Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2020 19:00 - Супер богатите еврейски групи получиха около 1 милиард долара в Covid „Спешна помощ“
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.12.2020 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Супер богатите еврейски групи получиха около 1 милиард долара в Covid „Спешна помощ“


  image РОЗМАРИ У. ПЕНИНГТЪН · 3 АВГУСТ, 2020 Г.


image

Сградата на централата на ADL в Ню Йорк, един от многото подобни офиси на ADL в цялата страна. Ясно е, че тази еврейска група отчаяно се нуждае от публични пари, за да помогне за финансирането на прекрасните и абсолютно жизненоважни услуги, които безкористно предоставят на хората в Съединените щати.

Но познайте какво? "Не е достатъчно!"

ПОВЕЧЕ ОТ 1000 американски еврейски организации са получили федерални заеми за облекчаване на коронавируса на обща стойност от около 540 милиона до 1,3 милиарда долара.

Получателите включват няколко организации, които съкращават служители по време на или непосредствено след срока на заема, а говорителите на евреите казват, че това предполага „че законодателството за облекчение не е предотвратило финансова криза сред еврейските организации“. Възможността те просто да са прибрали или инвестирали средствата за бърза печалба не е проучена или разследвана.

Цифрите бяха разкрити като част от масивно изхвърляне на данни в понеделник от администрацията на Тръмп, която първоначално публикува подробности за своите заеми за малък бизнес между 150 000 и 10 милиона долара. Заемите са отпуснати като част от „Програмата за защита на заплатите“, която осигурява пари за заплати и други разходи от „фонд за подпомагане“ на стойност 660 млрд. Долара - което според критиците е просто начин за обогатяване на и без това богатите, много от които продължават да имат стабилни печалби по време на кризата и които по договор са били задължени в много случаи да плащат на служителите си така или иначе и сега, подобно на еврейските групи, могат просто да прехвърлят „спешните“ пари.

Анализът на данните, извършен отчасти от еврейския технолог Ръсел Нойс, предостави данните за еврейските групи, получили заеми над 150 000 долара. Сумите на заемите са дадени в диапазони от долари, а не в точни суми.

Еврейските групи се бяха  организирали бързо  (колко изненадващо!), За да кандидатстват за заеми, с еврейските федерации в Северна Америка, национален орган за набиране на средства за чадъри, предоставящ насоки за процеса на кандидатстване. Според организацията половината кандидатствали еврейски организации са получили заемите. Формула определя размера на всяка безвъзмездна помощ.Поглед към тълпата на Общото събрание на еврейските федерации в Северна Америка, едно от най-големите ежегодни еврейски събирания с нестопанска цел в Северна Америка, 10 ноември 2015 г.

Привидната цел на заемите беше да „предотвратят съкращения на фона на настоящия икономически спад“, като позволяват на предприятията да продължат да изплащат заплати. Фирмите, които са намалили заплатите с повече от 25% в рамките на осем седмици след получаване на заемите, са били длъжни да върнат поне част от парите. (Означава ли това, че тези, които твърдят, че са уволнили само един на 4,001 от служителите си , не трябва да го връщат? И това се нарича „заем“?)

Най-малко седем еврейски организации са получили заеми между 5 и 10 милиона долара, според анализа на Neiss. Всички с изключение на един са със седалище в столичния район на Ню Йорк. Те са:

  • Лигата срещу клеветата
  • Православният съюз, чадърна православна еврейска организация
  • Съюзът за реформа юдаизъм, чадър реформа еврейска организация
  • Еврейският обединен фонд на Метрополитън Чикаго, общински орган за набиране на средства
  • Йешивата на Flatbush, еврейско дневно училище в Ню Йорк
  • Училището „Ейбрахам Джошуа Хешел“, еврейско дневно училище в Ню Йорк
  • Обединен иврит, еврейски дом за възрастни хора в Ню Рошел, Ню Йорк

Сред другите около 1100 еврейски групи, получили заеми, бяха стотици синагоги, дневни училища, читалища и еврейски федерации. Почти половината са получили заеми под $ 350 000. "70 Faces Media", компанията майка на еврейската телеграфна агенция, също получи заем.

Няколко организации съкратиха служители, въпреки че получиха заемите. Еврейските федерации на Северна Америка, които бяха одобрени за заем между 2 и 5 милиона долара на 14 април,  съкратиха около 37 служители  в началото на май, или около 20% от работната си сила. Говорител на групата не коментира съкращенията, но информационен лист на уебсайта на групата казва, че парите от заема могат да се използват за обезщетения за обезщетения и други разходи в допълнение към заплатата.

Две групи, които получиха най-големите заеми, също имаха съкращения: Православният съюз и Съюзът за реформиране на юдаизма, две деноминационни организации.

URJ беше одобрен за своя заем на 15 април. Повече от осем седмици по-късно, на 30 юни - след срока на заема - той  освободи 60 служители . Говорител не отговори на исканията за коментар.

В началото на април Православният съюз  съкрати или освободи 125 служители  - една четвърт от работната си сила. Скоро след това, на 14 април, беше одобрен държавният заем от поне 5 милиона долара.

На 14 април „Хилел Интернешънъл“, чадърът на еврейските кампусни центрове, бе одобрен за заем от 2 до 5 милиона долара.

Американският еврейски съвместен разпределителен комитет беше одобрен за неговия заем от 2 до 5 милиона долара на 13 април. На 22 май групата за помощ  съкрати  15 души в САЩ и 38 в чужбина. Задграничните ведомости за заплати не бяха „покрити“ от заема.

„Одобрението на нашия заем на 13 април ни позволи да запазим тези 15 оценени американски служители по-дълго, отколкото бихме могли без заема“, се казва в изявление на организацията.

Еврейската федерация в Бостън, Комбинираните еврейски филантропии, получи заем в същия диапазон на 7 април. След срока на заема тя  съкрати 25 служители . Същото се отнасяше и за два  еврейски читалища в района на залива , които бяха одобрени за заеми в този диапазон в началото на април и съкратиха части от своя персонал в средата до края на юни.

„Периодът на облекчение“ приключи на 30 юни. С финансовите ефекти на пандемията, простиращи се в обозримо бъдеще, Конгресът изглежда се  готви да предложи втори кръг от заеми  по-късно това лято, вероятно с по-строги изисквания за допустимост.

Добре дошли в Америка, където „безплатни“ пари валят върху най-богатата, най-мощната и най-неблагодарната етническа група в света - докато расата-основател, която създаде тази държава, се обеднява, довежда до наркотици и самоубийства и се прочиства етнически.

* * *

Източник: еврейска телеграфна агенция и кореспонденти на National Vanguard




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741051
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031