Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2021 19:01 - Антихрист ще се яви от Ню Йорк. Пророчество на свети Ефрем Аризонски
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 912 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.09.2021 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нашите манастири в Америка са маяк за Православното монашество. Всеки манастир е форпост Божий и изява на светоотеческия опит. Всеки манастир донася благословение Божие на местността в която е разположен и на всички хора живеещи наоколо. Той умиротворява цялата местност. Демоните си отиват, а идват ангели, и духовният труд помага на християните неотклонно да вървят по пътя на спасението. 
Манастирите са духовно убежище, където се укрива всяка душа, искаща да се спаси, да получи утешение, да се оживотвори и просвети, понеже в света има множество проблеми, особено в наше време, хиляди проблеми, особено духовни, и много други. И има голяма нужда да се разрешават и разясняват тези проблеми и затруднения. А тези които живеят в манастирите, имат нужните средства, имат благодат и духовен опит, за да помагат и да спасяват идващите (за съвет) при тях хора. 
Присъствието на нашето монашество в Новия Свят, както наричат Канада и САЩ, където до тогава не е имало нито един православен гръцки манастир, ни дава добри надежди. Защото чрез това, Господ дарува живот, светлина и спасение, на жителите в тези местности. 
Да се молим, присъствието на монашеството там, многократно да се умножи и да стане като закваска за целия Нов Свят. Та да се появят и други манастири, маяци (морски фарове), православни убежища и духовни оазиси, където да се стичат християни от разни страни, за да се хранят, поят и оросяват. Защото ние очакваме нова ера, - епохата на антихриста. И сега, антихристите са много в света. Както казва (и отговаря) Апостол Йоан Богослов: - "Кой е антихрист? Този, който не изповядва Иисуса Христа, дошел в плът. Който не изповядва, че Христос е слязъл на земята, като истинен Бог, въплътил се и станал Богочовек, за да спаси човека и да го въздигне там, където е бил преди, т.е. в Небесния Свят, в Славата Божия на Всевишния, - той е антихрист. 
Ние очакваме времената на антихриста, когато според моето скромно мнение, ще бъдат олицетворение на всичките сатанински сили, и неговото пришествие ще е в центъра, който се нарича Ню Йорк. Сред моретата и реките вавилонски, за които говори Откровението (Апокалипсиса). И там ще е неговото първо местопребивание, неговата трибуна, неговият център. И от тук ще общува със света. И той ще нарече себе си, Големият Брат, и посредством телевизията и телеоптическите средства, той, едновременно, и по всяко време, ще може да общува със всеки човек. Човек ще е в стаята си и ще се занимава с ежедневните си дела, а антихрист ще му се яви и ще му даде заповед (нареждане). Той ще въздейства на хората с демоничната си енергия, за да му повярват и да му се покорят. За да ги привлече при себе си и да ги подбуди да го следват. Именно в този свят, в който има сатанисти и еретици, където има антихристи, ще израсне самият антихрист. 
Надяваме се и вярваме, че Архистратегът Христос, ще противопостави срещу силите на злото, мъжествено воинство, от свои избранници и последователи, които ще дадат отпор на сатаната. Това мъжествено воинство ще привлече към себе си, обикновените християни, които също ще влязат във воинството Божие. 
Тези избранници и последователи на Спасителя, са монасите и монахините. Крепостите им, ще са манастирите. В тях ще се укриват хората, от сатанинската сила. Тези манастири, тези мъжествени хора, тези войски, са нападани, и по всякакви начини се пречат за създаването им, та така (антихристовите слуги), да приближат идването на лъжемесията. 
Тогава ще има голяма опасност от отричане от Христа, понеже мъченията ще са много по-силни в наше време, отколкото са били в миналото, благодарение на средствата от науката и техниката, които сатаната изкусно ще използва. Затова Христос казва в Светото Евангелие: - "Когато дойде Синът Човешки, ще намери ли вяра на земята"? Ще намери ли хора вярващи в Него, вярващи не само с езика си, но и със сърцето, и отстояващи мъжествено вярата. Затова имаме остра нужда да основаваме манастири, ако искаме нашите деца и внуци, да бъдат защитени от идващите беди. А те ще дойдат непремено, понеже така пише в Светото писание. А Светото Писание е от Светия Дух, и всичко написано в него, ще се сбъдне дословно. 
Съществуването на манастири и хора живеещи в тях, ще ни е крайно нужно. Ние трябва да ги подкрепяме и да ги поддържаме. Нека се молим тези обители да се напълнят с мъжествени души, които ще дадат активен отпор на сатаната и на неговото воинство. И да станат за нас образец за твърда вяра, та и ние да противостоим на статаната и да станем нови мъченици, - несравнимо по-славни, от онези, в древните времена.
Няма никакви съмнения, че тези които се спасят в последните времена, ще засветят по-силно от слънцето, даже по-силно от древните светци, понеже страданията им ще са големи, а вярата немощна. Злото ще е много, затова тези, които се сразят със сатаната, ще станат избрани хора Божии. 
Преди, вярата е била подкрепяна с явяване на Божествени сили, и с чудесата, извършвани от древните светии и апостолите. Чудеса тогава е имало твърде много, а злото е било по-малко, и страстите не се действали така силно, и толкова открито. Сега вярата е немощна, а злото и беззаконието се умножиха. Всичко е покрито с мрак, рядко ще срещнеш човек, умеещ да води към спасение. 
Нашето духовно състояние е жалко. Но който добре изповядва вярата, и пострада за Христа, ще е велик. За укрепването му, ще му бъде дадена сила свише, и ще е голям щастливец, понеже ще постигне славата и достоинството на първите светци.  (Амин, дай Боже всекиму! Г.С.)

https://www.youtube.com/watch?v=NQQtxgmgwhI

Превод, Григор Симов

Господи, благослови!



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312137
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031