Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2021 13:30 - КАК СЪРБИ ПОМАГАХА НА ТУРЦИТЕ ДА ПРЕВЗИМАТ БЪЛГАРИЯ И ДА Я ПОРОБВАТ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 10097 Коментари: 25 Гласове:
71

Последна промяна: 12.03.2022 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
               КАК СЪРБИ ПОМАГАХА НА ТУРЦИТЕ ДА ПРЕВЗИМАТ БЪЛГАРИЯ И ДА Я ПОРОБВАТ


   За произхода на сърбите има две версии,които си пасват с наличните исторически извори:

1. Че те са потомци на тюркското (потурчено източноскитско) племе СИРБИ (СЪРБИ),което обитавало Манджурия и източна Монголия преди много векове,а през VI в.било докарано от тюрките в Европа.
2. Че те са били вид Българи (древно Българско племе),докарано на Балканите от Българския владетел Крис (Барис) в края на V век.

                             image

  Тези версии не са любими на панславистите и на заразените с остра политическа циклофрения източноевропейски псевдоисторици,но това не значи че не са верни а напротив. Преписващите от тях западноевропейски историци нямат интерес да търсят и да налагат истината,понеже това е твърде трудоемко и неблагодарно дело,което ще удари интереса на техните приятели гърците и на световната гъркомания,която е далеч по-силна от всички Балкански народи взети заедно. Затова истината няма да си пробие път скоро,но ние ще продължим да я отстояваме!

  В началото на VII в. съюзени с аварите Българи отблъскват тюркското нашествие срещу Европа и спасяват европейските народи от сигурно потурчване. Тогава някои тюркски племена,в това число СЕРБИ и РУСИ падат под Българска власт,след което са принудени да приемат Българския език. Така те постепенно стават част от Българските племена,но много от тях не забравят стария си произход и това им дало основания често да се отмятат от съюза с Българите и да минават на страната на нашите врагове. Бидейки част от нашите племена,сърбите са ни братя от историческа гледна точка и ние сме склонни да признаваме това. Много от обикновените сърби са на същото мнение но техните власти,насъсквани от чужбина не го споделят по никакъв начин.

  Сръбските власти за разлика от своя народ са вършили предателства срещу България много пъти,ще продължат да ги вършат и занапред. Те са станали предатели и на "славянството",но за това бих поговорил в друг удобен момент. Планувам написването на тази статия отдавна,но все изчаквах сръбските полици да покажат желание за добросъседство и да променят своето отношение към България в духа на европейските принципи. Вместо това обаче зачестиха случаите на нагло държание от страна на някои сръбски политици и функционери към България и към народа ни а това е нещо,което не бих простил на никой!

  Арогантното,безпардонно и неуважително държане на малоумни сръбски политици към народа на България е причината,която ме накара да избързам с публикуването на тези материали,без да спестявам истината на продажните ни "братя". Щом те се нахвърлят като кучета на народа ми,няма да има толеранси за тях а ще им поднесем ИСТИНАТА на тепсия,понеже нейното вечно укриване ни доведе дотук!

  Исторически факти и документи сочат,че сърбите били най-продажния народ на Балканите и постоянно търчали да донасят на турците за намеренията на техните врагове. Сърбите не били по-различни и във "византийско" време,но фактите за тогава са относително по-известни. Как обаче сърби се продавали на турците и им помагали да превзимат християнски градове,това ни го казва австрийският дипломат Стефан Герлах,който придружавал императорския военен аташе към "Високата порта" в 1574-1575 г. (Дневник на едно пътуване до Османската порта в Цариград, София 1976 г. стр. 30):

  "Сред тях живее един лош, крадлив и предателски народ, разпръснат почти до България, който наричат ратци (расци т.е. сърби- б.м.) и за които споменахме по-горе... Те говорят хърватски, откъдето водят и произхода си, признават евангелието на Павел, придържат се към своите суеверия и религията им е почти като на гърците; предават много християни, а на някои помагат да избягат срещу пари; добре познават пътя за християнския свят и често посочват на турците възможности за заграбване на добитък и хора."
      image

