Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2017 15:38 - ПОЗОР! кметът ГЕРБераст на Враца отмени похода по стъпките на Ботевата чета!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

СПОРЕД ИЗБРАНИЯ ОТ ГЕРБ ШЕФ НА ОБЩИНАТА, ПОЧИТАНЕТО НА ГЕНИАЛНИЯ ПОЕТ И РЕВОЛЮЦИОНЕР ХРИСТО БОТЕВ БИЛО РЕТРОГРАДНО, ЗАТОВА ТОЙ НАЙ-ОФИЦИАЛНО ПРИЗОВА ХОРАТА ДА ГО БОЙКОТИРАТ!

Учениците от Враца трябвало да бойкотират националния туристически поход „По стъпките на Ботевата чета“, който се провежда от десетилетия. Колкото и невероятно да звучи, безумното предложение идва лично от кмета на града Калин Каменов.

Решението да се пресече традицията е взето на проведеното на 26 януари, в сряда вечерта, събиране на Ботевския организационен комитет, съобщава сайтът bulnews.bg.

Походът е централното събитие, с което от 70 години в края на май България и светът почитат подвига на гениалния Христо Ботев и революционерите, загинали за свободата на родината си във Врачанския балкан.

Връх в националните честванията на неговия подвиг е зарята на 1 юни, когато цяла България пада на колене пред паметта на Войводата.

Цялата тази традиция очевидно не се харесва на Калин Каменов и в сряда вечерта той предложил да финансира други патриотични игри, с които щяло по-добре да се почете паметта на загиналите.

Кметът на Враца директно е заявил, че има намерението да организира друг поход, който щял да бъде като екскурзия и нямало нужда вече учениците да участват в похода от Козлодуй до Околчица.

Ако се вярва на наведените врачански медии, които са били поканени на събирането, тази идея на Калин Каменов била приета с „много ентусиазъм“ от присъстващите в залата.

Ако това предложение не беше широко отразено от колегите, всеки нормален врачанин би помислил, че това е някаква интрига срещу кмета на града. За съжаление тази глупост е факт и като нищо неадекватните чиновници от Благоевград, Петрич и Варна в общината ще тръгнат да я реализират.

Някой спешно трябва да обясни на Калин Каменов, че той е кмет на Града на Ботевата слава и подобно предложение не трябва дори да бъде помислено, камо ли да се предлага публично.

От Булнюз напомнят, че в града има психиатри, които вероятно ще могат да му окажат помощ, за да проумее, че той е временна фигурка в обществено-политическия живот на Враца и няма никакво право да застава срещу националната светиня Христо Ботев.Очевидно напрежението в поверения му град вече дава своето отражение върху действията на Калин Каменов и това рефлектира в желанието му да компенсира своя провал с налудничави идеи. Само кръгъл идиот би си позволил да предложи учениците да не участват в традиционния поход от Козлодуй до Околчица, иначе едва ли има нормален човек, който да лансира и финансира подобна идея.

Ръководството на ГЕРБ в столицата е необходимо незабавно да прецени дали да продължава да стои зад своя политик, който призовава да се бойкотира подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Все още има време провалилият се Калин Каменов да бъде изтеглен и да бъде дадена възможност на врачани да си изберат нормален кмет. Сега е момента Бойко Борисов да намери подходящ начин да се отърве от него и да запази шансове отново да спечели изборите в областния град.

В противен случай скоро натрупаното в обществото напрежение ще намери път да избие и тогава е повече от сигурно, че Калин Каменов и неговата македонска клика ще бъдат пометени от огромната вълна от побеснели хора. Тогава последствията за ГЕРБ  ще бъдат толкова сериозни, че през следващите 50 години ще трябва да забравят за Враца.

Че има нещо гнило в Дания, извинете, в община Враца, стана ясно преди 20-тина дни, когато общинските съветници от ГЕРБ (13 на брой) се отрекоха от собствения си кмет Камено и официално заплашиха, че ще му поискат оставката.

Недоволството сред хората на Бойко Борисов в града бе породено от състояние на пътната мрежа преди обявения и очакван снеговалеж на 5 януари. В своя декларация те обявиха, че са възмутени от общинската фирма „БКС – Враца“ ЕООД, която не предприела никакви мерки, за да се подготви за зимата и поради това се провалила в дейността си.

Улиците и тротоарите са заледени, хората трудно се предвиждат заради неадекватните действия на изпълнителя, на когото иначе щедро се плаща с общински пари, казват гербаджии.

Посегателството срещу светлата памет на Христо Ботев е поредното петно с биографията на кмета, което врачани трудно ще преглътнат и със сигурност няма да му простят. Вестник Десант




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20124399
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031