Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2016 09:08 - ГЕН. РАДЕВ: «ТОВА Е РАЗГРОМ И ПЪЛНО ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗСИЛИЕ НА ГЕРБ»
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.11.2016 09:08


 Нека да видим какво става в лагера на нашите опоненти, обзети от паника след разгрома на първия тур. Това заяви за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ ген. Румен Радев.

 

«Казвам разгром не заради процентите, тук не говорим за някакви си 3-4 процента, но стана това, че те загубиха в София, Пловдив. Те загубиха в големите градове. Те изобщо загубиха в градовете на България. И нещо много по-страшно за тях — загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора. Предполагам, че вече сте виждали и разбивката на «Галъп». Там има интересни таблици и интересни данни. Това разби мита, че за тях са всички образовани, интелигентни млади хора.

 

Усеща се пълното политическо безсилие на противниците ни, които, в опита си да излязат от ситуацията, се превръщат в дилъри на страх.

 

Първата мантра, първият страх е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС. Не го връщам аз. Те забиват този пирон в съзнанието на хората. Те бъркат президентските с парламентарните избори.

 

Това са едни безпочвени внушения.

 

Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи.

 

Разчитам на гласовете на всички българи.

 

Това го заяви и г-жа Нинова. Слушах и пресконференцията на ДПС – няма никакъв, явен дори, намек за подкрепа към мен. Те ще гласуват за промяната, каквото и да значи това. Но нека видим данните. Г-жа Цачева в смесените региони, ако видите данните от ЦИК, има два пъти повече гласове от мен.

 

При данните от Турция Цачева има повече гласове от мен.

 

Затова поведението на ГЕРБ е дилърство на страх.

 

Дилърство на страх в условията на пълно политическо безсилие. Даже не генерал Радев, а как го казваха — червения генерал. Ами нека се строят Цачева, Москов, Ненчев, нека си покажат дипломите, да планират като мен 10-15 учения в системата на НАТО, с много полети, с много рискове, с реални действия. Тогава да се мерим кой какъв е. Така просто звучи несериозно.

 

България има ясна евроатлантическа ориентация и това никога, абсолютно никога не е била поставяно от мен за някакво разглеждане. Но ние в момента сме повече консуматор на решения в съюзите, в които членуваме. А трябва да станем генератор на решения в рамките на тези съюзи.

 

Ето това управляващите не могат да постигнат.

 

И рано или късно те усещат, че ще им се потърси отговорност за много пропуснати ползи от членството ни в тези съюзи. В никакъв случай няма смяна на ориентация, това е плашилото, което в безпомощност те размахват. И виждате ли, г-жа Цачева ще се изправи с гърди, ще брани всички млади от червения генерал, който ще ги лиши от тяхното бъдеще.

 

Напротив, видяхме какво мислят младите за нея. 

 

 

Страната ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнес условия в отношенията си с Русия.

 

Защо трябва еврофилията непременно да означава непременно русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно «враг с Русия». За мен това е нездравословна позиция.

 

Министърът на отбраната Николай Ненчев е отдавна компрометиран и дискредитиран министър, който е вреден за националната сигурност.

 

Страната ни има собствена авиация, а заплаща съвместните дейности по Air policing.

 

Поканих опонента си Цецка Цачева на дебат още миналата седмица и обеща да се яви на такъв, когато двата щаба се разберат.

Благодаря, че тя приема, каза Радев.

 

Да, нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле.

 

Нямам опит като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат. Имам опит как се работи всеотдайно за България».




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20292180
Постинги: 18678
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930