Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2021 00:23 - С ГРИЖА ЗА НАШИЯ ГРАД
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.09.2021 00:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Иван Върбанов
София, 11 септември 2021 г.

Репортерите на The News BG Reporter забелязаха, че от няколко дни на няколко метра от централната алея в парка на Съветската армия лежи разкостена електрическа тротинетка. По брандирането на корпуса личи, че тя е част от превозните средства на американската Lime, която започна да предлага под наем този вид услуга като алтернатива на автомобилния трафик.

Всички сме виждали, на различни места в централната част на столицата, зелените тротинетки. За съжаление явно освен фенове на екологичното придвижване има и хора, в които тъмната страна надделява. Кой и защо е разглобил тротинетката и я е захвърлил на централната алея в парка, опасан с видеокамери - остава загадка? Както и защо вече пети ден никой не си я прибира - нито от компанията, която стопанисва електрическите тротинетки, нито някой е сигнализирал компетентните столични власти?

Общинската полиция активна патрулира в района с коли, всяка сутрин има и армия от служители по чистотата, както и будка на частна охранителна фирма, която би следвало да съблюдава за реда и нередности.

И друг феномен, с който е хубаво да успеем да се преборим, за да запазим града си чист, приветлив, красив и любим - както за столичани, така и за гостите на София. Как така години наред не можем да се преборим с щатните просяци? Да! Има такива. Най-фрапиращите представители на този вид бизнес са просещите жени в подлеза на Софийския университет. Често те седят на стълбите към Алма Матер и в близост до магазин “Била”, до входа на метрото. В самия център на града ни вече има и нови “постове”. В близост до паметника на Незнайния воин, където гори Вечният огън - в памет на стотиците хиляди български войни, загинали за родината във всички войни, водени от българската държава. Има щатни просяци и пред многовековната църква “Света София”, дала името на столицата на България.

Мнозина от нас се питат: Не можем ли да се справим с този проблем? При наличието на толкова видове полиция, включително и общинска. Обикновено, след сигнал, представителите на реда идват, съставят протокол и регистрират лицето (просещия), и дотук. Ефективен резултат няма, защото просяците си остават на улицата, за да “атакуват” граждани, празнуващи, чужденци. Говори се, че “чакалите” заработват норма от по 80 лева на ден. И явно всичко изглежда да е добре уредено и организирано, защото никой не може да даде разумен и логичен отговор - защо и как така не можем да се лишим от присъствието им, достигащо дори на метри от седалището на кмета на града ни - г-жа Фандъкова, на улица “Московка” ?

Репортерската ни проверка засече и счупена стъклена витрина на спирката на “Орлов мост”, намираща се на най-дългия булевард в София - Цариградско шосе, от страната на рейсовете и тролеите, движещи се към хотел Плиска.

Поставяме тези теми на вниманието на Столичния Инспекторат и местната администрация с грижа към любимия ни роден град. И с вярата и надеждата, че всичко може да бъде решено бързо и оперативно в навечерието на Деня на София - 17 септември. Защото всички ние я носим в сърцето си и я обичаме. И искаме да расте и да бъде красива!

image

image
image
image

image





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529524
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031