08:56
vmir написа:
която мигом проумяла социализЪма като се видяла в операта, би била неописуемо възторгната от културната революция на путлер.

дядя вова, мы с тобой!

цитирай
3. vencivaleri1951 - Така е Вмире, но баба ми е доста по бавно развиваща се от майка ти например
19.08.2022 09:27
Щото това , което съм разказал е доста късно-случило се е в мое присъствие.
А ти си разказвал , как майка ти , съвсем невръстна се е включила в редовете на БКП,
доколкото и баба и дядо с двама сина партизани не поискаха /вапреки че са канени нееднократно/ нито червен , нито оранжев билет да вземат. И тук не става въпрос за социализъм, а за поискана прошка към Димитров-много е различно. Защото и братът на баба ми и бъдещият и съпруг/дядо ми/ са в профсъюзното движение още от 20те години , още от Виена.
Хайде си припомни цената на билет в опера, театър преди промените у нас-1-2 лева.
Истина е че трябнаше да купиш билет , когато гастролираха български солисти от Ла Скала и Метрополитен и за представление на втория състав/дневно представление/, тоест още левче. Аз съм влизал за две рубли и в Мяаринка и в Большой. Ти често ни разказваше за яденето на корем във веригите за бързо хранене в САЩ , но влязал ли си в ресторант с оркестър, поне един път? Да те попитам в състояние лиси да заведеш семействата на дъщерите си, или само тях в Метрополитен, когато над сто долара бяха билетите през 70те, а днес сносни места са над 1000?
Майка ти е знаела защо се влива в армията на комунистите

vmir написа:
която мигом проумяла социализЪма като се видяла в операта, би била неописуемо възторгната от културната революция на путлер.

дядя вова, мы с тобой!

цитирай
4. vencivaleri1951 - Разбираемо е гетьо, солист с фамили я завършваща с вчук да е против нази война
19.08.2022 09:43
Да е за войната би било неразбираемо. И аз с фамилия завършваща на ОВ също съм против войната и виждам вина за нея и в Кремър. Все пак когато цитираш изказване на фортмен от Изтока/лично аз не знам как и изглежда и какво е изпял, което не е атестат, защо не понасям руска естрада/, защо не цитираш и фортмена на Пинк Флойд например.
Личното ми мнение,е че Русия ще получи рани от тази война във всички области, с времето ще ги излекува. Раните които ще получат украинци и руснацинародите/ за част от тях ще бъдат летални и невъзвратими. Лично мнение ми е и , че Русия щеше да е в риск за съществуването си, ако не беше се противопоставила и , че тази война ще я върне в историческите и граници, които лекомислено бяха доброволно променени през 20 години на миналия век и която промяна не бе осъзната от украинските властници, приели подаръка, като задължение на Русия. След войната ще научим много неща от признанията на част от тези властници-и за Буча, и за лабораториите , и за сваления Боинг на Малайазия
За сега говорят част от научните екипи на лабораториите и пленени командири от Нац Батальоните и ВСУ. Не се приемат насериозно защото се смята , че са под натиск. Когато Киевските властници заговорят, резонансът ще е друг Лично аз се моля, освен икономичаската катастрофа в която бодро навлизаме, да не ни се случи и военна такав
цитирай
5. getmans1 - ВМИРе, ВМИРе, за в бъдеще ще те по...
19.08.2022 09:57
ВМИРе, ВМИРе, за в бъдеще ще те помоля, за в бъдеще специално да посочваш акцента на коментари си ... Пример; „ ДА ЖИВЕЕ КУРТУРНАТА РЕВОЛЮЦИЯ НА ПУТЛЕР„

vmir написа:
която мигом проумяла социализЪма като се видяла в операта, би била неописуемо възторгната от културната революция на путлер.

дядя вова, мы с тобой!

цитирай
6. getmans1 - Да е за войната би било неразбира...
19.08.2022 10:38
vencivaleri1951 написа:
Да е за войната би било неразбираемо. И аз с фамилия завършваща на ОВ също съм против войната и виждам вина за нея и в Кремър. Все пак когато цитираш изказване на фортмен от Изтока/лично аз не знам как и изглежда и какво е изпял, което не е атестат, защо не понасям руска естрада/, защо не цитираш и фортмена на Пинк Флойд например.


... КОЕ ПО-ТОЧНО НЕГОВО ИЗКАЗВАНЕ ИСКАШ ДА ТИ ЦИТИРАМ, ОНОВА ОТ МЕСЕЦ МАРТ, СЕГАШНОТО ИЛИ ПЪК ДА ОСКВЕРНЯ ПОГЛЕДА ТИ КАТО ЦИТИРАМ ГОЛЕМИЯТ НАДПИС ПОД КОЙТО ПЕЕ И СВИРИ ЛИ... Явно пак стигнахме до култовото „А, вие защо биете негрите„ ..

... ТУК в този постинг АЗ нищо не цитирам ... Статията с ясен източник и автор ЦИТИРА други в което пък виждам опасност от възраждането на един нов фашизъм, който ти определено не виждаш по простата причина, че не гледаш със собствените си очи, което от друга страна предполага и, че не мислиш със собствената си глава.

По друг начин не мога да си обясня откровените ти лъжи и внушения които тук правиш спрямо събития или пък най-вече хора с които общуваш но не харесваш мнението им ... себе си имам предвид / пази Боже, да спомена някой друг /
цитирай
7. getmans1 - Москва не вярва на педдерасси и п...
19.08.2022 10:42
morskipesni написа:
Москва не вярва на педдерасси и псевдокултурни
Те са евроатлантически патент. Мижем да те лажем, ако можем и да те опънем.


... СИКТИР от тука бе боклук...
цитирай
8. vencivaleri1951 - Гетьо, трябва лида ти напомням, че ти си "скачал" през 90те , вероятно и за това
19.08.2022 11:09
да бъдем различни в мисли, а от там и в мнения. Това , че има различни мнения е най-нормалното нещо на света. Не е нормално да сиктердосваш различните мнения, не е нормално да наричаш лъжи различния прочит на събития.
Мнението за войната ми е отрицателно и винаги е било такова. В един развод няма невинен/в редки случаи има/. Путин има много голяма вина и тя не е сега , когато въоръжените стълкновения станаха неизбежни, а че позволи да се стигне до тази ситуация-поне десетгодишна вина, че позволи Западът да разпали тази прокси война, в която целтта е Русия да отслабне, при късмет и да почне поне да се говори за разпадане на федерацията, което говорене да премине в реални действия.
През тези години Путин наричаше душманите си колеги, партньори и все отстъпваше.
Трябваше още тогава да смрази кръвта им както го направи например преди дни.
Аз съм нещастен и зъл за жертвите и разрошенията на двете страни. Няма да намериш ред удолетворение от удари на русия , няма дя съм щастлив и от неминуемата военна победа , която тя ще постигне.
Ти "пя" партизанска песен /Белла чао /, когато укпаинците потопиха "Москва". Да си "чул" песен или видял радост, когато например на практика бе елиминиран целия флот на Украйна. Да си видял радост в мен за това , че най- вероятно Украйна ще остане без море? Тези епизодични диверсии и обстрели тук и там , ще накарат руснаците да преминат и Днепър, за да не могат да се случват.
И това ще стане, но аз няма /за разлика от теб/ да пея

getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
Да е за войната би било неразбираемо. И аз с фамилия завършваща на ОВ също съм против войната и виждам вина за нея и в Кремър. Все пак когато цитираш изказване на фортмен от Изтока/лично аз не знам как и изглежда и какво е изпял, което не е атестат, защо не понасям руска естрада/, защо не цитираш и фортмена на Пинк Флойд например.


