Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2017 07:36 - Кеворк Кеворкян: Ей, нещастник, много си дребен, за да мелиш България и Българското!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЧАЛГАТА ПАОЛО КОРТЕЗЕ. СКОТСКО ГОВОРЕНЕ

Докато Поптодорова омаза с кремчето си цялата публика, друго остана на заден план – сквернословията на Паоло Кортезе, наглият католически поп от Белене. „В Белене умря България“ – тъй рече той.  Ние пък трябва да му кажем: „Ей, нещастник, много си дребен, за да мелиш в смрадливата си уста България!“

А пък защитник му беше един друг нахалник – небезизвестният Дионисий. Той пък се изрепчи /пак по Нова телевизия/- чуйте го само! – че ония, които прогонили Паоло, били същите, които прогонили и Христос! Христос, чието Възнесение попчето Дионисий честваше в „Ал. Невски“ с фойерверки, сякаш е някаква фолк звезда.  Подобни дивотии са направо нетърпими – но ние ги търпим и блажено пропадаме.  Крайно време е повече да обичаме себе си и изобщо Българското – иначе сме свършени.

Човек се пита, дали в Нова телевизия не са по-католици и от Папата. След фалшиво-оперетното „бягство“ на Паоло-сквернословецът, ни показаха един отвратително пристрастен репортаж. Видяхме католическия храм – но не чухме нито един местен човек, сякаш се пазеха от Българската Болка.  Пазете си го този репортаж – за да си го гледате, когато Ордите пристигнат.

Обаче идеята е преди това да се разобщим – включително и с нахални акции като тия на Паоло. Пак натъкмяват скверна история по наш адрес – както преди, при покушението срещу Папата. Паоло – новият Агджа.

И защо мълчи Светият Синод – особено, когато ортак на Паоло е Дионисий, когото натириха от „Ал. Невски“. Фойерверки ли трябва да се изсипят пак над главите на Владиците, за да кажат поне две думи на уплашените хора от Елин Пелин и Белене?

Да припомня още нещо за Паоло, новият Христос на Дионисий. Преди около две години, той направи една нелепа „възстановка“, в която деца, въоръжени с пистолети /дървени/, представяха издевателствата в Лагера Белене.  Тази дивотия скандализира обществото – само късната антикомунистка Цецка Цачева, която присъстваше, се разплака – без да си дава сметка, че неприлично се осквернява самата История. Беше направо жалко да се слушат обясненията тогава на Паоло/Христос, който се правеше на Фелини – на едно място, където човешката природа е стигнала до дъното си.  Чуйте го попа: „Това при нас в Европа се казва театър, култура.  При нас във всяко училище през месец февруари за Холокоста се правят пиеси с деца.  Може би е изненада за България, защото тук не са правени такива неща, но при нас е култура, театър“.  Ето, това е – някакъв тип опошлява/опозорява Островът на страданието, и отгоре на всичко ви казва, че сте малокултурни, че не сте европейци. И сега този тип отново ни проглушава с фалцетното си гласче – поредният „европейски“ бърборко, който безсрамно се разгащва.

Ей, нещастник, много си дребен, за да мелиш България и Българското!

 

Кеворк Кеворкян, Фейсбук




Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20276427
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930