Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2017 13:21 - “Синият кит” – игра, застрашаваща живота на децата в социалните мрежи (ВИДЕО)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 705 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.02.2017 13:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Извратената игра, която кара деца да се самоубиват, настъпва към България! Първите случаи на жертви на “Синия кът” са регистрирани в Дагестан и Киргизстан. Там вълната от самоубийства непрекъснато нараства. Само за последните 2 месеца в Киргизстан са регистрирани 17 случая на самоубийство на ученици, а на родителите на 29 деца са повдигнати обвинения за безотговорност. 180 студенти от техническите вузове са привлечени като доброволци да ловят “китове” в мрежата.

В социалните мрежи последователите на играта се намират помежду си с помощта на хаштагове #морекитов, #тихийдом, #f58 и #d28, #хочувигру, #разбудименяв4.20В Симптомите off line: резки от бръснарско ножче по ръцете на детето ви, може да означават, че то е попаднало в мрежата. В други случаи подрастващите са карани да пръскат от съвсем близо на ръката си флакон под налягане и така да получават белези като от изгаряне. Психолозите съветват родителите да бъдат особено внимателни и да проследяват кореспонденцията на децата си.

image

В Русия активни участници в “групата на смъртта” продължават да въвличат в общността деца и тийнейджъри, проявили интерес към играта “Синият кит”. За целта те използват кореспонденцията в социалните мрежи. Някои от бъдещите участници попадат там случайно. Неотдавна 12-годишната Ксения научила за групата от видеото, насочено срещу самоубийствата като цяло и конкретно играта “Синия кит”.

image

“Заинтересувах се от това и се включих в групата. След 10 минути непознато момиче ми обясни същността на играта – споделя Ксения. – Тя се състои в това да изпълниш 50 поръчения. И на последното трябва или да се обесиш, или да скочиш от покрива.”

Кураторите изпращали най-различни поръчения. Например, да се качиш на покрива, да се събудиш в 4.20 сутринта, да гледаш страшни филми, да се изкачиш на строителен кран или дори да си причиниш болка.

Към края на играта участниците трябвало да се откажат от общуването с всички, с изключение на попечителя, наричан “кит”.

По думите на Ксения, кураторите се стремят да влияят на участниците и да получат пълен контрол над тях. За целта преди началото на играта те попълват анкета, посочвайки в нея своите слабости. Заплахата е още едно средство за въздействие върху играчите.

image

От тази игра е невъзможно да се измъкнеш. Ако излезеш от играта, могат да те намерят по IP – адреса или по друг начин и да убият близките ти или теб самия.
Притеснено от заплахите, момичето веднага разказало на майка си, уверявайки я, че се е включила в играта от любопитство.

Китовете – това са същите тези деца, те са и кураторите, които участват в играта и търсят подобни тийнейджъри, за да ги привлекат за участие. Същинска голяма мрежа.
“Бях ужасена, за мен това беше истински шок – разказва майката на Ксения. – Добре, че дъщеря ми сподели с мен веднага. По принцип беше ясно, че не всичко е така сериозно от гледна точка на нас, възрастните. Хубаво е, че дъщеря ми се обърна към мен след като е получила заплахата за разплата със семейството й, ако напусне играта. Много деца обаче не споделят с родителите си или те просто не са у дома. В днешно време ние посвещаваме малко време на децата си, а това както в този случай, би могло да застраши живота им.

Майката на момичето все пак се обърнала за помощ към полицията.

Видео разказ за зарибяването и играта можете да видите тук

*Превод по материали от руски медии – varnautre.bg 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20278166
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930