... КОЕ ПО-ТОЧНО НЕГОВО ИЗКАЗВАНЕ ИСКАШ ДА ТИ ЦИТИРАМ, ОНОВА ОТ МЕСЕЦ МАРТ, СЕГАШНОТО ИЛИ ПЪК ДА ОСКВЕРНЯ ПОГЛЕДА ТИ КАТО ЦИТИРАМ ГОЛЕМИЯТ НАДПИС ПОД КОЙТО ПЕЕ И СВИРИ ЛИ... Явно пак стигнахме до култовото „А, вие защо биете негрите„ ..

... ТУК в този постинг АЗ нищо не цитирам ... Статията с ясен източник и автор ЦИТИРА други в което пък виждам опасност от възраждането на един нов фашизъм, който ти определено не виждаш по простата причина, че не гледаш със собствените си очи, което от друга страна предполага и, че не мислиш със собствената си глава.

По друг начин не мога да си обясня откровените ти лъжи и внушения които тук правиш спрямо събития или пък най-вече хора с които общуваш но не харесваш мнението им ... себе си имам предвид / пази Боже, да спомена някой друг /
цитирай
9. getmans1 - С.И.К.Т.И.Р. от тука ТРОЛЕ ...
19.08.2022 12:05
morskipesni написа:
Ужасната ти делиорманска простотия
е отдавна "еволюирала" в тежка параноя...

цитирай
10. vmir - 3. vencivaleri1951 - Така е Вмире, но баба ми е доста по бавно развиваща се от майка ти например
19.08.2022 12:14
vencivaleri1951 написа:
Щото това , което съм разказал е доста късно-случило се е в мое присъствие.
А ти си разказвал , как майка ти , съвсем невръстна се е включила в редовете на БКП,
доколкото и баба и дядо с двама сина партизани не поискаха /вапреки че са канени нееднократно/ нито червен , нито оранжев билет да вземат.


Така е, бот Венцо,

обаче си пропуснал, че майка ми е била дете на "монархофашист - окупатор", което дори на мен ми е било припомняно, за да бъда вкарван в "правия път". И изпитваше срам, че с членството си е трябвало да спасява кожата на баща си, заради което ме предупреждаваше да не се забърквам с червени или оранжеви мафии, защото ако ги напусна, ще стъжнят живота на децата ми. Колкото до активната антибългарска дейност на роднините ти, на теб ли да ти обяснявам ролята на вездесъщите "безпартийни комунисти", гледащи отвисоко дори националните си организации поради служба директно на СССР?
цитирай
11. getmans1 - Гетьо, трябва лида ти напомням, че ...
19.08.2022 12:47
vencivaleri1951 написа:
Гетьо, трябва лида ти напомням, че ти си "скачал" през 90те , вероятно и за това
да бъдем различни в мисли, а от там и в мнения. Това , че има различни мнения е най-нормалното нещо на света.


... АЗ МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ ЗА КАКВО СЪМ СКАЧАЛ ... ЗНАМ И КАКВО Е МНЕНИЕ ... И ТОЗИ ЗНАМ ЗАЩО ГО ТРИЯ

vencivaleri1951 написа:
Не е нормално да сиктердосваш различните мнения, не е нормално да наричаш лъжи различния прочит на събития.


... - ТИ ВСЕКИ ДЕН МЕ ЧЕТЕШ ВЪРНИ СЕ НЯКОЛКО ДНИ НАЗАД , АЗ МАКАР, ЧЕ ГО ТРИЯ СЪМ СЪХРАНИЛ „МНЕНИЯТА„ МУ ... ИЗБЕРИ СИ ЕДИН НЕГОВ КОМЕНТ И ГО МОТИВИРАЙ / защото не всичко негово съм трил А ДОРИ И С ПОСТИНГ СЪМ МУ ОТГОВОРИЛ / т.е. покажи ми, че не тролско заяждане ... ВЧЕРА СЪМ ГО ОБОЗНАЧИЛ КАТО „ТРОЛ - 1„

- Като бонус ти обещавам, като дойда в София да се срещнем и да ти позволя ДА МЕ ЗАХРАЧИШ, не просто да ме заплюеш ... необходимо е само само ми се обосновеш, че е мнение

vencivaleri1951 написа:
Ти "пя" партизанска песен /Белла чао /, когато укпаинците потопиха "Москва". Да си "чул" песен или видял радост, когато например на практика бе елиминиран целия флот на Украйна. Да си видял радост в мен за това , че най- вероятно Украйна ще остане без море? Тези епизодични диверсии и обстрели тук и там , ще накарат руснаците да преминат и Днепър, за да не могат да се случват.
И това ще стане, но аз няма /за разлика от теб/ да пея


... ЕТО ТИ ГО ПОСТИНГА с БЕЛА ЧАО;


https://getmans1.blog.bg/politika/2022/04/17/moskva-ukro-nacikite-lyjat-ne-s-raketi-sa-potopili-kraicera.1814033

... ПРОЧЕТИ ГО ПАК ... ИЗГЛЕДАЙ И ЧЕТИРИТЕ КЛИПА ... И НАЙ ВАЖНОТО ПОКАЖИ МИ МОМЕНТА КЪДЕТО „ ИЗРАЗЯВАМ РАДОСТ, ПЕЕЙКИ ПАРТИЗАНСКАТА ПЕСЕН„

... УСПЕЕШ ЛИ, ... НАСРЕД ЖЪЛТИТЕ ПЛОЧКИ ЩЕ ТИ ПОЗВОЛЯ НЕ САМО ДА МЕ ЗАХРАЧИШ А И ДА МЕ ЗАМЕРЯШ С КУЧЕШКИ ГОВНА ... ДОРИ И С ТВОИ.
цитирай
12. getmans1 - С. И. К. Т. И. Р те помпи силно по &q...
19.08.2022 12:50
morskipesni написа:
С.И.К.Т.И.Р те помпи силно по "атлантически"
Прави те убедителен, готин, силен, осмислен, реализиран. Браво!

цитирай
13. germantiger - 1
19.08.2022 13:02
8. vencivaleri1951 - Гетьо, трябва лида ти напомням, че ти си "скачал" през 90те , вероятно и за това
11:09
да бъдем различни в мисли, а от там и в мнения. Това , че има различни мнения е най-нормалното нещо на света.

ОТ МЕН

ПО РУСКОТО ЧЕРВЕНО ВРЕМЕ ИМАШЕ САМО ЕДНО МНЕНИЕ - РУСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО, за това някак морално не е особено издържано да се позововаш ти на свободомислие

впрочем личен въпрос - баща ти, чичо ти, ти смаия сте били комунисти в редфовете на партията или не ?

...

8. vencivaleri1951
Мнението за войната ми е отрицателно и винаги е било такова.

