Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2021 13:34 - АКТУАЛИЗИРАНО: „Поддръжници на Тръмп“ (Твърди се) Щурми Капитолия
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1399 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.01.2021 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  АКТУАЛИЗИРАНО: „Поддръжници на Тръмп“ (Твърди се) Щурми Капитолия

Както винаги по време на политически раздори, ние имаме колективен дълг да запазим спокойствие и да попитаме „cui bono?“

image
  • Компании в социалните медии, цензуриращи Доналд Тръмп .
  • Демократите искат Пенс да отстрани Тръмп от поста .
  • Видеото показва, че полицията въвежда протестиращи в Капитолия .
  • Социалните медии на Тръмп са блокирани , сертификатът изглежда възобновява и комендантски час във Вашингтон до 06:00 часа или може да бъде „арестуван“
  • Републиканците „използват хаоса като претекст за отказване от изборното предизвикателство“ .
  • Кабинетът обсъжда позоваването на 25-та поправка за отстраняване на „психически нестабилния“ Тръмп от поста .

Сесията на Конгреса, в която Джо Байдън трябваше да бъде потвърдена, тъй като следващият президент на САЩ беше пуснат в отпуск, след като се твърди, че сградата на Капитолия е „щурмувана“ от поддръжници на Доналд Тръмп.

Как една от най-сигурните сгради на планетата внезапно беше уязвима за „щурмуване“ от няколкостотин привърженици на Тръмп остава загадка. Има само много ограничени съобщения за насилие, въпреки легендарно сърбящите пръсти на американските милитаризирани полицейски сили.

Това очевидно противоречие не е останало незабелязано дори от гласовете:

image

Както винаги при разчупването на истории, предназначени да създадат разказ, историята набира и изхвърля нишки. Все още има необосновани съобщения за „тръбни бомби“, но няма експлозии. Друга статия обвинява „бунтовниците“ в „разгръщане на химикали“.

В „прогресивните“ политически кръгове тази абсурдна поредица от събития се използва като катализатор за задействане на потенциалното насилствено отстраняване на Доналд Тръмп от длъжност чрез поправка от 25 часа:

 

Или дори изключване на всеки републикански член на конгреса, който постави под въпрос резултата от президентските избори:

 

Така нареченият „новоизбран президент“ Джо Байдън бързо определи протестите като „хаос, който граничи с бунт“.

image

Отговорът ескалира бързо. Кметът на Вашингтон бързо въведе заповед за заповед и се говори за въвеждане на националната гвардия .

И така, беше ли целта на цялата откровено подправена и измамна изборна партия в САЩ да започне бунтове и в крайна сметка „гражданска война“, която да оправдае преврат от някаква фракция и военно положение?

Това е стандартната книга за игри с „цветна революция“. В момента използва ли се в САЩ от поддръжниците на Новата нормалност?

Вярваме ли наистина, че някои ad hoc бунтовници току-що са затворили Конгреса?

Това има всички отличителни белези на планираното пускане ...

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Доналд Тръмп публикува кратко видео в социалните медии, повтаряйки твърденията си за измама с избори, но казвайки на протестиращите да се "приберат у дома":

Видео Плейър   00:00   01:01

Facebook свали видеоклипа. Докато Twitter - отначало - напълно попречи на хората да го коментират или споделят, добавяйки тревожното предупреждение на Orwellian:

Това твърдение за измама с избори е оспорено и на този туит не може да се отговори, ретуитира или хареса поради риск от насилие

... но след това напълно премахна както видеото, така и този туит, който призова протестиращите да се приберат у дома „в любов и мир“:

image

Става ли въпрос за прекратяване на „риска от насилие“? Или става дума за прочистване на всички доказателства, че Тръмп казва на протестиращите да се откажат, за да може да бъде обвинен?

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Демократичният конгресмен Макбат поиска от вицепрезидента Майк Пенс да отстрани Тръмп от длъжност:

 

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Полицията позволи ли „бунта”? Появява се видео, което показва, че полицията отваря бариери и въвежда протестиращи чрез:

Поддръжниците на Тръмп нямат близо до тези хора, изглежда, че хореографираната полиция се отдръпва и лидерът им ги маха, преди Тръмп да пристигне

pic.twitter.com/Za1q9SYaDV

- SwampNugget (@swamp_nugget) 6 януари 2021 г.

 

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Съобщава се, че сертифицирането е възобновено. Instagram, Facebook и Twitter на Тръмп са заключени. Различно осъждане на Тръмп за „подбуждане“ към насилие в Капитолия, включително този туит от Обама:

 

Различни призиви за импийчмънт. Полицейски час в града във Вашингтон от 18:00 до 06:00 часа.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Global Research съобщава, че малкото останали несъгласни републиканци в Сената ще използват „хаоса на Капитолийския хълм“ като претекст, за да отхвърлят всяко по-нататъшно предизвикателство към предполагаемия избор на Джо Байдън за президент.

Междувременно много масови източници съобщават, че кабинетът на Тръмп обсъжда приемането на 25-то изменение за отстраняване на Тръмп от длъжност, като твърди, че е „психически нестабилен“ .




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. olivie - хмммм
10.01.2021 13:56
Мене ми звучи като плагиятствано от "Бялата лястовица"....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745975
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031