   През XIV-XV в. добре се е знаело,че след Косовската битка (1389 г.),та даже и преди нея сръбски владетели и редовна войска постоянно помагали на турците във всяко военно начинание. За Български военни контингенти,биещи се на страната на турците почти нищо не се споменава но за сръбски: най редовно. Известно е например,че сърбите спасили Османската империя след битката при Ангора (1402 г.),като спасили синовете на заловения Баязид I от татарски плен,вместо незабавно да ги убият. Точно тия синове възродили почти погубената турска империя,и то благодарение на сърбите!

                      image

  Всичко това означава,че сърби са помагали на турците да превзимат и Българските градове. София, Търново, Никопол, Видин и пр. са превзети с помощта на сърби,за които грабежът бил по-важен от християнските интереси и Православното единство. Цариград също е превзет с помощта на сърбите- в 1453 г. те подривали стените на "византийската" столица,за да може турците по-лесно да я превземат (Ваясат Хистъри,историческо предаване от 15.02.2021 г.):

                                  image

  През XV век било редовна практика сръбски владетели и отделни аристократи да пращат не само военни части,но и шпионски донесения в полза на турците (Ваясат Хистъри,историческо предаване от 15.02.2021 г.):

                                   image

  Сръбските предателства не спрели дотук,а продължили и през Възраждането. Известно е например че когато над Любен Каравелов надвиснала опасността да бъде арестуван във Влашко и предаден на Турция той дал на своята съпруга Наталия да пази архива на БРЦК,понеже била сръбкиня и съответно- извън подозренията на турците. Вместо да го върне на нашите поборници след преминаване на опасността обаче,тя го предала на сръбските власти а те- на турците,които намерили в него снимка на Левски и чрез нея по-късно го разпознали,а този фал несъмнено скъсил живота на самия Каравелов.

  Един от най-големите предатели в нашето революционноосвободително движение също е сърбин. Представяният за "македонец" у нас Димитър Общи,който предал цялата ни революционна организация а с това и Левски на турците се оказва Косовски сърбин от Джаковица и служител на сръбското правителство,изпратен у нас да разбие революционното ни движение,а истинското му име било Димитар Николич Укупни (кликни за да увеличиш):

              image   image

   Физиономията му също не е твърде характерна за днешните Българи- с оглед на произхода и действията му можем да смятаме че той е "обесен" само привидно,а всъщност е пуснат да се върне в Сърбия с голяма награда за добре свършената в полза на турците мръсна работа. Неговото предателство и стремежът на крал Милан да попречи на "Източна Румелия" да се измъкне от турския ярем в 1885 г. доказват,че сърбите са помагали на турците не само да ни превземат,но също и да ни поробват. С това злокобната им роля в историята на Балканите е обилно осветлена а помощта им за вековните поробители- показана и изобличена.





Гласувай:
74


Вълнообразно


1. morskipesni - Жалко, че си прост и вреден невежа.
22.02.2021 14:18
Иди ги дрънкай тия небивалици на някой сърбин.
цитирай
2. onder - Един путиноид е замърсил постинга. ...
22.02.2021 14:38
Един путиноид е замърсил постинга.Сърбия днес е путинският помияр в Европа, държи първото място, а всеки средноинтелигентен е наясно, че винаги управниците им са били срещу нашите национални интереси, точно както русия.
цитирай
3. shtaparov - Иди ги дрънкай ...
22.02.2021 14:47
morskipesni написа:
Иди ги дрънкай тия небивалици на някой сърбин.

Да се говори разумно със случаен сърбин е невъзможно- той може да се окаже неизлечим психясал шовинист или луднал ненормалник,каквито има доста там. Затова бих препоръчал- кажи ги на сърбите първо ти а ако ти хареса,похвали се пред всички.
цитирай
4. nedovolen - Ходил съм в Сърбия и Турция. Първите ...
22.02.2021 16:27
Ходил съм в Сърбия и Турция. Първите казват брато, вторите - комшу. Историята каквото иска да си доказва.
:)))
цитирай
5. shtaparov - Един ...
22.02.2021 18:12
onder написа:
Един путиноид е замърсил постинга.Сърбия днес е путинският помияр в Европа, държи първото място, а всеки средноинтелигентен е наясно, че винаги управниците им са били срещу нашите национални интереси, точно както русия.