ОТ МЕН
СЪМНЯВАМ СЕ, но дори да приема това, тои няма особено значение, защото МИЛИОНИ РУСНАЦИ СА ЗА ВОЙНАТА, хиляди българи русофили също са за войната и те са по-важни като тежест и явление нежели ти специалния/за какъвято претенции предполагам нямаш

освен това познавайки лъжливата природа на руснака, както казах се съмнявам в теб и мисля че лъжеш, но пък може да греша, а е излишно да се убеждаваме или вярваме в каквото и да било персонално тук

...

8. vencivaleri1951
През тези години Путин наричаше душманите си колеги, партньори и все отстъпваше.

ОТ МЕН
не следя руските игри било то псевдо червен бизнес, било то псведодемокрация и системна опозиция, обаче ЗНАМ, ЧЕ ПУТКИН НЕ Е ОТСТЪПЧИВ И КАТО ТАКЪВ АГРЕСОР СЪМ ГО ВИДЯЛ В ГРУЗИЯ, КРИМ И СИРИЯ, СЕГА В УКРАЙНА СЪЩО

ЛЪЖАТА КАТО РУСКА ПОЛИТИКА ЧУХМЕ И ПРЕДИ 24.02 - беше заявено, че нападение няма да има
цитирай
14. starforlife - Радо, "дълго мислих" и реших да взема отношение само по тази пинокиовщина и мюнхаузевщина, дащото то по постинга е ясно.
19.08.2022 13:12
А по постинга е ясно, защото ще припомня само един факт, спрямо който Пинокио19,51 ще мълчи както винаги, когато няма как релевантно да опонира:
ПО-МИНАЛИЯ МЕСЕЦ ЮНИ, РУСИЯ НАПУСНА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА!
ПРИЕ СЕ ЗАКОН, КОЙТО УЗАКОНЯВА НЕСПАЗВАНЕТО НА КАКВИТО И ДА СА РЕШЕНИЯ НА ТАЗИ МЕРЗКА ЗАПАДНА ИНСТИТУЦИЯ, ЦЕЛЯЩА НЕ ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ, А ДА ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ НА СКЪПО ПЛАТЕНИ АДВОКАТИ СЪС ЗАДНА ДАТА ОТ 15-ти МАРТ!
Та какво да говорим за човешките "права" в Русия повече?

А сега набързо при мен ще покажа пинокиовщината и мюнхаузевщината по ето тази нова измишльотина:
vencivaleri1951 написа:
Хайде си припомни цената на билет в опера, театър преди промените у нас-1-2 лева.
Истина е че трябнаше да купиш билет , когато гастролираха български солисти от Ла Скала и Метрополитен и за представление на втория състав/дневно представление/, тоест още левче. Аз съм влизал за две рубли и в Мяаринка и в Большой. Ти често ни разказваше за яденето на корем във веригите за бързо хранене в САЩ , но влязал ли си в ресторант с оркестър, поне един път? Да те попитам в състояние лиси да заведеш семействата на дъщерите си, или само тях в Метрополитен, когато над сто долара бяха билетите през 70те, а днес сносни места са над 1000?

Ще я покажа не за друго, а защото в "Большой" съм бил все пак веднъж и то не през 70-те, а през май 2007-ма, а в "Метрополитен" съм бил 2 пъти.
За цените на първия няма да говоря, но мога отговорно да заявя, че са над 3 пъти по-недостъпни за средния руснак, отколкото цените в "Метрополитен" за средния американец.
Цените в метрополитен са средно както следва:
Family Circle - от 25$ до 35$
Balcony - от 30$ до 100$
Dress Circle - от 70$ до 170$
Grand Tier - от 80$ до 300$
Orchestra - от 80$ до 330$
Parterre - 120$ до 470$

Един шофьор, не междущатски, а градски или на къси междуградски разстояния в САЩ в момента взема средно между 5000 и 7000$.
Шофьорите от този тип на "Уоумарт" са най-високо платени и заплатите им средно са около 10 000$.

Та дори и при най-скъпите билети в "Метрополитен", един шофьор в САЩ работи за нека са 6 000 / 450 = 13 билета!
13 от най-скъпите билети на "Метрополитен"!
От такива средна класа - 6 000 / 150 = 40 билета!
40 от повече от нормалните, а то и "ненормални" в "Метрополитен" няма!
СЕГА, АКО ПИНОКИО НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ СЪЩАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА "БОЛЬШОЙ" - ДА Я ДАМ АЗ, ЧЕ ДА СРАВНЯВАМЕ, М?

Или само да кажа, че със сигурност Любо със заплатата си в България над 2000 лева ще може да заведе семейството си в "Метрополитен", защото 6 билета по 150$ са 900$, които са под 2000 лева.
Ами ако решат по-пестеливо и ползват билети от 50$?
300$ и вече 7 пъти с месечната си заплата може да ги заведе!
Всеки 4-ти ден на "Метрополитен".
Краката на седалките пред тях и яко пуканки и бира!
И яко уригване, не ставайте смешни!
цитирай
15. germantiger - 2
19.08.2022 13:15
8. vencivaleri1951
Аз съм нещастен и зъл за жертвите и разрошенията на двете страни. Няма да намериш ред удолетворение от удари на русия , няма дя съм щастлив и от неминуемата военна победа , която тя ще постигне.

ОТ МЕН
ти си зъл, това вече е истинско лице на руснак, усещам някаква промяна в теб в този ти коментар с лексика показваща смразване, злоба, увереност в култа на победата, все още си далеч от руския транс, но той ти е присъщ като на всеки руснак комунист

ОТНОВО ПОДЧЕРТАВАМ - ТИ НЕ СИ ВАЖЕН И ТИ НАПОМНЯМ ЧЕ МИЛИОНИ РУСНАЦИ СЕ РАДВАТ НА РАЗРУШЕНИЯТА В УКРАЙНА, да отбележим и че малко други милиони НЕ се радват, но поплопвината руснаци ИЗПИТВАТ УДОВОЛСТВИЕ И ТРИУМФ ПРЕД РАЗРУШЕНИЕТО НА УКРАЙНА, аз не ги виня, защото те са руснаци военнолюбци, шовинисти, които искат всеки техен враг да бъде буквлно изтрит от лицето на земята

СССР/РУСИЯ ЩЕШЕ ДА ПОСТИГА НЕМИНУЕМА ПОБЕДА В АФГАНИСТАН

СССР/РУСИЯ ЩЕШЕ ДА ПОСТИГА НЕМИНУЕМА ПОБЕДА ПРАВЕЙКИ СВЕТА РУСКИ КОМУНИЗЪМ ЦЕЛИЯ

СССР/РУСИЯ ЩЕШЕ ДА ПОСТИГА НЕМИНУЕМА ПОБЕДА ПОБЕЖДАВАЙКИ ЗАПАДА В ИКОНОМИКА

СССР/РУСИЯ ЧИСТО ВОЕННО ПЛАНИРАШЕ ДА БЪДЕ НА ЛА МАНША НЕМИНУЕМО ПОБЕЖДАВАЙКИ

това са все неминуеми руски победи, които днес звучат като виц на който се смеем

...

8. vencivaleri1951
Да си "чул" песен или видял радост, когато например на практика бе елиминиран целия флот на Украйна. Да си видял радост в мен за това , че най- вероятно Украйна ще остане без море?

