Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2016 16:10 - Дотук със Свободата на Словото и Човешките права!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Както в САЩ след 11.09.2001 г. и във Франция с нейното непрекъсващо Военно положение, така и у нас Тероризмът е удобният предлог да отнемат свободата и правата на Нетерористите, които все още си въобразяват, че могат да имат свободна мисъл и право на човешка дума.

Народните представители приеха на второ четене промени в Закона за противодействие на тероризма. Според тях при установяване на интернет страници, чието съдържание подбужда към тероризъм или чрез което се разпространяват познания за извършване на тероризъм, МВР и ДАНС могат да подадат искане до Специализирания наказателен съд да постанови всички предприятия, предоставящи електронни съобщителни мрежи и/или услуги, да спрат достъпа до тези интернет страници, предаде „Фокус“.

„За“ гласуваха 74 народни представители, а 19 се въздържаха, с което предложението бе прието.

Депутатите решиха искането да се подава от министъра на вътрешните работи или оправомощен заместник-министър, от председателя на ДАНС или оправомощен от него заместник-председател.

Специализираният наказателен съд се произнася по искането в срок от 24 часа от получаването му.

Армията ще разполага с извънредни правомощия при предотвратяването или справянето с последствията от терористичен акт. Текстовете предвиждат спрямо заподозрян, за когото е налице обосновано предположение, че е свързан с терористичен акт, да се прилагат „превантивни мерки“.

Военните ще имат право да извършват проверки за самоличност, да задържат лица, да извършват обиск, да проверяват лични вещи и превозни средства, да извършват проверки в помещения без съгласието на собственика или обитателя или в тяхно отсъствие, да използват физическа сила и помощни средства, да използват оръжие.

Военнослужещи ще могат да извършват арест на заподозрени в извършителството или подготовката на терористичен акт, както и на лице, „което с поведението си нарушава обществения ред или излага живота си или живота на други лица на явна опасност“. Военните ще могат да правят обиск на лица, на личния им багаж, както и да извършват проверка на превозни средства, кораби, въздухоплавателни средства и контейнери.

Нито в САЩ, нито във Франция Военното положение успя да предотврати който и да е терористичен атентат, но затова пък събуват и долните гащи, претърсват домовете и личното пространство на всеки обикновен гражданин, несъгласен с Фашистката демокрация на неолибералите!

И у нас фашисткото лицемерие на проамериканските ни управляващи е в пълен ход – докато потенциалните терористи са обгрижвани, хранени и закриляни от това правителство в лагерите за бежанци, българските граждани са унижавани, мачкани и притискани с все повече мракобеснически закони, които този отиващ си парламент бърза да гласува на килограм!

Още преди години започнах да алармирам за активното мероприятие на ЦРУ в Европа, наречено „бежански поток“, целящо именно това – да създаде претекст чрез обилно финансиране на терористични ядра в Европа и техните активни мероприятия по създаване на хаос и атентати, да се изработи претекст за политическото въвеждане на Военно положение в ЕС и Демократичен Фашизъм, които да отворят пътя за безпрепятствено налагане на американския военен ботуш и неговия Нов световен ред! / 30ДУМИ




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20208720
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930