Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2016 21:09 - Истерията срещу „Нощните вълци“ расте! Депутати зоват МВР, ДАНС и Външно да следят изкъсо похода
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Има ли сред рокерската група криминално проявени и свързани с руските тайни служби?

Народните представители Методи Андреев, Мартин Димитров и Петър Славов са изпратили предупредително писмо до Външно министерство, МВР и ДАНС по повод на навлизащите на българска територия „Нощни вълци“ от Русия.

 

Депутатите настояват държавата да предприеме всички необходими мерки за проучване на лицата от руската „рокерска“ група за криминални прояви, за антиевропейски и антибългарски изказвания, както и проверка на информациите, че някои от така наречените вълци са свързани с бившите и настоящи специални служби на Русия.

 

Ето и целият текст на писмото:

 

ДО МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ

РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

КОПИЕ: ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

КОПИЕ: ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ,,НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ”

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС,

 

С настоящето писмо искаме да привлечем Вашето внимание към предстоящия рейд в България на т.нар. руски „рокери“ от клуба ,,Нощните вълци”, носещ провокативното име Мотомарш „Славяски свят 2016“. Шествието на т.нар. „рокери“ е предвидено да влезе в нашата страна на 30. 06 т.г. от Бургас. По предварителни данни от медиите ,,Нощните вълци” ще посетят Шипка, Троянския манастир, Рилския манастир и София на път за гр. Нитра, Република Словакия.

 

Според организаторите проектът им цели да укрепи диалога между славянските народи, да напомни за вековната дружба, за общите страници в историята и да разпространи особеностите на руската култура и език. Във всяка от държавите ще бъде засадено „славянското дърво“ липа като символ на единството на славянските народи – „стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората“, стана ясно на пресконференция, дадена в Москва на 16 юни т.г. На пресконференцията Андрей Бобровский, ръководител на проекта „Нощни вълци, заяви още, че „в днешна Европа е в ход акция за разединение на народите – и сред славянските това е особено ярко изразено – и затова трябва да помним общото си минало и да пазим славянския свят, да не позволяваме на Запада и на разни политици да нарушат „народната дипломация“. Прилагаме линк, на който може да се види и чуе изказването на г-н Бобровский.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/18/2779492_rokerite_na_putin_noshtni_vulci_idvat_v_bulgariia/

 

Историята на тази традиция на руските „рокери“ ,,Нощните вълци” е изпълнена с доста скандали. Така например през тази и през миналата година Полша не позволи на „рокерите“ да преминат през нейна територия. По повод на тазгодишното шествие на ,,Нощните вълци” за 9 май чешкия министър на външните работи г-н Лубомир Заоралек заяви още през април, че смята походът на руските „рокери“ за провокация и допълни, че първото нещо, което трябва да се следи е дали мотористите спазват законите на Чехия.

 

Подобно е и отношението на Германия, която съобщи, че властите на Берлин няма да позволят на „рокерите“ да преминат с машините си по улиците на германската столица. Освен това бяха анулирани визите на значителна част от участващите в шествието „рокери“. Като цяло Европейските власти не одобряват инициативата на руските „рокери“ и смятат техните действия като провокация, особено след драматичните сблъсъци в Марсилия на Европейското първенство по футбол, провокирани от руски и английски ултраси.

 

Съществува информация, че много от членовете на този руски „рокерски“ клуб имат връзки с настоящите и бивши специални служби на Русия. Освен това лидерът на мотоклуба „Нощни вълци” Александър Залдостанов, с прякор Хирурга, е един от лидерите на близкото до режима в Русия движение „Антимайдан”. Европа, САЩ и някои други държави са включили Залдостанов в списъка със санкции които търпи Русия, т.е. той самият няма право да посещава тези страни.

 

Не е тайна, че режимът в Русия цели да разшири зоната си на влияние от Владивосток до Лисабон, като използва различни способи, включително и нетрадиционни такива, като например т.н. ,,хибридна война“. В този аспект подобни мероприятия, които имат потенциал да предизвикат напрежение и противопоставяне, са крайно нежелателни. Разбира се, като изхождаме от една от основните ценности на обединена Европа, гарантираща свободното движение на хора, ние приветстваме всички руски граждани, пожелали да посетят България, като туристи. Не желаем, обаче да ни се натрапва по какъвто и да било начин тяхното разбиране за ценности, начин на живот и демокрация. Ние може да сме малка държава, но сме направили своя исторически избор да бъдем в Европейския съюз и НАТО! Затова нека тези  руски “рокери” не ни казват как трябва да живеем!!!

 

В тази връзка Ви призоваваме да предприемете всички мерки, включващи проучване на лицата от руската „рокерска“ група за криминални прояви, за антиевропейски и антибългарски изказвания, както и да проверите достоверността на информациите, че някои от тях са свързани с бившите и настоящи специални служби на Русия. Също така да се гарантира стриктно спазване на българските закони при преминаването им през България, като се следи за поведение накърняващо нашия суверенитет, национално достойнство и евроатлантически избор.

 

Уважаеми господин Министър,

 

Уважаема госпожо Министър,

 

Уважаеми господин Председател на ДАНС,

 

надяваме се, че ще направите всичко, което зависи от Вас, за да гарантирате, че тази „рокерска“ проява, която ние не одобряваме, ще премине без инциденти с населението на страната и без използването й за разпалване на антиевропейски и антинатовски настроения.

 

София, 24.06.2016 г.

 

С уважение:

 

Методи Андреев

Мартин Димитров

Петър Славов,

 

народни представители

 

 

Източник:епицентър.бг




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20132029
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031