Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2022 18:50 - Младежът, причинил катастрофа с жертва в Шумен не е употребил наркотици, пуснаха го от ареста (СНИМКИ+ВИДЕО)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1838 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 01.10.2022 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

image

image

18-годишният Жечко Кюркчиев, който причини при катастрофа смъртта на младо момиче, днес си тръгна без белезници от съда, в обкръжението на свои роднини и близки. Окръжният съд не уважи искането на прокуратурата да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на шофьора, предизвикал катастрофата до магазин Практикер, при която загина 22-годишна студентка. На Кюркчиев беше наложена по-лека мярка – „домашен арест“.
18-годишният младеж, който е ученик в СУ „Сава Доброплодни“, пристигна в съдебната зала с белезници и с полицейски конвой. Пред съда той беше представляван от двама адвокати – Ивайло К. Тошев и Ивайло Йорданов. Делото по мярката за неотклонение на Кюркчиев беше гледано от съдия Мариана Георгиева.
Веднага след началото на делото, обвинителят – прокурор Делян Димитров, оповести справка с изненадващ резултат от лабораторията за токсикологични изследвания във ВМА – Варна. Справката е пристигнала по факса 10 минути преди делото, обясни самият прокурор. Според документа, в кръвта на шофьора не е установено наличие на наркотици. Това изследване оборва направения на мястото на катастрофата дръг тест, който показа, че водачът е под въздействието на амфетамини, съобщи тогава полицията.
Днес адвокатите на Кюркчиев обясниха, че става въпрос за несъвършенство на дръг тестовете. Те обясниха, че клиентът им същият ден е бил под въздействието на три упойки, тъй като си е поставял зъбни импланти. Защитниците на шофьора поиската той да бъде пуснат от ареста, тъй като е ученик и трябва да си завърши образованието. Освен това адвокатите заявиха, че няма опасност Кюркчиев да се укрие или да избяга, тъй като живее с родителите си и няма собствени финансови средства.
Адвокатите изрично поздравиха прокурора, че е постъпил достойно и е представил още преди делото справката от медицинската лаборатория. „Нашият клиент твърди, че никога не е употребявал наркотици“, заявиха защитниците на шофьора. По делото беше представена и характеристика от СУ „Сава Доброплодни“, както и график от стоматологичната клиника, в която на 18-годишния младеж му престоят още процедури.
Въпреки лабораторното заключение за липса на наркотици в кръвта на шофьора, прокурорът поддържаше искането си за налагане на най-тежката мярка – задържане под стража. Според обвинението , шофьорът е нарушил правилата на движение, с което по непредпазливост е причинил смъртта на 22-годишното момиче. Автотехническата справка показва, че Кюркчиев е карал със скорост почти 94 километра в час, съобщи прокурорът. Повдигнато засега обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост предвижда от 3 до 15 години затвор. Според юристи обаче, обратът с наркотиците може да доведе до по-леко обвинение
Досъдебното производство е в начален етап и предстои да се изяснява какво точно ще бъде обвинението, заяви съдия Мариана Георгиева. Тя посочи, че 18-годишният Кюркчиев не е осъждан, има добра характеристика и само допреди 5 месеца е бил непълнолетен, затова исканата от прокуратурата мярка е прекалено тежка за този случай. Съдът наложи на младежа по-лека мярка – домашен арест, като Кюркчиев ще бъде проследяван с електронно устройство. Самият Жечко Кюркчиев преди това в изявлението си през съда поиска да му бъде наложен домашен арест, за да може да учи и да лекува зъбите си.
Решението може да се обжалва пред Апелативния съд в 3-дневен срок. Прокурорът по делото има срок до 17 ч. в понеделник, ако да реши да протестира наложената мярка.


 




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. dobrodan - Има странно съвпадение в две от имената.
30.09.2022 19:20
Познах ли?
Ако да, мръдни си лявото ухо.
Накрая ще излезе, че него са го блъснали.
С три упойки за импланти да караш с 80 и отгоре в града... тия на някой друг, не на мен.
цитирай
2. varg1 - Познах ли? Ако да, мръдни си ля...
01.10.2022 07:55
dobrodan написа:
Познах ли?
Ако да, мръдни си лявото ухо.
Накрая ще излезе, че него са го блъснали.
С три упойки за импланти да караш с 80 и отгоре в града... тия на някой друг, не на мен.


Значи все пак се оказа,че дядото на тоя младеж е братовчед на собствениците на Фикосота.Два дни ни убеждаваха,че нямат нищо общо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20123263
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031