Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2017 13:27 - ВИДЕО от нападението на роми над гребци и родители в Асеновград
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.06.2017 13:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Въпреки присъствието на полиция, мъжете от гетото тръгнали с прътове и камъни срещу хората.
Видео от очевидец, на което се вижда нападението на тумбата роми срещу родители и гребци в Асеновград, бе изпратено до редакцията на TrafficNews.bg. На него се вижда, че въпреки наличието на полиция пред полицейския участък наглите мъже от гетото тръгват на саморазправа с насъбралите се хора.  В резултат не мелето са задържани 8 души.

Припомняме, че роми нападнаха с камъни и колове деца и треньори от отбора по гребане в Асеновград.

Конфликтът започва още в понеделник следобед край язовир 40-те извора по време на тренировка на отбора по кану-каяк от детско-юношеската школа на СК „Асеновец”. Две от момичетата от отбора са в лодката си, но едното губи баланс и пада във водата. За да се качи отново, девойката и приятелката ѝ отиват до брега. Именно там били ромите, които първоначално им предложили помощ. Момичетата отказали и тръгнали с лодката си навътре към язовира. Тогава обаче ромите станали агресивни.

„Започнаха да ни целят с топки и с камъни, тръгнаха да плуват след нас”, разказва Биляна, която е едно от момичетата в лодката. Тя е категорична, че с приятелката ѝ по никакъв начин не са предизвиквали тази агресия. По думите ѝ ромите дори заплашили момичетата, че искат да ги убият и удавят.

Първи на помощ на момичетата се притичват треньорите Иван Чорлов и Йордан Григоров, които разбират за инцидента от друго момиче, станало свидетел на случката.

„Още докато питах какво става, те започнаха да ме замерят с камъни, метални столове и колове”, обяснява Йордан. Той разказва, че нападателите взели греблата им и започнали да ги удрят с тях.

Имаше малки деца, които бяха удряни”, коментира още Йордан.

От ситуацията се спасяват едва когато идва друг техен колега, който отвлича вниманието на ромите. Тогава потърпевшите веднага подават сигнал до телефон 112 и тръгват към Асеновград.

Това обаче не спира ромите, които причакват отбора близо до болницата в града, където се пренася и конфликтът.

Те започнаха да къртят метални колове от близките, носеха метални лопати и брадви, разказва Гергана, която е майка на едно от битите деца. При инцидента мъжът ѝ също е пострадал. По думите ѝ единият от нападателите се опитал да го прегази ѝ с колата си, но не успял и го влачил около 5 м.

„Моето дете е много уплашено и не знам дали някога ще може да ходи спокойно на тренировки”, споделя жената.

Много хора стават свидетели на инцидента, но никой не подава сигнал в полицията. След като в крайна сметка властите се намесват, са задържани осем души.

„Към нападателите са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа от наблюдаващ прокурор по досъдебно производство за хулиганство с нанасяне на телесни повреди”, съобщи гл. секретар Христо Терзийски в студиото на „Тази сутрин” по БТВ. По думите му в случая органите са действали абсолютно адекватно.






Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20132619
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031