Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2016 14:40 - Потребител в мрежата: Какво изпуснахме в сценария 'Бойко подаде оставка'?
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 423 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.11.2016 14:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес България осъмна с две новини. Едната, че новият президент на България е ген. Румен Радев и втората, че Борисов е депозирал своята оставка. След като се разбра, че Борисов е удържал на обещаното, заваляха и различни прогнози в социалните мрежи. 

И докато някои твърдят, че премиерът за втори път бяга от политическа отговорност, след като първият бе още през 2013-та година, в следствие на протестите срещу кабинета. Други се опасяват, че нищо в Борисовата оставка не е случайно. 

Различен сценарий ни е подготвил потребителят Юлиян Ангелов в социалната мрежа. Той смята, че да бъдеш предупреден, означава да си подготвен.

И че Борисов правилно си изиграва козовете в момента. Според Юлиян по време на летните протести, Делян Пеевски, спряган като скандално назначеният шеф на ДАНС, срещу когото се състояха 200 дни протести, е бил още един "малък сценарий" от "белият кон" на завръщането на Борисов. 

За да не се случи още веднъж този добре разигран сценарий, Ангелов посочва няколко основни стъпки, по които България задължително трябва да мине. 
 

Ето какво пише още той, публикуваме без намеса: 

Jullian Angelov : "Предупреден значи подготвен!"

В случая Бойко вече си е истеглил козовете и надали има как да изегли още.
Всеки разгадан възможен ход чупи елемента с изненадата.

След еуфорията от победата мен ме човърка въпросът: Дали не изпускаме нещо и защо Борисов заложи на куц кон?
Според мен е възможно да опита да повтори сценария от 2013г - подава оставка и после се връща на бял кон. Тогава мислех че е предложен от американското посолство, но му го е предложил Делян Пеевски. Затова и Пеевски безкритично пое протестите срещу него под надслова „КОЙ?” А те с Борисов бяха лични приятели и са си говорели на „бебчо”.
Само че Орешарски се оказа костелив орех и накрая се намеси ЦРУ и при Орешарски дойдоха трима американски конгресмени начело с Маккейн.
Сега Борисов не е желан от ЦРУ за премиер, с Пеевски отношенията са видимо охладнели, вероятно играе сам и трудно може да измисли нещо друго.
От една страна оставката е удобен претекст да се измъкне от попарата, която надроби и да избяга от отговорност за последствията, които ще дойдат след него. ( заеми, нелегални емигранти, обтегнати отношения с Русия, провалени проекти, ангажименти към НАТО и ЕС ). Със сигурност има и отмъкнати пари и с тях не му трябва да управлява държава.
Но опасенията ми са, че може да има и нещо, което не знаем.
Възможен сценарий - примерно че след проточените европейски визи за турците, Ердоган (личен приятел на Борисов) да му е казал, че ще пусне тълпи от нелегални емигранти. Те не могат да продължат за Европа и остават тук.
Президентът трябва да свиква консултативният съвет по национална сигурност (нещо което Пелевналиев не направи по въпроса). Само че той ще е с нов, неработил в него екип. Но дори и съветът да вземе адекватно решение – след управлението на ГЕРБ не останаха ресурси, с които то да бъде изпълнено и остава президентът и новото правителство (ако има такова) да си блъскат главите. После на изборите идва Борисов на бял кон и казва „Е, оплескахте ли я без ГЕРБ?”
Обосновка – 1/Защо ДПС, които винаги играят с ГЕРБ и против БСП подкрепиха Радев?
2/ ГЕРБ направиха всичко възможно да не достроят дори паянтовата ограда. Отказаха и чуждестранната помощ по охраната на границата.
3/ Излишъкът от 3 или 13 милиарда с които Борисов се хвали не се пипат дори за 30 милиона за оградата или за плащането на реакторите без лихви. Възможно е да е фиктивен от забавени плащания към фирми по ДОП ( Държавни и Обществени Поръчки) и затова и да не го пипат, а за плащането на реакторите искат да теглят заем.
4/ Според някой прогнози се очаква и зимата да е студена – най студената от 120 години насам, което би изострило проблема, блокирайки нелегалните в България.

Втори вариант – Борисов иска и оставките на кметовете на ГЕРБ.
Може би иска да предизвика властови хаос и тежки избори „2 в 1”. 
През 2014г Борисов имаше пръст в хаоса с КТБ. КТБ гръмна на другият ден, след като той си дойде от САЩ. Опита се да направи същото и с ПИБ и обикаля няколко дни по сутрешните блокове, за да разправя какви катаклизми щели да настанат с банките.
Второ предположение – да засили ефекта от предният сценарий като лиши общините от действащи властови органи, а постановление №208 от 12 август за интеграция на мигранти в България не е отменяно...
Съвсем отделно - Трети вариант – възможен военен конфликт САЩ – Русия. Избирането на Тръмп почти изключва това, но в САЩ тече майдан за отстраняването му, организиран от Сорос и сие.
Не знаем какво става и с Йелоустоун, но ако гръмне ще има сериозни климатични последствия, с които определено не можем да се справим.

http://novini.stara-zagora.org/потребител-в-мрежата-какво-изпуснахме-в-сценария-бойко-подаде-оставка-n53275.html




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20207484
Постинги: 18672
Коментари: 10029
Гласове: 71321
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930