Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2018 16:29 - ЧЕТВОРНО УБИЙСТВО В ГРАД КАСПИЧАН
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1168 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 26.09.2018 18:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

image

image

Четворно убийство е извършено днес в Каспичан. Убити са мъж на 81 г., съпругата му на 70 г. и техните син на 46 г. и дъщеря на 48 г. 
Престъплението е станало в къща на ул. „Раковски“ 3 в града.
За убийството е задържан Петьо П. - племенник на Гуля и Георги, който дели с тях двуетажна къща. Гуля е известна общественичка в Каспичан – председател е на местния клуб „Русофили“, а на последните местни избори беше и водач на листата на НФСБ в Каспичан.
Районът, където е станало убийството, е отцепен от полиция.
Според официална информация на МВР, днес малко след 9 часа 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък „Полиция“ – Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити две тела. За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура. При продължилия оглед на място са установени още двама починали. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.
Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор. Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове. Със съдействието на „Специализираните полицейски сили“ при ОДМВР Шумен е проникнато в съседен имот, където е задържан 64-годишен, намерени са следи, съотносими към извършеното престъпление. Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура.
На пресконференция пред дома на убитите днес директорът на ОД на МВР в Шумен Ялчън Расим и окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева заявиха, че задържаният за убийството Петър Петров е оказал пълно съдействие и е направил самопризнания.
„Жена от село Мадара потърсила съдействие от полицията в Каспичан днес поради това, че не е успяла да осъществи връзка с роднините си. При влизането в къщата, където живеят роднините й полицаите откриват четири трупа. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че въпросните хора имат междусъседски скандал със свой роднина, племенник на дядото, който живее на съседния адрес „Раковски“ 3А. С органите на реда проникнахме вътре в имота му. Въпросният човек бе установен там. В момента той оказва пълно съдействие на органите на МВР“, обясни Ялчън Расим.
„Касае се за много тежък битов инцидент. Данните сочат за особена жестокост при извършване на деянието. При проведения оглед, който продължава и сега, в коридора бяха открити трупа на жената, на брат й, а тези на възрастните хора във вътрешна стая. По четирите трупа има явни следи от насилие, въздействие върху главите на четиримата с нож или брадва. Според съдебния лекар давността на смъртта по труповете е между второ и трето денонощие. В рамките на полицейската операция започна оглед на съседния адрес. Оказа се, че там живее племенникът на възрастния мъж. В жилището му се откриха следи от кръв, кръв има и по дрехите му“, заяви окръжният прокурор Маргарита Георгиева.
По думите й заподозреният за тежкото престъпление не е криминално проявен. „Няма данни той да е бил на психично лечение. Има данни, че е употребявал и злоупотребявал с алкохол. Данните са, че този човек е неконтактен, агресивен, некомуникиращ с почти никого. Той е живял дълго време извън територията на област Шумен. Прибрал се е да гледа баща си, който след това е починал. Свидетелските показания сочат, че той физически е малтретирал и баща си“, каза още Маргарита Георгиева.
Процесуално-следствените дейности продължават. Предстоят още огледи и такъв в сградата на ул. „Раковски“ 5, където е живял убитият 46-годишен мъж.

 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. planinitenabulgaria - Можете ли да публикуване постинг,
26.09.2018 19:00
в който да става въпрос за нещо духовно, възвишено, а не продсташко?
цитирай
2. varg1 - в който да става въпрос за нещо ду...
27.09.2018 20:07
planinitenabulgaria написа:
в който да става въпрос за нещо духовно, възвишено, а не продсташко?


Направо може да публикувам дипломата си за свещенник.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20127365
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031