ОТ МЕН
как така "най-вероятно украйна ще остане без море" - усещам неувереност, къде отиде неминуемостта, това ме озадачава - руснак комунист който се колебае какво ще остане от украйна - какво е казал вожда, какво дума методичката или не си така уверен в победата, което само по себе си е руски грях

ЗАБЕЛЯЗВАМ ПРОТИВОРЕЧИЕ и то е изумително, предполагам ще се преоблечеш, преобуеш и ще ми предложиш конструкцията преговопри, но аз разбира се знам, че не пишешп за нея в коментара си - изчисти тази твоя неувереност в победата за в бъдещите сикоментари - не е по руски
цитирай
16. germantiger - 3
19.08.2022 13:25
8. vencivaleri1951
Тези епизодични диверсии и обстрели тук и там , ще накарат руснаците да преминат и Днепър, за да не могат да се случват.
И това ще стане, но аз няма /за разлика от теб/ да пея

ОТ МЕН
това вероятно НЯМА да стане и преминаване на на днепр няма да има, но аз не съм пророк и не знам какво ще е бъдещето

АКО ПРЕМИНЕТЕ, ТОВА ЩЕ Е ПРЕКРАСНО, ЗАЩОТО ЩЕ УМИРАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАС, КОЕТО НЕ Е ПРОБЛЕМ, просто за мен е удоволствие

иначе аз съм наясно, че русия може да умира и загубите НИКОГА не са я отказвлаи да воюва, много прозападни хора в блога мислят, че загубите на русия ще я откажат да воюва - едва ли, поскоро не

русия е свикнала да умира и не това ще я пречупи, но виж за мен е приятно да умира, така-че аз съм ЗА ДА ПРЕМИНЕТЕ ДНЕПР, НО В МОМЕНТА СТАВАТЕ ВС ЕПО-СЛАБИ, ПОСТЕПЕННО, БАВНО, както е правилноп да се направи с вас

...

8. vencivaleri1951
позволи да се стигне до тази ситуация-поне десетгодишна вина, че позволи Западът да разпали тази прокси война, в която целтта е Русия да отслабне, при късмет и да почне поне да се говори за разпадане на федерацията, което говорене да премине в реални действия.

ОТ МЕН
А ЕТО ТОВА Е ПРОСТО ЧУДО НА ЧУДЕСАТА ?!
руснак да пише така, значи това е стигнало до теб, ти си го чул и неведнъж, знам това, но то влиза в твой коментар, значи сънищата ти не са спокойни

впрочем ето това е великото и начина да бъдете бити - народите около вас и във вас да ви разкъсват, именно това е кошмара и бъдещето за русия и това може да ви удари повече отколкото някакви загуби - всички вшпаи вътрешни зверове и противоречия да бъдат "отвързани"

ДЪРЖА ДА ТЕ ПИТАМ

- КАК ТОВА С РАЗПАДАНЕТО НА РУСИЯ ТИ СЕ ОТРАЗЯВА

- ЗАЩО ТО КАТО ЧЕРВЕЙ СЕ ЯВЯВА В ТВОЯ КОМЕНТАР И ЩЕ СЕ ЯВЯВА ЛИ ОЩЕ

- ОТВОРЕН ЛИ СИ ДА КОМЕНТИРАМЕ ВЪЗМОЖНОТО РУШЕНЕ НА РУСИЯ

...

8. vencivaleri1951
Да си "чул" песен или видял радост, когато например на практика бе елиминиран целия флот на Украйна.

ОТ МЕН
това изглежда сервирано като победа, а е обратното - първо няма никакво елиминиране - флота на украйна се самопотопи, като това не се криеше и за приме ще дадем ФЛАГМАНА НА УКРАИНСКИЯ ФЛОТ, ФРЕГАТАТА ИЛИ СТРАЖЕВИЯ СЪД, който екипажа ПО ЗАПОВЕД И ПРЕДВОЕННА "ПРОРАБОТКА" СПОКОЙНО БЕ УНИЩОЖЕН ОТ ЕКИПАЖА СИ

- това беше напълно правилно и умно решение, след крим 2014 украйна имаше флот джудже и масата съдове попаднаха в руски ръце още тогава

НЕЩО ПОВЕЧЕ - ФЛОТА НА БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е НИВА НАД УКРАИНСКИЯ - ЗА СРАВНЕНИЕ БЪЛГАРИТЕ ИМАТ 3 ФРЕГАТРИ УИЛИНГЕН, ЕДНА ОТ КОИТО ПОСЕТИХ ПРЕДИ ДНИ ЛИЧНО и един стражеви кораб "под тях", който е... КАТО БИВШИЯ ФЛАГМАН НА УКРАИНСКИЯ ФЛОТ

украйна нямаше никакви шансове в бой с рускяи черноморски флот и за това без да отделя сили, без да отклонява ресурси и без да дава възможност на врага за победи сама избра да не води такъв бой

ако днес се срещнат турския черноморски флот и руския, то последния ще бъде поставен в подобна позиция без шансове срещу силата на турците но пък по руски обичай може да умре геройски/според руската традиция или клоунски и идиотски погледнато от моята западна гледна точка

разбира се, утрирам и не трябва да гадая
цитирай
17. germantiger - рекапитулация
19.08.2022 13:39
- вие руснаците се радвате на разруха и унищожение повече от всеки друг на запад

- вие руснаците тук в блога пишете повече глупости и допускате повечегрешки от "нас"

- вие руснаците в блога години наред искате повече кръв от нас мечтаейки за втори народен съд

- вие руснаците в блога мечтаете за кмрай на амеврика, "тсунамита, астероиди" по америка

- вие руснаците в русията се кефите половината от вас на войната и мразите америка

- американците също не ви обичат, НО МИЛИОНИ ОТ ТЯХ ДОРИ НЕ ВИ ЗАБЕЛЯЗВАТ, А СИ БАЧКАТ "ПОВСЕДНЕВНО" И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ВАШАТА ОМРАЗА И РУСИЯ

КОЛКОТО ДО МЕН - АЗ СЪМ ВАС, АЗ СЪМ "РУСНАК" И ВИ ГО ДАВАМ ПО РУСКИ
цитирай
18. germantiger - ФИНАЛНО
19.08.2022 13:43
тия дни и август - сптември рядко ще влизам в блога, така-че можеш да лъжеш по руски без проблем поне за война, няма как да ти хвана спатиите и рядко ще бъда "тук"

надявам се, войната да продължи още дълго, това е добре за капитала, вътрешните там дългове и прекрасната инфлация, аз лично нямам особен проблем с това, за мен е важно да умирате

за вас също е ок да умирате, зщаото русия със загуби не можеш я уплаши и аз искрено се радвам, че е така, да не ви пука от хилядите убити, ранбени и инвалиди, продължавайте още повече ако може дори
цитирай
19. vencivaleri1951 - Не напомням, гордея се с тях
19.08.2022 13:45
Няма от каво да се срамувам, че синове защитават родината на майка си от агресор, а и ти трябва малко да си признателен, защото нямаш идея какво би се случило с дядо ти и колегите му , ако не беше българското участие в српското освободително движение, ако не бяха в края на краищата омразните руснаци, които да купират мъстта на сърбите-справка усташите, които също като нашите български военни администриаха окупирана Югославия.
И още нещо. Тук съм показвал снимка на баща ми и негови колеги. И униформата , и оръжието английско производство Провизии и медикаменти също са били от Острова.
Ти приемаш за редно англичаните да помагат на окупирана Украйна, но къде е разликата с окупирана Югославия? И ще ти припомня, въпреки , че сърбите преживяват всичко което една окупационна войска си позволява да прави с години, то тя е единствената страна , която ни опрощава присъдените и репарации, а те не са никак малки. СССР не ни ги опрощава-сърбите ги опрощават

vmir написа:
vencivaleri1951 написа:
Щото това , което съм разказал е доста късно-случило се е в мое присъствие.
А ти си разказвал , как майка ти , съвсем невръстна се е включила в редовете на БКП,
доколкото и баба и дядо с двама сина партизани не поискаха /вапреки че са канени нееднократно/ нито червен , нито оранжев билет да вземат.


