Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2021 10:38 - ЕЛЕНА ГУНЧЕВА И ОГЛУШИТЕЛНОТО И ДРЪНКАНЕ ПО ТВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2809 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КОГАТО СИ СВРЪХКРИТИЧЕН КЪМ ДРУГИТЕ И НАПЪЛНО БЕЗКРИТИЧЕН КЪМ СЕБЕ СИ

Една пловдивска адвокатка предлага поглед към събитията и историята на България. При това го прави без да се замисли нито за миг дали това, което пише има нещо с истината. Имах известни подозрения, че това тя приема като катапулт към политиката, но сега, с кандидатирането и за вицепрезидент-съмненията изцяло паднаха.
Всъщност, аще със завърването на право в пловдивския университет тя веднага е приета на работа не просто като юрист, а кото главен юристконсул на община Пловдив, което за мислещия човек означава, че зад нея има булдозер, който я катери високо нагоре в политиката.
Тя написа книга, която издаде "Оглушителното мълчание на българите ясно показва какво вижда и какво не вижда/или не иска да види/ Гунчева.
Цитирам я:
Елена Гунчева: Чувате ли мълчанието на овцете? Оглушително мълчание на Територията. Това чувам. И самодостатъчни, вечно недоволни лузъри, които на по биричка от сутринта се възмущават, защо другите живеят по-добре от тях! И интелигенти, които, вторачени в собствения си пъп, от пиедестала на самовъзхищението си критикуват, без да предлагат алтернатива. И тук-там по някой българин, който се чуди в кой ад е попаднал, че всички около него са в някаква паралелна реалност, а не виждат какво става под краката им.

Племе, което от древността има традиции най-красивите, умните и достойните да се бесят на най-близкото дърво, за да служат на Тангра. Където девизът е не „Съединението прави силата!”, а „Ще си запаля къщата, за да му изгори на Вуте плевнята, най-важно е на него да му е зле!”. История на предателства и робство, на герои и въстания, на възходи и падения.

Днес ние мълчим. Недоволни от скотското и гнусно положение, в което се намира България, но нямащи сили и воля дори да станем от дивана и да излезем на улицата да протестираме. Искащи промяна, но дълбоко подозрителни към всеки, който се различава от статуквото и клетката с вериги, в която сме свикнали и ни е уютно, затънали до ушите в помията.

За тридесет години в мирно време намаляхме с три милиона. За тридесет години съсипахме икономиката и я върнахме десетилетия назад. За тридесет години унищожихме всичко, което последните сто бяхме изградили.

За тридесет години разрушихме семейството, образованието, здравеопазването, армията, държавата. И сега стоим като малоумни дечица по средата на разрушението и се питаме къде сбъркахме. И със същите възможности да осъзнаем какво сме си причинили.

Днес е време на безсмисленото говорене. На програмите без идеи, а пълни с гръмки думи – мантри за малоумната маса, на лидери на шайки, които имат за цел не промяна на системата, а промяна на управляващите така, че те да заемат тяхното място и да вършат същото като тях. На партии, чиято цел е да докопат властта, не за да реализират програми за управление, каквито нямат по същество, а за да назначат всичките си членове и роднини на държавната хранилка и да започнат и те бял хляб да ядат. На народ, който не мисли, отказва категорично да мисли и да осъзнава какво му се случва. И напълно неспособен да вземе решение за себе си.

Народ, който с преклонена глава в уж свободната България ще отиде доброволно на заколение. Самоубийството на един народ. Това наблюдаваме.

Виждам опозицията – и парламентарна и извънпарламентарна и новоизлюпени лидери. Ще обобщя само с една дума – циркаджии. Които играят цирк пред стадото. Които нямат визия за бъдещето, а визия за тяхното място в държавата. Които с елементарни пропагандни трикове увличат матрияла, отвикнал оконателно да мисли и постоянно разочароващ се след края на цирковото представление.

