Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2012 18:44 - Господарят и лакеят спазариха България
Автор: varg1 Категория: Политика   
Прочетен: 714 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
- Не може да не ни направи впечатление, че турски делегации, дипломати и висши управници наобикалят страната ни,

когато им е угодно, без много да се церемонят с дълги протоколни предварителни уговорки. В същото време станахме свидетели каква раболепна суматоха настана покрай визитата на премиера ни в САЩ, след като той бе повикан от американския президент да се яви в Белия дом. Какво обаче премълчаха медиите за турнето на Борисов зад Океана?

- Навсякъде в средствата за масова информация бе натъртвано как Барак Обама е заявил, че ние сме най-важният фактор на Балканите! Ако помислим малко, ще разберем, че нито в икономически, нито в политически план можем да бъдем лидер на Балканите. Тогава следва да се запитаме кое й е толкова важното на една страна, която е на 142-ро място в света и е по бедна дори и от някои държави в Централна Африка. Очевидно става дума за един изключително позорен пазарлък с България и с бъдещето на нашия народ.

Репортерки и репортери се опитаха да ни заблудят, че нашият министър-председател е човек с големи заслуги, че България е една много напреднала страна, че постиженията на това нейно правителство са безспорни. На всички е ясно обаче, че това са кухи фрази. Като имам предвид, че на американците е много добре известно престъпното минало на премиера ни и неговата патологична суетност, напълно изключвам тезата той да е бил поканен в Белия дом за това, че е някакво уникално политическо явление или пък заради личните си качества. Отхвърляме и теоретичното допускане, че е поканен заради големите успехи на България.

Според мен причината е, че Обама няма време и трябва много бързо и решително да нареди геостратегическите си цели и намерения. И срещата му с Борисов е един вид демонстрация в тази връзка.


- Какво имате предвид?

- Ако се опитаме по-глобално да погледнем в разпределението на силите в геополитически и стратегически план, няма как да не констатираме, че един от най-сериозните опоненти на САЩ всъщност е Европейският съюз, който се опитва да изгради собствена независима икономическа система и да наложи собствената си парична единица. Сега Обама иска да му покаже, че вкарва в него Троянски кон. А защо това е България, а не Румъния?

Просто защото Румъния не граничи с Турция – най-близкия съюзник на Щатите и най-сигурния му приятел на територията на Близкия изток. Очевидно е, че американският президент се е договорил с Борисов България да следва политиката на Белия дом в района на Близкия изток и на Балканите. Както виждаме, усилено се подготвя инвазия в Сирия и страната ни вече декларира своята готовност да подкрепи всячески това не само с бази, а вероятно в бъдеще и с военно участие. 
http://www.desant.net/show-news/26089/




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. ok3223 - Прав си
19.12.2012 20:31
Ами слугинажа в отношенията ни с Израел, като поставя БГ и българската политика в услуга на евреите и САЩ.
ЗА да стабилизира режима, който се опитва да ни наложи ... по негово указание министъра на отбраната Аню Ангелов е помолили САЩ да разположат техни войски на наша територия, за "укрепване" на отбранителната способност на България.
Демек, да разположат окупационни американски войски на наша територия.
Който да защитават ТИКВАТА И ГЕРБ от някои евентуални прояви на общонародна обич,КОИТО МУ ГОТВЯТ БСП И други партии, когато се опита да фалшифицира предстоящите избори.
Нещото, което усилено подготвя с Цвъци.




цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20265772
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71327
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930