Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2020 11:34 - Опростачването като трайна тенденция в българската политика
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1357 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Става все по-ясно, че сме зле по всичко, защото ни липсва култура, а културата е в ръцете на простаци.

По бТВ в понеделник сутринта Вежди Рашидов изрече неща, които дори в елитния клуб на „рендетата“ биха определили като свинщина. Ето как той приема списъка на интелектуалците, които се обявиха за оставката на Борисов, Гешев и цялото правителство.

„Сашо Морфов аз го направих директор на театър. Ама си мисли, че е на баща му и иска да командва. Направих го. Жена му взимаше най-високия хонорар.
Карабашлиев ли беше това момче – предложих го на Кристалина в Брюксел да го награди, защото се беше върнал от Щатите.
Има 2-3 девойки, дето по- им се знаят имената. Такова ли, как й беше името? Пеела навремето, искала да стане директор, Карталов станал. Другия пък, отиваме в Москва, превеждаме му книга“.

Подобни думи не могат да бъдат оставени без последствие.

Александър Морфов е режисьор и актьор. Поставени от него пиеси са рекордьори по гледаемост и дълъг живот на сцена. „Хъшове“, например. Помнят се постановките му „Дон Кихот“, „Сън в лятна нощ“, „Бурята“,, „На дъното“, „Вълшебна нощ“, „Полет над кукувиче гнездо“, „Дон Жуан“, „Декамерон“. В чужбина се прочува със спектаклите „Сапунени ангели“, „Бурята“, „Дон Кихот“, „Люсиет готие“, „Посещението на старата дама“, „Примадона“ и още десетина впечатляващи сценични реализации.
Морфов няма нужда от моята защита, но защитавайки него, защитаваме цялата българска култура от безкултурието. А споменаването, че съпругата на Морфов – актрисата Рени Врангова, получавала големи хонорари, е „висш пилотаж“ в лицемерието, който подчертава мисловния недокомплект…

Захари Карабашлиев е автор на романа „18% сиво“, преведен на много езици, адаптиран към киното, спечелил редица награди. Негови са сборниците с разкази „Откат“ и „Симетрия“. През 2017 г. излиза романът „Хавра“, който се превръща в една от най-обсъжданите и търсени книги. През 2018 г. издава сборник с разкази и есета „Не толкова кратка история на самолета“. Следва повестта „Жажда“. Автор е на пиесите „Аутопсия“ и „Неделя вечер“. Книгите му носят много наши и международни награди.
Рашидов ли му е държал ръката или е бил музата на рамото му? Казал на Кристалина да му даде някаква награда. Хората като Рашидов така си представят нещата: Аз му дадох, уредих, назначих – да целува ръка.

Пошлите думи за "Има 2-3 девойки, дето по-им се знаят имената. Такова ли, как й беше името? Пеела навремето..." не заслужават внимание, ако човек държи на хигиената.

"Когато поднесоха основното ястие – телешки бут, мистър Хандикок грабна ножа и си отряза лъвски пай. Нахвърли му се лакомо и остави другите да се задоволят с останките от месото. Като привърши, отиде в избата и донесе бутилка вино. Отвори я и си напълни чашата. Ние станахме и отидохме в хола. Какво става с този човек, та се промени така?! – възкликна тревожно мис Ханкок. Държи се сякаш е загубил монетния двор…

Епизодът е от книгата „Питър Симпъл или приключенията на простака“ на Фредерик Мариет. Мръвката и парите – философията на високопоставения простак.

Рашидов е възмутен от съмнителните интелектуалци, които вместо да целуват ръце – неговите и на Борисов - за грижите към тях, искат оставки. Но пък е възхитен от своя благодетел и племенен вожд. „Сигурно има и лоши черти, но по отношение на това какво е казал някъде за някого, може и да е монтаж. Има грехове, но трябва да има и прошка. Разбира се, че с Караянчева се разбраха“, заяви Рашидов. Може да е монтаж, а? Не значат за него нищо потвържденията на две от най-добрите лаборатории в САЩ и Франция, че записът е автентичен. Жалък Рашидов – какви нелепици му се налага да говори, за да угоди. Но не казва нищо за двата милиона в чекмеджето на Борисов и златните кюлчета, равни на 40 000 средни пенсии. „Има грехове, но има и прошка“, - нарежда политикът-народопсихолог. Прошка за неясни милиони в нощното шкафче? Колко пъти е пълнено по този начин? Ако Рашидов имаше чувство за хумор, щяхме да приемем глупостите му за шеги, но той говори сериозно. Което илюстрира моралния разпад на това управление.

Трябва обаче и да сме благодарни на Рашидов: отблъсква все повече хора от властовия модел. Раболепието му към господаря повдига духа на протестите и мотивира гражданите все повече да настояват за промяна. Вече всички са наясно, че простащината и безкултурието са токсични, колкото и догано-бойко-гешево-пеевската свинщина. Великият поет Фирдоуси учи, че който в живота се стреми да построи кочина, от чисто злато да я направи, тя си остава кочина. Чекмеджето с пачките и изявите на самия Рашидов са доказателство за това.

от Огнян Стефанов, Фрог нюз 



Гласувай:
8



1. zaw12929 - ПОЗИЦИЯ: " Трябва обаче и да ...
30.10.2020 13:26
ПОЗИЦИЯ: "
Трябва обаче и да сме благодарни на Рашидов: отблъсква все повече хора от властовия Вмодел. "
ПОЗДРАВИ!!
цитирай
2. apostapostoloff - Най- отватителните простаци в полиниката са неокомунистите
30.10.2020 15:21
от така наречената "градска десница". На първо място това са Пинокио и Рада Дълбоката, но не им отстъпват и тримата дегенерати от абдалското трио.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Пустоле?
30.10.2020 17:08
А тези , от местната терористична организация, блоговата де, те към кой вид простаци се отнасят?
Симпатични, отвратителни, нагли., божи кравички......?
Чувал ли си за тях или случайно, да не би да си активен член в нея- организацията?!
Ако е така , ще си прекрасно осведомен!Ще хвърлиш яснота върху явлението
Няма да се чуди човек какви са те - терористи- простаци ли или простаци- терористи?
Кое е за предпочитане?
цитирай
4. 1997 - А на мен ми направи впечатление
31.10.2020 19:31
"Жена му взимаше най-високия хонорар.
Карабашлиев ли беше това момче – предложих го на Кристалина в Брюксел да го награди, защото се беше върнал от Щатите."
По своя воля министърът може да фаворизира интелектуалци и съпрузите им, а получаването на награда е плод на телефонно обаждане.
Става ясно, изкуството е мафиотска среда, в която да си близо с кръстника е гаранция за успех.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822874
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16458
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031