Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2017 15:23 - Целият аптечен персонал на Марешки кандидатства за парламента
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 387 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Ако партия „Воля“ на Веселин Марешки успее да пробие в парламента, бизнесменът от Варна ще трябва спешно да търси служители на всички нива в аптечния си бизнес, защото сочените за негови десни ръце във фармацевтичния сектор, оглавяват кандидат-депутатските му листи из цялата страна, съобщава capital.bg.

Според източници на „Капитал“ в почти цяла България той е заложил на регионалните си представители за аптечния бизнес, на директорите на дистрибутора на медикаменти „Фармнет“, на бивши и настоящи служители. И докато откъм професионален профил листите на Марешки са феноменално еднотипни, то прави впечатление, че в тях процентът на женско присъствие е доста над 50 %, което далеч не е характерно за други кандидатски списъци.

Самият Марешки оглавява листата в родния му град – Варна, а след него са двама души, окачествявани като десните му ръце – директорът на склада му за лекарства „Фармнет“ Андон Дончев и Дилбер Вейсалова, която движи аптечния му бизнес. Следва ги д-р Валентина Банчева, която е лекар в Регионалната здравна инспекция, но пък преди да бъде назначена там е работила дълго време при самия Марешки.

Сестрата на Дилбер Вейсалова, Гюлер Мерданова, която е регионален директор за Разград на аптечния бизнес, е водач на листата в Разград и втора в Русе.

Начело на листата в Добрич е Кръстина Таскова, един от най-близките му служители в момента, тя отговаря за аптечния бизнес и беше до Марешки по време на цялата кандидат-президентска кампания. Деяна Велева, която е втора в листата от Добрич и трета в Плевен, е регионален директор за аптеките в Северна България и сестра на Гергана Стефанова, която пък оглавява листите в Сливен и в Бургас. Стефанова е управител на първата аптека на Марешеки извън Варна – в Айтос, и отговаря за югоизточния регион на развитие на аптечния бизнес. В бургаската листа няма нито един местен представител.
 

Водач на две листи – в Кюстендил и Перник е Теменуга Върбанова – управител на консултантска фирма „Сити“ ООД, собственост на семейство Марешки. Върбанова е счетоводител, съставител на отчетите на основните фирми на Веселин Марешки – ВМ Петролеум, Варнафарма и др. Другата му главна счетоводителка Дора Христова, която работи заедно с Върбанова, също е водач на листа – тази във Видин.

В Габрово листата се оглавява от партньора на Марешки Стефан Августинов, който фигурира и в пловдивската листа, след него се нарежда Трифон Трифонов, който е и в листата във Варна. Регионалната директорка за аптеките в Габрово Мария Митева също е кандидат-депутат.

В 23 МИР-София листата се оглавява от известната като лелята на Марешки високопоставена служителка в холдинга му Албена Найденова. Тя беше назначена в Изпълнителната агенция по лекарствата при предишното правителство на ГЕРБ и разпореждаше кой инспектор да проверява конкурентите на аптеките на Марешки. След нея в София е Боряна Георгиева, регионален директор за аптеките във Варна.

Директорът на дистрибутора на лекарства „Фармнет“, собственост на фамилията Марешки, Пламен Христов води листата в 24 МИР – София. Христов оглавява и листата в Ловеч, следван от завежащата доставките във „Фармнет“ Невена Ганчева и отговорникът по транспорта.

В листата за Пловдив е Владимир Александров, регионален директор на аптеките в региона, а в тази за Велико Търново влиза Виолета Гьондрева – регионалният директор за аптечния бизнес в този регион. Водачът на листата в Монтана Слави Нецов също е служител на Марешки. / Епицентър.бг




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20277833
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930