Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2016 20:17 - Кошмар! Втората по мащаб болница в страната може всеки момент да рухне върху главите на родилки и бебета
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 346 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 АГ болницата във Варна, която е втората по мащаб в страната, има сериозни конструктивни проблеми. Те са в ниското тяло, откъдето се изписват бебетата и родилките, а специалистите подозират, че съществуващи пукнатини могат да доведат до срутване.
Проблемът беше разкрит на заседание на здравната комисия към общинския съвет от управителя на болницата доц. Емил Ковачев, цитиран от Петел. Той съобщи, че от вчера е назначено пълно обследване на проблемната част от сградата от общински специалисти, които да кажат какво може да се направи и колко сериозни са първоначалните опасения от срутване.

„Аз съм песимист за АГ болница. Време е медицинската общност да се събере и да обсъди възможността за изграждането на нова“, коментира зам.- председателят на Общинския съвет Янко Станев (СДС). Според доц. Ковачев, за да се изгради такава, са необходими много милиони.

Управителят на варненската АГ болница настоя за отпускането на 800 хил. лв за ремонти, като най-наложителните от тях може да се финансират и с актуализацията на настоящия бюджет на общината. За финансиране от общинския бюджет за 2017-а се предлага да останат други важни дейности, като изграждането на нормален болничен асансьор. Сега пациентките след операция се превозват седнали, просто защото в асансьора не може да влезе болнично легло.

Подобни проблеми – течащи покриви, стари и неадекватни на новите изисквания асансьори и т.н., имат почти всички общински здравни заведения във Варна, стана ясно на заседанието на общинската здравна комисия. ДКЦ-тата обаче имат и нужда от апаратура. Всяко едно от дружествата поиска суми от по няколко десетки хиляди лева от бъдещия нов бюджет на общината Варна. Комисията прие те да бъдат разглеждани като приоритет при изготвянето на финансовата програма за 2017-а.

„Знаех, че ще дойде някога този ден, в който всички ще искат пари, но се надявах да е поне след 2-3 години“, коментира Янко Станев, който в миналото ръководеше бюджетната комисия на Общински съвет – Варна. Той допълни, че това е неизбежно, защото повечето здравни сгради в града са строени през 80-те години на миналия век, а в последните години са експлоатирани на рамките на капацитета си без да са правени генерални ремонти.

http://www.blitz.bg/obshtestvo/koshmar-vtorata-po-mashchab-bolnitsa-v-stranata-mozhe-vseki-moment-da-rukhne-vrkhu-glavite-na-rodilki-i-bebeta_news467954.html



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20125652
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031