Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2017 13:39 - РИА Новости: Соросоиди готвят бунт срещу Румен Радев!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 19.01.2017 13:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В българския интернет се появи информация, че в навечерието на инаугурацията на новия президент генерал Румен Радев, избран с гласовете на почти 60% от гласовете, която ще се състои на 22 януари, трябва да се проведе "протестна демонстрация с цел дестабилизиране на обстановката в страната в полза на определени партии", пишат от РИА новости.

 

Протестната акция на 21 януари около президенството се организира от действащи в страната неправителствени организации (НПО), които се финансират от чужбина, предимно от САЩ, уточнява РИА Новости в специален репортаж по темата под заглавие "Кто готовит "майдан" в Болгарии" от Игор Пшеничников, съветник на директора на Руския институт за стратегически изследвания.

 

По неофициални данни в една от тези организации неотдавна е постъпила инструкция за организирането на масови безредици. В нея се съдържат препоръки, че за участие в тези "активни мероприятия, трябва да бъдат привличани лица на възраст до 40 години". Всеки участник в акцията ще получава хонорар по 30 евро на ден.

 

Протестът трябва да премине под лозунги срещу президента Радева и Русия. Кои точно НПО стоят зад подготовката на провокацията засега не е известно. Но тези дни изпълнителният директор на "Америка за България" Нанси Шилер открито заяви, че фондацията повече няма да си мълчи. "В обществото ни стават промени.

 

Ще работим заедно, за да съберем частите от пъзела и да направим България по-добра. До този момент фондацията работеше тихо, създавайки условия за хора с разбирания. Но времената се променят. От днес повече няма да седим тихо", заяви тя.

 

Неотдавна стана известно, че тази фондация е платила на държавната БНТ и частната БТВ съответно по 30 600 и 26 500 долара, за да отразяват "правилно" изборната битка между Клинтън и Тръмп, т.е. в полза на Клинтън, припомня РИА Новости и посочва, че зад фондацията стоят същите кръгове, които подкрепяха майдана в Киев. Както писаха по-рано български медии към организирането на протести с цел дестабилизирането на обстановката в България директно отношение има американският финансист Джордж Сорос. Отбелязва се, че той използва отработена схема като отделя солидни грантове на НПО, които са като "гнезда на осите" в страните на Балканите, отбелязва РИА Новости и цитира по темата БЛИЦ: "Неправителствените организации представляват заплаха за националната сигурност, - посочва българският информационен портал "Блиц". Те умишлено създават напрежение в различни региони и особено на Балканите. Това е личен и корпоративен интерес на тези хора, които финансират НПО-тата и особено на Сорос, чийто грантове отиват в тези организации.", се казва в репортажа на РИА Новости.

 

Агенцията обяснява още и с какво Румен Радев не е угодил на соросоидите. Той е пълна противоположност на отиващия си президент Росен Плевнелиев, който стана известен с това, че безропотно следваше политиката на президента на САЩ Барак Обама. Плевнелиев повтаряше като папагал думите на вашингтонския си патрон, че уж Русия финансира антиевропейски партии и медии в България и в други европейски страни, като целта й е да подкопае ЕС отвътре. Първите публични изявления на Радев са точно обратните. Той казва, че членството на България в ЕС и в НАТО, не означава, че Русия е враг на България, отбелязва РИА Новости. Победата му е доказателство, че българите са за сближаване с Русия и че тяхното отношение към Русия изобщо не съвпада с русофобския курс на отиващия си президент Плевнелиев.

 

В контекста на подготвящите се провокации срещу новия президент ето какво гласят коментари на обикновени българи в социалните мрежи по адрес на организаторите на безредиците: "Тези соросоиди са позор за народа ни, С мръсните пари на Сорос те продължават да превръщат едно райско кътче като България в концлагер.

 

Сорос, чрез купените от него медии и образователна система, успяха да затрият българския дух при повечето млади бълтари. Род, родина, семейство, патриотизъм - това вече са лоши думи у нас", цитира РИА Новости един такъв коментар. Ето защо организаторите на протестите срещу Радев препоръчват в провокациите срещу него да бъдат привличани хора на възраст под 40 години, макар че и това няма да им осигури масовост, тъй като и младите българи не са загубени окончателно за страната си, отбелязва в заключение руската информационна агенция.


http://epicenter.bg/article/RIA-Novosti--Sorosoidi-gotvyat-bunt-sreshtu-Rumen-Radev-/118623/2/48
 



Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20204417
Постинги: 18671
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930