Така е, бот Венцо,

обаче си пропуснал, че майка ми е била дете на "монархофашист - окупатор", което дори на мен ми е било припомняно, за да бъда вкарван в "правия път". И изпитваше срам, че с членството си е трябвало да спасява кожата на баща си, заради което ме предупреждаваше да не се забърквам с червени или оранжеви мафии, защото ако ги напусна, ще стъжнят живота на децата ми. Колкото до активната антибългарска дейност на роднините ти, на теб ли да ти обяснявам ролята на вездесъщите "безпартийни комунисти", гледащи отвисоко дори националните си организации поради служба директно на СССР?

цитирай
20. vencivaleri1951 - И от мен финално , но и уводно сякаш
19.08.2022 13:58
Наесен когато се върнеш в блога ще коментираме картата и картината на военните действия отново. Тогава ще видим кой "лъже4 и кой "Истината ви казвам"
Сега е време за второто ми море. В интерес на истината мислех си за Крим, дори жена ми взе най-накрая српско гражданство, но пътят се удължава много. Южните линии ги затвориха/самите руснаци/ Белград -Москва и после влак...Дълго , а и скъпо. Догодина, ако сме живи и здрави

quote=germantiger]тия дни и август - сптември рядко ще влизам в блога, така-че можеш да лъжеш по руски без проблем поне за война, няма как да ти хвана спатиите и рядко ще бъда "тук"

надявам се, войната да продължи още дълго, това е добре за капитала, вътрешните там дългове и прекрасната инфлация, аз лично нямам особен проблем с това, за мен е важно да умирате

за вас също е ок да умирате, зщаото русия със загуби не можеш я уплаши и аз искрено се радвам, че е така, да не ви пука от хилядите убити, ранбени и инвалиди, продължавайте още повече ако може дори[/quote]
цитирай
21. germantiger - 19. vencivaleri1951 - Не напомням, ...
19.08.2022 14:04
19. vencivaleri1951 - Не напомням, гордея се с тях
13:45
Няма от каво да се срамувам, че синове защитават родината на майка си от агресор

ИМЕННО

днес украинците с право трябва да се гордеят, че се бият срещу РУСКИЯ АГРЕСОР И ЗАВОЕВАТЕЛ

и РУСКЯИ ГРАБИТЕЛ, както добре видяхме на маса видеа с разграбването на магазини

държа да ти напомня, че ГЕРМАНЕЦ НЕ БИ ГРАБИЛ ТАКА., НЕ БИ ГРАБИЛ ТАКА ФРАНЦУЗИН, АНГЛИЧАНИН И АМЕРИКАНЕЦ

но това е вероятно, защото западняците си имта почти всичко "дома" и е излишно да грабят, но ще те изненадам

ДИСЦИПЛИНАТА В ЗАПАДНИТЕ АРМИИ Е НИВА НАД ТИЯ НА ИЗТОК - РУСКА И БЪЛГАРСКА
цитирай
22. vencivaleri1951 - Гетьо, въпреки неграмотността ми знам и употребявам хипербола в изказа си
19.08.2022 14:04
Нямах предвид "морския" а лично себе си. Общо взето се отнасям уважително в коментарите си, а летя при "птичките", показат ми се се фигурки от пунктуацията.
Когато цитираш нещо, то ако не е за да го опровергаеш е поддръжка За туй и пял бе в кавички.
Иначе вЕрвай ми , аз имам ложа в Метрополитен
А защо не виждаш и полза от неправилното ми мнение:) Без него я няма тази навалица от коментиращи. Бъди здрав!

getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
Гетьо, трябва лида ти напомням, че ти си "скачал" през 90те , вероятно и за това
да бъдем различни в мисли, а от там и в мнения. Това , че има различни мнения е най-нормалното нещо на света.


... АЗ МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ ЗА КАКВО СЪМ СКАЧАЛ ... ЗНАМ И КАКВО Е МНЕНИЕ ... И ТОЗИ ЗНАМ ЗАЩО ГО ТРИЯ

vencivaleri1951 написа:
Не е нормално да сиктердосваш различните мнения, не е нормално да наричаш лъжи различния прочит на събития.


... - ТИ ВСЕКИ ДЕН МЕ ЧЕТЕШ ВЪРНИ СЕ НЯКОЛКО ДНИ НАЗАД , АЗ МАКАР, ЧЕ ГО ТРИЯ СЪМ СЪХРАНИЛ „МНЕНИЯТА„ МУ ... ИЗБЕРИ СИ ЕДИН НЕГОВ КОМЕНТ И ГО МОТИВИРАЙ / защото не всичко негово съм трил А ДОРИ И С ПОСТИНГ СЪМ МУ ОТГОВОРИЛ / т.е. покажи ми, че не тролско заяждане ... ВЧЕРА СЪМ ГО ОБОЗНАЧИЛ КАТО „ТРОЛ - 1„

- Като бонус ти обещавам, като дойда в София да се срещнем и да ти позволя ДА МЕ ЗАХРАЧИШ, не просто да ме заплюеш ... необходимо е само само ми се обосновеш, че е мнение

vencivaleri1951 написа:
Ти "пя" партизанска песен /Белла чао /, когато укпаинците потопиха "Москва". Да си "чул" песен или видял радост, когато например на практика бе елиминиран целия флот на Украйна. Да си видял радост в мен за това , че най- вероятно Украйна ще остане без море? Тези епизодични диверсии и обстрели тук и там , ще накарат руснаците да преминат и Днепър, за да не могат да се случват.
И това ще стане, но аз няма /за разлика от теб/ да пея


... ЕТО ТИ ГО ПОСТИНГА с БЕЛА ЧАО;


https://getmans1/politika/2022/04/17/moskva-ukro-nacikite-lyjat-ne-s-raketi-sa-potopili-kraicera.1814033

... ПРОЧЕТИ ГО ПАК ... ИЗГЛЕДАЙ И ЧЕТИРИТЕ КЛИПА ... И НАЙ ВАЖНОТО ПОКАЖИ МИ МОМЕНТА КЪДЕТО „ ИЗРАЗЯВАМ РАДОСТ, ПЕЕЙКИ ПАРТИЗАНСКАТА ПЕСЕН„

... УСПЕЕШ ЛИ, ... НАСРЕД ЖЪЛТИТЕ ПЛОЧКИ ЩЕ ТИ ПОЗВОЛЯ НЕ САМО ДА МЕ ЗАХРАЧИШ А И ДА МЕ ЗАМЕРЯШ С КУЧЕШКИ ГОВНА ... ДОРИ И С ТВОИ.

