Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2016 00:44 - 2 дни след бунта Харманли го удари на ядене и пиене, избра винар на годината (СНИМКИ)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Два дни след бунтовете в бежанския лагер, които изправиха града на нокти, Харманли реши да отпусне нервите и го удари на ядене и пиене, пише haskovo.net. Над стотина почитатели се събраха в ловния парк за празника на домашното червено вино, което се провежда вече 20-та година, а основен организатор е клуб „Възрожденец“.

Между дългите маси на поляната димяха скари, на което се приготвяше подходящото мезе за червеното. Самите маси пък бяха отрупани с мезета и салати, както и с бутилки, повечето пълни със собственото производство.

image

47 майстори на домашното бяха дали мостри от еликсирите си, които се оценяваха от двама професионални дегустатори – семейство Камен и Илияна Коеви, които работят за винарски изби.

image

Конкурсът за най-добро домашно червено се провеждаше като мажоритарните избори в два тура с абсолютно мнозинство. Първо се пресяваха качествените вина и така за втория тур се класираха 14 производители.

image

Първото място бе за Иван Боянов, който се оказа същият човек, като втория – Иван Генев, иначе казано – Иван Мандраджията. Майсторът на червения еликсир не за първи път печели престижната надпревара в прочутия с вината си харманлийски край. Затова участвал в конкурса с две различни вина, а за всеки случай и с две имена. Конспирацията обаче бе разкрита. Което, разбира се, не му отне наградите – 220 и 150 литрови бъчви, осигурени от винарската изба на Никола Зайчев.

image

„Всяка година вземам от Зайчев по една бъчва, тази година две, накрая ще му ги взема всичките“, обяви от микрофона винар номер едно за годината.

На трето място се класира дама – Милена Данаилова, която получи като награда по-малка бъчва.

„Тази година реколтата бе добра, съответно и виното бе много добро“, обяви от микрофона Никола Зайчев.

Разбираемо след ексцесиите в бежанския лагер преди два дни основна тема на разговор по масите бе бунтът на мигрантите. На масата на журито бе оставен и плакат, който призовава за изнасяне на лагера от Харманли.  

„Като тръгна по световните новини онзи ден бунтът в лагера, ми се обажда приятел от Русия и притеснено пита как сме и какво става. А аз му казвам: „Серьожа, нито вие, руснаците, се оправихте с афганистанците, нито пък американците. Но ние, харманлийци, се справихме“, гордо разказа харманлиец, вдигайки за наздравица чаша с червено.

http://www.blitz.bg/obshtestvo/2-dni-sled-bunta-kharmanli-go-udari-na-yadene-i-piene-izbra-vinar-na-godinata-snimki_news466600.html




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20189175
Постинги: 18666
Коментари: 10028
Гласове: 71317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930