Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2016 23:50 - От протеста в столицата: Ако „Лъвов мост” падне в ръцете на ислямистите, пада и България!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 407 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.11.2016 23:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Патриотично настроени българи отново протестират в София срещу имигрантите. Това е третият подобен протест в столицата. Исканията им са за закриване на центровете за имигранти в България и за връщане на нелегално пребиваващите в държавите, от които са дошли.

Освен това протестиращите настояват за по-сериозни мерки на полицията в местата, където има струпване на чужди граждани, като районът около „Лъвов мост” в София и градовете в Югоизточна и Северозападна България.

Участниците в протеста предлагат да се създадат граждански патрули, които да обикалят именно на такива места. Един от организаторите на шествието Благовест Асенов, цитиран от БНР, коментира:

„Ние винаги имаме само една и съща цел, когато излизаме срещу нелегалните мигранти – да изчистим този район на „Лъвов мост”, защото това вече е симптом. Симптом за това, което ще стане с цяла България. Ние виждаме тук срастване на полиция, на политици, на всичко в едно. Ние сме си поставили за цел да изчистим „Лъвов мост”. Ако изчистим него, ще изчистим и България. Ако „Лъвов мост” падне в ръцете на ислямистите, то значи, че ще падне и България”.

„Не искаме мигранти, искаме да си върнем интелигенцията от Запад, а не да ги заменяме с ислямисти. Това е нашата страна. Васил Левски е умрял за тази страна“, заяви Петър Низамов Перата.

Той коментира още, че бежанците идват от страна, където има война и отиват в съседна на тях страна, където няма война. Те идват в Турция, където война няма и могат да си останат там, където е тяхната култура и вяра. 80 милиона са, ще могат да приютят още няколко милиона. Ние сме 6 млн. души. Топим се всеки ден, интелигенцията ни бяга навън, защото тук няма развитие, а заменяме населението си с ислямисти от Пакистан и Афганистан, където няма война.

Според Павел Георгиев, друг протестиращ, с референдум народът трябва да каже дали иска бежанци или не. „Бежанци в България искат само тези, които печелят от тях“, категоричен е той.

„Искаме да няма нито един бежанец в България, нито един. Няма право нито едно правителство да натрапва на българския народ да подписва споразумения с Европа за настаняване на бежанци“, каза още Георгиев.

Протестиращите тръгнаха от площад „Света Неделя” към „Лъвов мост”, където най-често се събират имигрантите. Шествието преминава спокойно. Има много полицаи, които да се грижат за сигурността.

Организаторите планират и второ шествие, което може да продължи до 22:00 часа. Хората, които се присъединят към него ще се върнат от „Лъвов мост” по бул. „Княгиня Мария Луиза” и след това ще завият наляво по бул. „Цар Освободител” и ще завършат протеста си на пл. „Народно събрание”.

image

Източник: БНР, Блиц, Dir.bg




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20129483
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031