Прав си приятелю- приемам твоите твърдения напълно!
цитирай
6. shtaparov - Ходил съм в ...
22.02.2021 18:13
nedovolen написа:
Ходил съм в Сърбия и Турция. Първите казват брато, вторите - комшу. Историята каквото иска да си доказва. :)))

Така е драги Кольо- народите ни не се мразят помежду си,едни срещу други ни насъскват политиците.
цитирай
7. barin - Здравей, Щапаров. Сърби и българи ...
22.02.2021 21:18
Здравей, Щапаров. Сърби и българи никога не са се разбирали. Изобщо на Балканския полуостров не е имало единство между трите по-големи държави( България, Византия и Сърбия) и останалите по-малки. Ако се бяха съюзили османските турци никога нямаше да минат Стара планина. И ние имаме една грешка, когато във войната между Византийската и Оманската империя цар Иван Александър застава на турската страна. Много са случаите, когато Сърбия, подстрекавана често от Византия ни напада в гръб. Все пак тя често си е получавала порция бой от българската войска.
Поздрави!
цитирай
8. shtaparov - Здравей, ...
22.02.2021 23:29
barin написа:
Здравей, Щапаров. Сърби и българи никога не са се разбирали. Изобщо на Балканския полуостров не е имало единство между трите по-големи държави( България, Византия и Сърбия) и останалите по-малки. Ако се бяха съюзили османските турци никога нямаше да минат Стара планина. И ние имаме една грешка, когато във войната между Византийската и Оманската империя цар Иван Александър застава на турската страна. Много са случаите, когато Сърбия, подстрекавана често от Византия ни напада в гръб. Все пак тя често си е получавала порция бой от българската войска. Поздрави!

Благодаря- със или без тази грешка,турците щяха да завладеят Балканите но без сръбската помощ при спасяване на султанските синове,турската империя никога нямаше да оцелее!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
23.02.2021 00:37
В най- новата ни история сърбите са играли мръсна роля срещу нас Като се почне от войната 1876 г, добре че са се провалили- срещу Турция, уж в наша подкрепа, но после са поискали Ниш-Български град После, в Освободителната война се включват ,когато става ясно, чия ще е победата И се насочват към София Руснаците вече имат опит и правят и невъзможното до влезат преди тях! Във времето между Сан Стефано и Берлин маса сръбски делегации правят път до Петербург да уверяват царя ,че с нас прави грешка!? За сръбско-Българската войно е казано всичко За междусъюзническата-също!
Некоректни са Такива са били и в миналото
Сръбска принцеса е отгледала Мехмед Втори Мащеха му е Има съмнение ,че родната му майка е сръбкиня или Българка, защото той владее наш диалект,освен другите езици Но, това са само предположения
Тя го е възпитала в завоевателен дух, насърчавала го е в намеренията му да завземе Константинопол!
Да, знам го, брато е обръщението към нас от мачовете с тях през лятото!
Но, коварството им е присъщо!
Братството е повече на думи!

Лека нощ, приятелю!
цитирай
10. shtaparov - В най- новата ни история сърбите са ...
23.02.2021 09:11
leonleonovpom2 написа:
В най- новата ни история сърбите са играли мръсна роля срещу нас Като се почне от войната 1876 г, добре че са се провалили- срещу Турция, уж в наша подкрепа, но после са поискали Ниш-Български град После, в Освободителната война се включват ,когато става ясно, чия ще е победата И се насочват към София Руснаците вече имат опит и правят и невъзможното до влезат преди тях! Във времето между Сан Стефано и Берлин маса сръбски делегации правят път до Петербург да уверяват царя ,че с нас прави грешка!? За сръбско-Българската войно е казано всичко За междусъюзническата-също!
Некоректни са Такива са били и в миналото
Сръбска принцеса е отгледала Мехмед Втори Мащеха му е Има съмнение ,че родната му майка е сръбкиня или Българка, защото той владее наш диалект,освен другите езици Но, това са само предположения
Тя го е възпитала в завоевателен дух, насърчавала го е в намеренията му да завземе Константинопол!
Да, знам го, брато е обръщението към нас от мачовете с тях през лятото!
Но, коварството им е присъщо!
Братството е повече на думи!

Лека нощ, приятелю!