цитирай
23. germantiger - 20. vencivaleri1951 - И от мен фи...
19.08.2022 14:07
20. vencivaleri1951 - И от мен финално , но и уводно сякаш
13:58
Наесен когато се върнеш в блога ще коментираме картата и картината на военните действия отново. Тогава ще видим кой "лъже4 и кой "Истината ви казвам"

...

как кой - ЛЪЖЕ РУСИЯ

защопто това е война и не военна операция

защото крайцера потъна след попадения, не след нечия цигара

защото преди войната путкин нямаше да "напада", а "влезе"

и зщаото ТИ НАДЯВАМ СЕ, ПОМНИШ МИ ПИСА, ЧЕ ДО ПОЛОВИН ГОДИНА НАЙ-КЪСНО РУСИЯ ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ И КИЕВ

сега сме 6-ия месец и ТИ СГРЕШИ ИЛИ ?
цитирай
24. germantiger - 19. vencivaleri1951 Ти приемаш ...
19.08.2022 14:12
19. vencivaleri1951
Ти приемаш за редно англичаните да помагат на окупирана Украйна, но къде е разликата с окупирана Югославия? И ще ти припомня, въпреки , че сърбите преживяват всичко което една окупационна войска си позволява да прави с години, то тя е единствената страна , която ни опрощава присъдените и репарации, а те не са никак малки.

ЩЕ ТИ ПРИПОМНЯ, ЧЕ РУСИЯ/СССР, СЪРБИЯ/СФРЮ И БЪЛГАРИЯ/НРБ ЗАЕДНО ОТКЪСНАХА ОТ БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТЯЛО МАКЕДОНИЯ и след това я сърбизираха и днес част от нея е българофобска

без съмнение очаквам да ми напишеш какви българи са били някакви твой познати и роднини от вардарска македония и как лично твоите роднини са били против линията на партията

аз съм забелязъл, че в твоя род сте ангели и винаги сте такива, когато има спор, естествено аз не вярвам на тия думи, но допускам пък да са верни и аз да съм мнителен

естествено най-вероятно ти живееш в твоя измислен свят в който ума ти показва ирационално руското по начина по който го сервираш, иначе казано ти си заблууден и искрено вярващ като типичен руснак
цитирай
25. germantiger - и да ти добавя под постинга на жоро, венци
19.08.2022 14:18
ВЕЛИКОТО Е ЧЕ РЕСТОРАНТИТЕ С ОРКЕСТЪР НЕ СА РУСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ИДЕЯ

ХАХАХАХАХАХАХАХА

ИМАЛО ГИ Е В ГАДНИЯ ЗАПАД ПРЕДИ ДА ИМА ЧЕРВЕНА РУСИЯ ВЪОБЩЕ
цитирай
26. vencivaleri1951 - Ами ако прочетеш внимателно
19.08.2022 14:18

аз пиша същото. Защо англичаните правилно помагат на украинците, а не са били прави да помагат на сърбите
И пак повтарям, за мен Путин има основна вина:
-подържаше бивш "зек" и много курумпиран човек/ Янукович/ , който един път даде заден/ с Ющенко/ и който искаше да седне на два стола/да вземе пари/
-проспа преврата през 2014 г , не го взе насериозно, само и само да му се случи Олимпиадата в Сочи
Чак , когато му опряха бази до "задника", когато почнаха да провокират териториалните му води, взе мерки.
Нямах впредвид само военния флот, а и търговския. Той пътува сега само поради благоволението на руснаците. За туй написах" на практика"
До есента-тогава ще "броим пилците"
germantiger написа:
19. vencivaleri1951 - Не напомням, гордея се с тях
13:45
Няма от каво да се срамувам, че синове защитават родината на майка си от агресор

ИМЕННО

днес украинците с право трябва да се гордеят, че се бият срещу РУСКИЯ АГРЕСОР И ЗАВОЕВАТЕЛ

и РУСКЯИ ГРАБИТЕЛ, както добре видяхме на маса видеа с разграбването на магазини

държа да ти напомня, че ГЕРМАНЕЦ НЕ БИ ГРАБИЛ ТАКА., НЕ БИ ГРАБИЛ ТАКА ФРАНЦУЗИН, АНГЛИЧАНИН И АМЕРИКАНЕЦ

но това е вероятно, защото западняците си имта почти всичко "дома" и е излишно да грабят, но ще те изненадам

ДИСЦИПЛИНАТА В ЗАПАДНИТЕ АРМИИ Е НИВА НАД ТИЯ НА ИЗТОК - РУСКА И БЪЛГАРСКА

цитирай
27. germantiger - мен друго ме притеснява като се з...
19.08.2022 14:25
мен друго ме притеснява като се засечем след месец-два

КОЛКО ПЪТИ КАДИРОВ ЩЕ Е ПРЕВЗЕЛ КИЕВ ЗА 2 ДНИ

какво общо имат сърбите, за какво ми пишеш за тях, аз нямам такава тема с теб

сенегал
цитирай
28. vencivaleri1951 - Не знам-в западен ресторант с кристал и сребро и оркестър
19.08.2022 14:28
не съм могъл да си позволя, докато и Ленинградската и Московската Астория съм вечерял за 10рубли /на човек/ Тоест с една девета от стипендията ми.
Нямаш представа от разкоша на някои руските хотели и ресторанти. Днес не са достъпни за студенти, а и за част от средната класа, но аз говоря за друго време
Бил съм в Германия много пъти-е нямат визията, разнобразието и изобилието на руските.

germantiger написа:
ВЕЛИКОТО Е ЧЕ РЕСТОРАНТИТЕ С ОРКЕСТЪР НЕ СА РУСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ИДЕЯ

ХАХАХАХАХАХАХАХА

ИМАЛО ГИ Е В ГАДНИЯ ЗАПАД ПРЕДИ ДА ИМА ЧЕРВЕНА РУСИЯ ВЪОБЩЕ

цитирай
29. getmans1 - АБЕ, СЛОВОБЛЕДЕЦА ... естествено, че без кавички ..
19.08.2022 15:20
vencivaleri1951 написа:
Гетьо, въпреки неграмотността ми знам и употребявам хипербола в изказа си


... АМА ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ МИСЛИШ ЧЕ ПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАШ ХИПЕРБОЛА И ТЯ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ТЕ ИЗВИНЯВА;

„Хиперболата в литературата е вид троп или стилистична фигура, която представлява силно преувеличаване на образи, предмети и действия с цел авторът да изведе на преден план съществените им особености и да изрази емоционалното си отношение към тях. Хиперболата представя съзнателно преувеличение на характеристиката на предмет, на човек или на действие.„

... ОПРАВДАНИЕТО С ТАЗИ ХИПЕРБОЛА НЕЗАВИСИМО дали с кавички или не, е автогол ... с хиперболата ти ПОДСИЛВАШ - описано е какво

vencivaleri1951 написа:
Нямах предвид "морския" а лично себе си. Общо взето се отнасям уважително в коментарите си, а летя при "птичките", показат ми се се фигурки от пунктуацията.
Когато цитираш нещо, то ако не е за да го опровергаеш е поддръжка За туй и пял бе в кавички.


