Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2021 19:18 - Ето го премиера на Слави! Кукла на конци, близък до Томислав Дончев (Тайните връзки ГЕРБ – ИТН лъснаха)
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1939 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 09.04.2021 19:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ Ето го премиера на Слави! Кукла на конци, близък до Томислав Дончев (Тайните връзки ГЕРБ – ИТН лъснаха)


imageОт Admin на 07.04.2021  

Новата любовно-политическа двойка Бойко и Слави си намериха кукла на конци от орбитата на Томислав Дончев, която да ни представят като новия премиер, чрез когото грабежът да продължи с нови сили – Румен Чолаков!

Сравнително млад, по възможност красив и задължително умен трябва да е кандидатът за премиер на бъдещо правителство анти-ГЕРБ, особено ако ни го набутат за експертно.

Такива са нагласите на основните партии, които биха подкрепили такъв кабинет.

Следващото правителство по-вероятно ще бъде излъчено с мандата на “Има такъв народ” на Слави Трифонов. А зад него с гласове се очаква да застанат “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!”.

Лидерът на ДБ Христо Иванов обаче постави условия за подобно партньорство още преди изборите. И сред тях е задължително да не се дава подкрепа за въвеждане на мажоритарна изборна система, което обаче е основата в идеологията на Трифонов. Ръка за правителство подаде и Арман Бабикян от коалицията на т.нар. отровно трио с Мая Манолова.

Проблемът на такова правителство обаче е, че ще получи подкрепата само на 95 депутати, а му трябват поне 121. И няма как да се мине без гласовете на ГЕРБ, БСП или ДПС, а трите традиционни партии са обявени за “табу” както от хората на Слави, така и от “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!”.

БСП обаче е склонна да подкрепи правителство с мандата на “Има такъв народ” в коалиция с ДБ и Мая Манолова, обяви във вторник сутринта Христо Проданов от подалото оставка Изпълнително бюро на социалистите. Червените обаче искат, преди да дадат своите гласове, да обсъдят програмата и политическите приоритети на подобен кабинет, пише 24 часа.

Като от думите на Проданов стана ясно, че БСП не желае да влиза в управленска коалиция, а само да подкрепи анти-ГЕРБ управление, ако програмата му съвпада с техните виждания.

Офертата обаче почти веднага бе порязана от втория човек в “Има такъв народ” Тошко Йорданов. “Държим на думата си. От БСП могат да казват каквото си искат, но коалиция с тях няма да правим”, цитира го интернет изданието “Сега”. В случая обаче по-скоро става въпрос за неразбиране на предложението на социалистите и то не е окончателно отхвърлено.

Премиер на бъдеща коалиция на Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова обаче не може да е нито един от партийните лидери. Тогава много трудно ще се сформират нужните на такова управление плаващи мнозинства.

Заради това възможен вариант бил да се потърси от т.нар. непознати лица и да няма коалиционно споразумение – предлага се правителство и депутати от различни групи дават гласи си. Сред политици в София дори вече се завъртя името на Румен Чолаков.

Звездата на Чолаков изгря именно в “Шоуто на Слави” при организацията на референдума за мажоритарните избори.

Младият мъж е възпитаник на “Кеймбридж” и освен това членува в “Милениум клуб” в Лондон. Схема, която бе разиграна с влизането на т.нар. царски юпита от “Сити клуб” в Лондон в правителството на Симеон Сакскобургтотски. Самият Чолаков неколкократно е търсил демонстративно близост до княз Кирил.

Освен с референдума на Слави Чолаков опита да влезе в политиката и като кандидат за евродепутат през 2019 г. с коалицията “Път на младите”, в която участваше и НДСВ.

Предимство на такъв премиер би била и възможна близост с ГЕРБ и дори подкрепа от партията на Бойко Борисов по ключови теми.

Чолаков е харесан от хора в ГЕРБ при контакти около европейските избори и политическите му инициативи в България.

Макар и експертен, такъв кабинет с мандата на Слави Трифонов няма пречка да включва политици като министри.

Сред кандидатите за правосъдното министерство дори се споменава името на адвокатката Татяна Дончева. Това обаче ще стане трудно, тъй като “Демократична България” държат изключително много именно на правосъдието.




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - СТИГА СТЕ МАНИПУЛИРАЛИ- КАТО СЕ ...
09.04.2021 19:34
СТИГА СТЕ МАНИПУЛИРАЛИ- КАТО СЕ РАЗБЕРАТ

Име:
Захари Андреев

Възраст:
69

Пол:
мъж

Град:
София

Професия: МАНИПУЛАТОР
Телевизионер, мразещ телевизията!

Интереси:
Всичко от което другите не се интересуват!ЛЪЖИТЕ КАКВО- НЕ ВИ ПУКА?!
цитирай
2. jupel - АЗ СЪМ ЗА НОВИ ИЗБОРИ
09.04.2021 19:51
НО НЕ ГЕРБ ДА ГИ ПРАВИ!

Иначе както писах и аз мога да си направя конкурси за каквото и да е и да се излъча за победителка..Много простовати схеми на управляващите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744890
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031