Протести на триста километра от центъра на властта, пречещи единствено на другите хора, живеещи в същото блато. И протестиращи, които не възприемат, когато им се казва, че това е грешка, самоубедени, че само те и единствено те са прави и друг начин няма. Самоповярвали си лумпени, които правят нон-стоп лайфове във фейсбук, и събиращи пари от наивниците.

Политици, които уж искат да свалят правителството, но всъщност това, което искат, е да се запази удобното и за тях статукво. Общественици, които така внимателно критикуват, че първите часове не осъзнаваш, че всъщност са критикували. Критикуващи, които само критикуват, но никой не предлага промяната, която ни трябва.

Възрастни, мислещи само как да оцелеят до следващата пенсия и млади, мислещи как само да се махнат оттук.

Народ, който пита защо не протестираме, докато си лежи на дивана и дава наставления във фейсбук. Мъже, които ме питат защо АЗ не съм излязла да свалям правителството, докато те ми дават съвети от дивана какво да правя. Мъже, които вместо да защитят децата си, семействата си, народа си, плющят ракия и се смятат за големи мъже, защото не са отговорни за нищо и които смятат, че липсата на отговорност означава свобода.

Не мога да се примиря с картината. Не мога да се примиря с това оглушително мълчание. С тези циркови номера, които ни пробутват, за да запазят статуквото. Трябва промяна – радикална, на системата, с конкретни предложения, с конкретни мерки и програма за излизане от катастрофата. Но не половинчата. Реже се до корен, до основи и започваме отначало.

Иначе ще слушаме все по-оглушителното мълчание на овцете, докато остане само кланицата…

От думите и могат да се направят няколко категорични извода.
! Гунчева на познава или не иска да познава историята на България след приемането на т. нар. от Византия "Източно православие". Всъщност, император Константин I прави една политическа доктрина, която обслужва абсолютната му власт под формата на религия и започва да избива и прогонва всичко читаво от територията на откъснатата част от Римската империя, наречена Византия.
Същото прави и княз Борис/Михаил/ с България през 864 г., когато приема т. нар. "Източно православие", което е подчинено на държавата. Той започва с избиването на 52 болярски рода до крак и след това продължава да избива и прогонва богомилите. Този процес продължава и досега, но Гунчева не вижда, или не иска да види това. Този процес на антиселкция е създал пречупени, смачкани хора, които оцеляват и при среща си пожелават "живот и здраве". Тя вижда овце, но не иска да си даде сметка защо е така.
Гунчева вижда голямо производство и индустрия в комунистическа България, но не иска да види, че пазарите на тази продукция са силно ограничени и след фалита на тези пазари-фалирахме и ние.
Приказките на Гунчева удивително съвпадат с плана "Голгота", който има за цел възстановяването на съветския/византийски/ "Социализъм". Тя не иска да види, че става кандидат за вицепрезидент именно на една такава сбирщина, ръководена от службите на Кремъл.
Гунчева вижда мълчанието, но не вижда тези, които в най-тежките времена не замълчаха и казаха истината с цената на свободата или живота си. 
Тя се изтъква като ЕДИНСТВЕНА!!!
Гунчева се опитва да се прави на Левски, но колкото и да се напъва-няма да и се смени фамилията на КУНЧЕВА, а презимето и на Василева.
Всъщност, в чисто психологичен план при жените показва или полова незадоволеност, или комплекс за малоценност, или зависимости от трети лица, които я дирижират.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kolevdobri - И двамата сте прави.
04.10.2021 14:04
Приятел, всички сме в кюпа. Радвам се, че тази жена е написала този текст. Откровен е до болка и ми харесва. Също приемам и твоите доводи. Много са силни, както винаги се изказваш. Нещото, което липсва в текста на г-жа Гунчева е, накрая да каже какво е нейното предложение за промяна. Твоето г-н Колев е да се събере кръгла маса, на която да се дискутират всички най-важни проблеми на България и която да даде "материал" за законодателни промени. Моето предложение е:ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Плюс от мен за статията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736973
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031