... АЗ пък си спомням едни времена когато тези неща не те дразнеха ... когато се отнасяха за мен а и не само за мен ... ПОМНЯ КАК СЕ ПРИСМИВАХТЕ НА „ЖЕ„ ТОЧКАТА НА ЖУРНАЛИСТИКАТА И НАМЕКА ЗА „УВАЖАВАНЕ НА ЖЕНСКАТА МИ РОДА„ отедин твой кореш, помня и упрека ти към мен тогава ... помня и кога Кушеля когато щеше да ни гърми кратуните - съответно помня и твоята реакция а, тя никак не е в твоя полза ... помня и псувните му непредизвикани ... НО когато аз постъпих така това вече се разпищяхте - ТИ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ БЕШЕ ПЪРВИЯТ МИ ОБЕКТ НА ПСУВНИ НО ПИСКАШЕ

... И прочети пак линка който по-горе ти дадох и виж дали въобще имаш основание дали да ползваш кавички или Господи прости ми хипербола

НАЙ-МАЛКОТО ЩЕ РАЗБЕРЕШ ДАЛИ ИМАМ ОСНОВАНИЕ И ЗАЩО ТЕ НАРИЧАМ ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК
цитирай
30. germantiger - 28. vencivaleri1951 - Не знам-в ...
19.08.2022 19:19
28. vencivaleri1951 - Не знам-в западен ресторант с кристал и сребро и оркестър
14:28
не съм могъл да си позволя, докато и Ленинградската и Московската Астория съм вечерял за 10рубли /на човек/ Тоест с една девета от стипендията ми.
Нямаш представа от разкоша на някои руските хотели и ресторанти.

...

говорим кога е започнал;о това като идея

- от средновековието в европа западна и централна

- до бардовете в таверните или инн/овете, хановете, трактирите/РУСКАТА ВИ ДУМА Е ЧУЖДИЦА

- през салууните/салоните в дивия запада

- аристокрацията с цели оркестри и векове преди това фридрих велики и двора му музицирайки на храна

- през френските крале ядящи И СЕРЯЩИ под музикален суъпровод

- през далекоизточните хранения с музика

- и стигайки до титаник с оркестъра в ресторанта

- а преди това с музиката на бродуей и храната преди да се разделят

И ПРЕЗ ВСИЧКОТО ТОВА ВРЕМЕ ВАС РУСНАЦИТЕ ВИ НЯМА НИКЪДЕ, едва покъс но както винаги вземайки измисленото от друг го повъвеждате и в себе си

ти си биол за 10 рубли

АЗ СЪМ БИЛ В ЮЖНА АФРИКА ЗА БЕЗ ПАРИ СЕДМИЦА В ХОТЕЛ С МОСТЧЕТА И ОСТРОВЧЕТА 5 ЗВЕЗДИ И СЪМ ЯЛ БЕЗ ПАРИ СЕДМИЦА ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ БЯХ ЗАЩИТИЛ ХЛАПЕТО НА ЕДИН БАРОВЕЦ ЗАДЕТО БЕШЕ ПОПАДНАЛО НА МНЯСТО КЪДЕТО НЕ МУ БЕШЕ МЯСТОТО

никой не говори за твоя личен опит, моя за без пари е нещо което ти не ти се е случвлао и в дестинация пъти шпо-екзотична и барната от твоята плебейска градска среда

сега тук е мясотто да отвърнеш че това искашп да кажеш - по руското време било достъпно това или онова

и аз това казвам - по живково време беше достъпно да си купиш кола след 5 до 8 години чакане на ред и точки

нали и аз това говоря - за сърбия и сенегал
цитирай
31. vencivaleri1951 - И аз ще дойда да ме заплюеш, както ти предлагаш себеси, ако намериш ред от мен
19.08.2022 19:19
неуважителен за който и член на родата-независимо от пол и възраст
Засегнал съм грубо две жени в блога-на едната се извиних веднага /Ангелина/, другата ми минава за съмишленик и е нон стоп в блога

getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
Гетьо, въпреки неграмотността ми знам и употребявам хипербола в изказа си


... АМА ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ МИСЛИШ ЧЕ ПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАШ ХИПЕРБОЛА И ТЯ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ТЕ ИЗВИНЯВА;

„Хиперболата в литературата е вид троп или стилистична фигура, която представлява силно преувеличаване на образи, предмети и действия с цел авторът да изведе на преден план съществените им особености и да изрази емоционалното си отношение към тях. Хиперболата представя съзнателно преувеличение на характеристиката на предмет, на човек или на действие.„

... ОПРАВДАНИЕТО С ТАЗИ ХИПЕРБОЛА НЕЗАВИСИМО дали с кавички или не, е автогол ... с хиперболата ти ПОДСИЛВАШ - описано е какво

vencivaleri1951 написа:
Нямах предвид "морския" а лично себе си. Общо взето се отнасям уважително в коментарите си, а летя при "птичките", показат ми се се фигурки от пунктуацията.
Когато цитираш нещо, то ако не е за да го опровергаеш е поддръжка За туй и пял бе в кавички.


... АЗ пък си спомням едни времена когато тези неща не те дразнеха ... когато се отнасяха за мен а и не само за мен ... ПОМНЯ КАК СЕ ПРИСМИВАХТЕ НА „ЖЕ„ ТОЧКАТА НА ЖУРНАЛИСТИКАТА И НАМЕКА ЗА „УВАЖАВАНЕ НА ЖЕНСКАТА МИ РОДА„ отедин твой кореш, помня и упрека ти към мен тогава ... помня и кога Кушеля когато щеше да ни гърми кратуните - съответно помня и твоята реакция а, тя никак не е в твоя полза ... помня и псувните му непредизвикани ... НО когато аз постъпих така това вече се разпищяхте - ТИ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ БЕШЕ ПЪРВИЯТ МИ ОБЕКТ НА ПСУВНИ НО ПИСКАШЕ

... И прочети пак линка който по-горе ти дадох и виж дали въобще имаш основание дали да ползваш кавички или Господи прости ми хипербола

НАЙ-МАЛКОТО ЩЕ РАЗБЕРЕШ ДАЛИ ИМАМ ОСНОВАНИЕ И ЗАЩО ТЕ НАРИЧАМ ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК

цитирай
32. germantiger - а сега йкак ви хлъзга южна африка ...
19.08.2022 19:26
а сега йкак ви хлъзга южна африка "съюзнически"... ;) но предполагам вие си знаете с кого всъщност е южна африка

нищо, поне бурунди са честни, те и за това са бурунди

НЕ ЕВИ ЛИ Е СРАМ ВАС РУСНАЦИТЕ В 21 ВЕК ВОЙНА ДА ПРАВИТЕ В ЕВРОПА

МАСОВА РАЗРУШАВАЙКИ ГРАДОВЕ, С ТАНКОВЕ, БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ

ВИЕ СТЕ ИЗОРЕДИ ВЕ БОКЛУЦИ НЕЩАСТНИ, не ви ли е срам поне малко уроди нещастници

и с такива съюзници като буруинди и пропаднали диктатури африкански мадури ще вървите напред, серионо а хаха

ще оставите света белия и ще тръгнете с бурунди

И ТАКА ЩЕ ПРОСПЕРИРАТЕ

- В ТЕХНОЛОГИИ ?

- В ЧОВЕЩИНА ?

