Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2016 18:18 - Идиотка ли е Бъчварова: Моля без насилие! Ако видите мигрант, помолете го любезно да почака докато дойдат полицаи да го арестуват!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 729 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 27.11.2016 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Румяна Бъчварова произнесе в ефир безумен инструктаж как да се държим, ако видим нелегален мигрант или група мигранти по границата.

Тя се включи по телефона в телевизионна дискусия заради ареста на Петър Низамов, който натръшка бежанци на земята и снима клип с тях. А след това под натиска на международната общност и Българския Хелзингски комитет беше арестуван за 72 часа, като най-вероятно ще бъде съден.

Вътрешната министърка даде свежи идеи как да се реагира при среща с бежанци. Най-важно било да ги заговорим /на какъв език не е ясно/ и да се информираме откъде идват и как са пресекли границата.

След това, докато ги омайваме с приказки, бързо да звъннем на Гранична полиция и да изчакаме компетентните органи да дойдат и да се заемат с тях.

Много важно също така било да се държим учтиво и неагресивно. Забранени са всякакви посегателства върху тях. Трябва да сме учтиви, да не ги докосваме под никакъв предлог, а ако видим, че са гладни или жадни, да им предложим вода и храна, докато органите дойдат.

imageТази идилична картина прилича на лоша сцена от третокласна комедия, а не на сериозен съвет и инструктаж към гражданите от министър на вътрешните работи.

Представете си две жени берат гъби. Пред тях изскачат група подивели брадати чужденци, които никак не им мислят доброто. Жените обаче любезно ги карат да поседнат, дават им вода, провеждат разговор с тях на чист майчин арабски език и в същото време чакат Гранична полиция да дойде. А докато ченгетата довтасат, могат да минат часове.

Какво да правят докато чакат?

Да ги поканят на танц?

Да поиграят на шах?

Да им покажат местните забележителности?

Представете си и друга ситуация – двама мъже секат дърва. Отново същата група брадати бежанци изскача от храстите.

Какво да правят, ако нямат обхват на телефона, а то в гората със сигурност нямат?

Единият да тича до най-близкото населено място да се обади, а другият да проведе весел разговор? За гората, за природата…

Дори мигрантите да носят ножове и да го нападнат, нашият не бива да ги пипа, за да не наруши европейските закони и най-вече ценности?

А няма ли закон, според който всеки, който мине границата нелегално – е нарушител?

И дали ще го спрат граничари, или обикновени хора, няма значение?

И откога опазването на реда в родината ни и нейната цялост се превърнаха в престъпление?

По тази логика, винаги дръжте готово кафе вкъщи, ако мине случайно крадец, или убиец – да го почерпите. Изисква го новият европейски мейнстрийм.

Нали така, госпожо Бъчварова?

Хуманизмът преди всичко.

А миг преди да ви убият, не забравяйте да им поднесете и кутията с бонбони.

Иначе ще излезе, че не сме европейци, а варвари!

Друго си е да сме просто идиоти, с управници още по-големи такива. Skandalno.net
 




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. roden - Крайно време е
27.11.2016 18:48
МВР да издаде наръчник относно първите действия на българи срещнали в гранична зона невинна група талибани. С разговорник на езика кущу, с весели картинки на бъбрещи си наши моми с брадати афганци на сянка под столетен дъб и играещи агънца като контрапункт за скептиците. Не е лошо да се приложат и някои рецепти на афгански манджи, които нашите моми набързо да забъркат за прегладнелите скъпи гости /добре че предвидих агънцата!/, преди да са дошли граничарите ни със задължителните мед, пита и духов оркестър. Още много идеи имам все в духа на евроатлантическите ценности, така че ако МВР приеме присърце идеята ми за наръчника, аз съм насреща.
цитирай
2. bdobrev - Появите на Румяна Бъчварова в ме...
27.11.2016 19:01
Появите на Румяна Бъчварова в медиите винаги са предизвиквали въпроси около нейната адекватност, но тя беше насадена на този пост от Бойко като награда за нейната кучешка вярност към него. С тази нейна последна засега "изява" тя само потвърди съмненията. Педстои да се проведат нови избори и гербаджиите няма да се посвенят да участват в тях, като използват всички познати досега и добре отработвани трикове около купуването и продаването на гласове. Би трябвало да се замислят всички възторжени фенове на Бойко какви хора са ни управлявали и какво ни очаква, ако бъдат отново избрани. Има ли тази жена някакво елементарно чувство за достойнство? Сигурно не си дава сметка, че нейните изявления могат да се тиражират като анекдоти във външния свят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126780
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031