Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2017 13:46 - Аферата "СуджукГейт"! Депутатът Живко Мартинов притискал търговец от името на премиера да му предаде 4 тона суджук!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 283 Коментари: 0 Гласове:
0



 Върху същия търговец е упражняван натиск да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града, както и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията. Те обаче са се оказали в офиса на народния представител“, разказа още Цацаров

Живко Мартинов от ГЕРБ

Главният прокурор поиска имунитета на гербера
Депутатът Живко Мартинов притискал търговец от името на премиера да му предаде 4 тона суджук!

6952 | 21 юли 2017 | 14:11

Върху същия търговец е упражняван натиск да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града, както и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията. Те обаче са се оказали в офиса на народния представител“, разказа още Цацаров

Докъде стигнахме! Депутат от ГЕРБ спекулирал с името на премиера Борисов и така успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг кайма и филе „Елена”!

Депутат Живко Мартинов от ГЕРБ е злоупотребявал многократно с името на министър-председателя и искал на няколко пъти от търговец да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук с еленско месо на стойност 45 000 лева. Депутатът упражнявал тормоз над търговеца, заявявайки, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици! Думите му били: "Ще ти бъде смачкан бизнеса!"

Тази истина от партийния живот у нас лъсна, след като главният прокурор Сотир Цацаров изненадващо поиска имунитета на депутата от управляващата партия Живко Мартинов.

Освен четирите тона суджук, Мартинов поискал от търговеца и 60 кг телешка пастърма, и филе "Елена".

Цацаров посочи, че проверката е показала, че нито един суджук не е достигнал до министър-председателя.

Това е десето поред искане за снемане на имунитета на депутата Живко Мартинов. Цацаров посочи, че на 18-ти април 2017 г. е постъпил сигнал от гражданин с описание на факти за престъпна дейност, осъществена на територията на град Добрич от въпросното лице.

Освен това до министър-председателя е изпратена справка от ДАНС с данни за вероятни злоупотреби. Въпросната справка е изпратена от министър-председателя и до главния прокурор.

Вроятната причина е, че в няколко от случаите народният представител е ползвал изключително активно името на премиера.
 

Мартинов е народен представител в 44-то, бил е народен представител и в 43-то народно събрание.

Цацаров заяви, че ако Народното събрание даде разрешение - или народният представител се откаже доброволно от имунитета си, тогава ще бъде образувано досъдебно производство за пет групи престъпления: изнудване, принуда, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта да извърши престъпление по служба.

Относно личния натиск за придобиване на облаги, упражняван от Мартинов от 2012 г. до настоящия момент, върху бизнесмен от Добрич, собственик на месопреработвателен цех, Цацаров обясни, че натискът е бил упражняван като търговецът е бил включен в списък с лица, които трябвало да подпомагат политическата дейност.

В противен случай щяло да има проверки от данъчни служби, агенцията по храните и конкретният израз, използван от депутата бил - "ще ти бъде смачкан бизнеса".

От 2012 г. Живко Мартинов е упражнявал натиск с цел определени облаги, използвайки името на премиера, посочи Цацаров.

„На 18 април 2017 до мен е постъпил сигнал от гражданин с посочено името на гражданина и неговия адрес и описани факти, които ние отъждествяваме като престъпна дейност, извършени на територията на град Добрич от Живко Мартинов. При извършената проверка се оказва, че гражданинът съществува, застава зад своите думи, той е бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства. Започва проверка на 19 април, която е водена лично от прокурор от СГП“, обясни Цацаров.

„На 17 юли независимо от това, което прокуратурата прави от 18 април, до министър-председателя постъпва справка от ДАНС за вероятни злоупотреби от народен представител. Министър-председателят е изпратил справката на главния прокурор. Причината да се докладва е, че народният представител е ползвал много активно името на премиера“, допълни още главният прокурор.

Той уточни, че на 19 юли наблюдаващият прокурор е отправил предложение за снемане на имунитета на народния представител, което днес е входирано в Народното събрание. „Цялата преписка е на фаза приключила проверка с наличие на данни за притеснения“, добави Цацаров, като уточни, че едва след снемането на имунитета на Мартинов ще се пристъпи към образуване на досъдебно производство.

Според събраните доказателства и свидетелски показания от 2012 година до настоящия момент Живко Мартинов е упражнявал натиск с цел предоставяне на определени облаги. Той е искал от търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици.

„Върху същия търговец е упражняван натиск, за да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града, както и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията. Те обаче са се оказали в офиса на народния представител“, разказа още Цацаров. Той допълни, че на този етап няма да посочи самоличността на лицето подало сигнала и на свидетеля.

Депутатът Мартинов упражнил натиск и върху служител на МВР - принуда, както по отношение на съвсем "дребни" случаи за народния представител - анулиране на фиш, издаден на шофьора на народния представител, незабавно освобождаване на товарни автомобили, задържани от полицията - натоварени с пясък, незаконно добит от село Кранево за частен хотел, както и да бъде упражняван натиск за закупена от народния представител пшеница. Полицията трябвало да започне натиск към въпросните лица, за да си платят закупената пшеница от Мартинов.

Освен това Мартинов оказвал натиск и върху окръжния прокурор на Добрич да бъде оневинен бивш заместник-министър, предизвикал катастрофа с двама загинали.

Натиск е бил оказван и върху експертния състав на полицията за оневиняване на извършителя. Опитът не е успял, лицето е с влязла сила 4-годишна присъда, уточни Цацаров.

Мартинов оказвал натиск и върху ръководители на държавни учреждения да бъде уволнено определено лице, да бъде назначено конкретно лице, да не се ползват услугите на определен и на друг адвокат.

Според разследващите Мартинов е оказвал натиск и върху полицай. Депутатът искал прекратяване на проверка и освобождаване на задържани автомобили.

Малко по-късно Живко Мартинов обяви, че сам се отказва от имунитета си.

„Има група хора, които от няколко месеца пишат жалби срещу мен“, оплака се Мартинов и добави, че това са хора от левия спектър.

„Губят 11 години в Добрич и имат към мен неприязън и това е в основата“, каза той.

Мартинов поясни, че към част от тези хора има завеждани дела. „Друга част от тях ми дължат наеми“, допълни Мартинов.

Депутатът уточни, че неразплатените суми са големи.

Очаквайте подробности

http://www.budnaera.com/201703f/17030445.html



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20119946
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031