- В ДРОНСТРОЕНЕ ИЛИ АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕ

ей въшкари руски, майка ви на вас мърши, несретнци

война ще ми правите в европа в 21 век ще убивате цивилни - глисти руски

...

ПС
оставям настрана великолепните руснацжи поне половината от населението ви което е против войната - за таквиа поклон., но няма как да се обадят милите с редки изключения
цитирай
33. germantiger - не бери грижа - АНГЕЛИНА ПИСКОВА И ...
19.08.2022 19:28
не бери грижа - АНГЕЛИНА ПИСКОВА И РАДОСТИНА СА БОКЛУЦИ

ЕДНАТА Е ВАШ РУСКИ БОКЛУК, ДРУГАТА Е ЗАПАДЕН ЛИБЕРАЛЕН БОКЛУК

побеидтелите от изток и победителите от запад

лайната които убиха света след 1960 г.
цитирай
34. germantiger - има руснаци и руснаци тия пр...
19.08.2022 19:31
има руснаци и руснаци

тия против войната са хора в положение несравнимо потрагично от нас

за такива хора поклон и подадена ръка, руския народ трябва да го има и ще го има

за тия руснаци които са за войната и вас българските руснаци... презрение
цитирай
35. germantiger - хайде сърбино, мъжкарю
19.08.2022 20:17
КОМЕНТАРИТЕ МИ ПРИ МАРИНЧО
ДА ПИТАМ И ВЕНЦИ

а про по да те питам ТЕБ ЛИЧНО

РУСИЯ ВИНОВНА ЛИ Е ЧЕ НАПАДНА УКРАЙНА ?

РУСИЯ ВИНОВНА ЛИ Е ЧЕ РАЗРУШАВА ГРАДОВЕ И УБИВА ХИЛЯДИ ЦИВИЛНИ ?

или за всичко това е виновна америка, нато, германия, аз, българия ?

СПОРЕД ТЕБ НЕ Е ПРАВИЛНО АМЕРИКА ДА НАПАДА КОЙТО И ДА Е

А ПРАВИЛНО ЛИ Е РУСИЯ ДА НАПАДА КРИМ 2014

ДА НАПАДА ГРУЗИЯ

ДА НАПАДА УКРАЙНА

ПРАВИЛНО ЛИ Е РУСИЯ ДА ГО ПРАВИ А ?

обясни ми с две думи

как да угодим на теб и такива като теб

украйна да изчезне, да се погребе и убие цялата

или украйна да изчезне и да се подели - макко да влезе в полша

а всичко друго да се погълне в русия примерно

да няма украйна

какво искаш ти - напиши ми го ако имаж кураж и достойнство

как виждаш ти света - да няма украйна, но да има две русии така ли

а искаш ли да няма прибалрика, щото русия и тях заплаши че ще гълта

викаш да няма естония, литва., латвия

айде напиши ми - как го искаш ти та да ти угодим на теб и русия
цитирай
36. getmans1 - ТИ, vencivaleri1951 ПОНЕ ЕДИН ПЪТ ЩЕ ПОСТЪПИШ ЛИ КАТО МЪЖ ...
19.08.2022 21:14
vencivaleri1951 написа:
И аз ще дойда да ме заплюеш, както ти предлагаш себеси, ако намериш ред от мен
неуважителен за който и член на родата-независимо от пол и възраст
Засегнал съм грубо две жени в блога-на едната се извиних веднага /Ангелина/, другата ми минава за съмишленик и е нон стоп в блога


... НИЕ СИ СЕ ИЗВИНЯВАЛ - освен ако подло си го направил на ЛС

... А, МЕН УПРЕКНА ЧЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАЛА ДА Я ЗАЩИТАВАМ ДОРИ И ЗАРАДИ ПРОФЕСИЯТА НА ДЪЩЕРЯ МИ ... ЗАЩОТО ВИДИШ ЛИ У ТЯХ НЕ БИХА МЕ ДОПУСНАЛИ ДОРИ ДО ВЪНШНАТА ВРАТА.

... ПРОЧИЕ, КОРЕША ТИ ДОБРЕ ЗНАЕШЕ ЧЕ С НЕГО ПОСТИНГ И МЕН ЩЕ ЗАСЕГНЕ

... И КЪДЕ ТУК ВИЖДАШ ДА ТЕ ВИНЯ ЗА НАПИСАНОТО - намериш ред от мен
неуважителен за който и член на родата-независимо от пол и възраст

getmans1 написа:

... АЗ пък си спомням едни времена когато тези неща не те дразнеха ... когато се отнасяха за мен а и не само за мен ... ПОМНЯ КАК СЕ ПРИСМИВАХТЕ НА „ЖЕ„ ТОЧКАТА НА ЖУРНАЛИСТИКАТА И НАМЕКА ЗА „УВАЖАВАНЕ„ НА ЖЕНСКАТА МИ РОДА„ отедин твой кореш, помня и упрека ти към мен тогава ...


... СЪЩО ТАКА БЕЗМЪЛВНА БЕ И РЕАКЦИЯТА НА „УВАЖАВАНЕТО„ НО ИНАЧЕ ДРУГИТЕ ГИ КРИТИКУВАШ


vencivaleri1951 написа:

Когато цитираш нещо, то ако не е за да го опровергаеш е поддръжка За туй и пял бе в кавички.


... ПРОЧЕТИ ГО ТОЗИ ЛИНК НАЙ-ПОСЛЕ
цитирай
37. vmir - 19. vencivaleri1951 - Не напомням, гордея се с тях
20.08.2022 07:10
Това, че с лекота игнорираш фактите винаги в полза на Русия и Сърбия не е повод за гордост, особено когато безметежния ти живот ти е бил платен от българския народ. Да упорстваш в игнорирането на фактите не е "друга гледна точка" за да приплакваш, че когато ти показват измамническите похвати, ти отнемали правото на мнение. Имаш безочието да инсинуираш, че дядо ми бил толкова окупатор, колкото и путлер в украйна. Но Украйна съществува от век като общопризната независима държава, а преброяванията и документите от същото време показват преобладаващо мнозинство на българския етнос в Македония, и клонящо към нулата сръбско такова. Без наличието и на един документ за съществуването на македонска държава. Много пъти съм писал, че по бащина линия родът ми е македонски и България е била неговата родина, в която е намерил спасение от погромите и трагичните последствия от тях. Това, че родът ми по майчина линия е воювал във войните за спасението на сънародниците си от бащината ми линия от издевателствата не прави дедите ми "окупатори" както твоята антибългарска версия гласи. И би трябвало да се срамуваш, че след като баща ти е бил обличан, въоражаван и хранен от британците да воюва срещу българите, да пишеш "англичанка гадит" за да се правиш на българин. Приоритет за мен е приносът на нациите към развитието на цивилизацията, а национализмът е невежествена омраза към този принос. Невежеството не е оправдание за просташката омраза, защото тя най-често е целенасочен продукт на измамнически попълзновения на посредствени хора с ламтеж за лични привилегии. А най-гнусното е, че лицемерието на този ламтеж експлоатира човешката съпричастност към терора над роднините зад граница. Така привилегиите за едни негодници се заплащат с кръвта и потта на невинни хора. А за теб това е ОК.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6074800
Постинги: 2742
Коментари: 26500
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031