Така е приятелю- след всяка война от 19-20 век,в която друг побеждава а сърбите само гледат,те не взимат от земите в Босна и Далмация,за които претендират че са сръбски а взимат от нашите земи,сиреч от чуждите! Значи те смятат,че техните земи са им гарантирани от някой- затова бързат да се нагушат с чужди! В малкото им войни срещу турците сръбската разбойническа команда,наречена за благозвучие "армия" не е тръгвала да освобождава своите,а е тръгвала да поробва нас т.е.- чуждите!

А ако се загледаш какъв процент "минуси" са ми сложили,веднага ще се сетиш какъв е процентът на невежествена сърбомания у нас и ако 1% от нея са сръбски агенти (т.е. агенти на най-важния сръбски съюзник), какъв е процента на чуждата вражеска агентура сред нас!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Знам, приятелю! Чужди агенти у ...
23.02.2021 11:16
Знам, приятелю!
Чужди агенти у нас- Бол
Виж броят на минусчиите при мен в постинг посветен на създателя на държавата ни Те са ромейски агенти- реликви!
Е , тролчета та са на известни блогови страхливци и подлеци!
Оказа се, че учител е предал Левски- тетевенски!
И поискал полагаема награда от турците Получил я веднага -заточение в Диарбекир Те умеят да награждават помиярите, занимаващи се с елита на нацията! По подобен начин Мехмед Втори възнаграждава гърка Нотарис, главнокомандващ армията на КонстантинЕдинадесети при превземането на Константинопол Явил се пред него със сандъче злато , за подарък, личен! Уверявайки го ,че е работил за него! След превземането на Цариград
Мехмед го попитал, защо не го е дал на Константин, когато е имал нужда от него, не е помогнал с него на гладуващите? И наредил да го обезглавят, като на излизане презрително подминал мръсното злато на помияра, както го нарекъл!

Подло са действали и сърбите при Кюстендил срещу нас, през 1330 г. След договорка за мирен договор, който ше бъде подписан на другия ден, през нощта нападат лагера ни и убиват царя ни- стария Шишман! България повече не се съвзема във военно отношение, следва и чумата, и не може достойно да се противопостави на османлиите!
Реално- причината са те!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
12. shtaparov - Здравей приятелю!
23.02.2021 11:47
leonleonovpom2 написа:
Знам, приятелю!
Чужди агенти у нас- Бол
Виж броят на минусчиите при мен в постинг посветен на създателя на държавата ни Те са ромейски агенти- реликви!
Е , тролчета та са на известни блогови страхливци и подлеци!
Оказа се, че учител е предал Левски- тетевенски!
И поискал полагаема награда от турците Получил я веднага -заточение в Диарбекир Те умеят да награждават помиярите, занимаващи се с елита на нацията! По подобен начин Мехмед Втори възнаграждава гърка Нотарис, главнокомандващ армията на КонстантинЕдинадесети при превземането на Константинопол Явил се пред него със сандъче злато , за подарък, личен! Уверявайки го ,че е работил за него! След превземането на Цариград
Мехмед го попитал, защо не го е дал на Константин, когато е имал нужда от него, не е помогнал с него на гладуващите? И наредил да го обезглавят, като на излизане презрително подминал мръсното злато на помияра, както го нарекъл!

Подло са действали и сърбите при Кюстендил срещу нас, през 1330 г. След договорка за мирен договор, който ше бъде подписан на другия ден, през нощта нападат лагера ни и убиват царя ни- стария Шишман! България повече не се съвзема във военно отношение, следва и чумата, и не може достойно да се противопостави на османлиите!
Реално- причината са те!

Хубав ден, приятелю!

Здравей Иване- чудесна история си цитирал,а сприятелени със сърбите помияри постоянно измислят "предатели" на Левски от нашите редици,за да прикрият сръбската роля в неговото (и не само в неговото!) предателство.
цитирай
13. nkf - За мен лично сърбите не са братя и ...
23.02.2021 15:56
За мен лично сърбите не са братя и смятам з аистонски позор и обида, някой да ме братосва с тях. Сърбите са едни долни цигани и цялостният им манталитет, поведение и история го доказва. Те са верните кучета на рушняците, реализиращи антибългарските им планове на Балканите.
цитирай
14. shtaparov - За мен лично ...
23.02.2021 19:37
nkf написа:
За мен лично сърбите не са братя и смятам з аистонски позор и обида, някой да ме братосва с тях. Сърбите са едни долни цигани и цялостният им манталитет, поведение и история го доказва. Те са верните кучета на рушняците, реализиращи антибългарските им планове на Балканите.

Ами не е и лъжа!
цитирай
15. batogo - !!!:))) Чест и почитания за изнасянето на Истината, истинолюбиви приятелю!
24.02.2021 07:37
Сърби и руснаци никога не са били и няма да бъдат приятели и доброжелатели на България и българите!!! Такава е Истината, която е крайно време да се осъзнае от зомбираните русо и сърбо фили!!!
цитирай
16. fun1001 - ...не само сърбите, и Българите ,са предателско племе! то се вижда и тук...
25.02.2021 07:51
batogo написа:
Сърби и руснаци никога не са били и няма да бъдат приятели и доброжелатели на България и българите!!! Такава е Истината, която е крайно време да се осъзнае от зомбираните русо и сърбо фили!!!

цитирай
17. shtaparov - Сърби и руснаци ...
25.02.2021 09:32
fun1001 написа:
batogo написа:
Сърби и руснаци никога не са били и няма да бъдат приятели и доброжелатели на България и българите!!! Такава е Истината, която е крайно време да се осъзнае от зомбираните русо и сърбо фили!!!


По света няма "племена", които до не са предателски но сърби, гърци, ромеи и китайци нямат равни на себе си!
цитирай
18. shtaparov - Сърби и руснаци никога не са били ...
25.02.2021 09:33
batogo написа:
Сърби и руснаци никога не са били и няма да бъдат приятели и доброжелатели на България и българите!!! Такава е Истината, която е крайно време да се осъзнае от зомбираните русо и сърбо фили!!!

Прав си,разбирам те!
цитирай
19. panazea - Дойдохме ли си на думата !
26.02.2021 18:57
Сърбите никога не са били с нас като братя , а като предатели.
И до всеки българин са пробутвали някоя сръбкиня да доносничи.
До Любен Каравелов , до Георги Димитров.
Поздравление за твоя постинг !
Тони
цитирай
20. shtaparov - Сърбите никога не са били с нас като ...
27.02.2021 10:18
panazea написа:
Сърбите никога не са били с нас като братя , а като предатели.
И до всеки българин са пробутвали някоя сръбкиня да доносничи.
До Любен Каравелов , до Георги Димитров.
Поздравление за твоя постинг !
Тони

Браво Тони- отлично си проумяла бандитския им нрав,държането на сърбите към нас показва спотаения в тях престъпен манталитет! Точно такива са крадците и гангстерите- ти го приемаш за нормален човек,а той ти забива нож в гърба!
цитирай
21. zemja - Моите почитания, Щапаров!
28.02.2021 02:46
Със закъснение прочетох – и постинга Ви, и коментарите.
Вярвам на всяка Ваша дума и благодаря, че ми отваряте очите за много исторически истини.
Бъдете здрав!
цитирай
22. zaw12929 - ДУШАТА МИ ПОДСКАЗВА- ТЕЗИ НЕ ОБИЧАТ ...
28.02.2021 07:50
ДУШАТА МИ ПОДСКАЗВА- ТЕЗИ НЕ ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, А НАПАДЕНИЕТО, КОЕТО НАПРАВИХА ЗАТВЪРЖДАВА ИСТИНАТА.!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 3 МАРТ
цитирай
23. shtaparov - Със закъснение ...
04.03.2021 15:01
zemja написа:
Със закъснение прочетох – и постинга Ви, и коментарите.
Вярвам на всяка Ваша дума и благодаря, че ми отваряте очите за много исторически истини.
Бъдете здрав!

Благодаря от сърце Елице,скъпа читателко!
цитирай
24. shtaparov - ... ТЕЗИ НЕ ОБИЧАТ ...
04.03.2021 15:03
zaw12929 написа:
ДУШАТА МИ ПОДСКАЗВА- ТЕЗИ НЕ ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, А НАПАДЕНИЕТО, КОЕТО НАПРАВИХА ЗАТВЪРЖДАВА ИСТИНАТА.!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 3 МАРТ

Благодаря- честит празник на всички ни!
цитирай
25. blagovesteliseev - Много интересно
04.04.2021 21:07
Не знаех за Димитър Общи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816254
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136737
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи