Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2016 07:28 - НОВ ВОЕНЕН БЛОК СРЕЩУ НАТО! Вижте кой влиза в него!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1153 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 17.06.2016 07:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Иранският министър на отбраната бригаден генерал Хосейн Дехган, предложи  военно сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Руската федерация, за да се противодейства на разширяването на изток и разгръщане на глобалната система за противоракетна отбрана на НАТО, концентрацията на американски сили на южната и източна граница на Китай, движението терористични потоци към чувствителни и важни региони на Европа,Централна Азия и Кавказ.
 Иранският министър на отбраната направи изявлението си в Москва на V-та Международна конференция за сигурност.
 Министърът на отбраната на Иран призова Китай, Индия и Русия за засилване на сътрудничеството и началото на консултации по въпроса.В Москва, за участие във форума пристигнаха повече от 500 гости, сред които министрите на отбраната и военни делегации от над 80 страни, представители на експертната общност и академичните среди, както и управлението на международни организации - ООН, ОССЕ, ОНД, ОДКС и МКЧК.

Доста голяма част от речта му бе посветена на темата  Саудитска Арабия и нейното покровителство на различни терористични групи. Ръководителят на иранското Министерство на отбраната подчерта опасността от разпространението на терористичните групи в Афганистан,в Северен Кавказ, Централна Азия, Индия, Западен Китай и Европа.
В заключителната част на речта си, министърът заяви, че необходимостта от засилване на военното сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Русия за съвместно противопоставяне на източната експанзия на Алианса и разгръщане на глобалната система за противоракетна отбрана на НАТО.
"Доволен съм, че след една година имах щастието отново да се срещне със своите колеги от различни страни в тази важна конференция за сигурност, и аз искам да изразя благодарност на Негово Превъзходителство генерал Шойгу за поканата и провеждането на тази конференция.
Новата стратегия на Америка и ционисткия режим с преднамерените действия  в региона показват наличието и използването на програми за изграждане на  терористични групи, като например ИДИЛ,"Талибани" и така нататък.
Със създаване на нарушения на геополитиката в региона ,тези страни се опитват да компенсират тяхното политическо и военно поражение, чрез създаване на опосредствени войни и им дават идеологически и племенни цветове."
Създаването и разпространение от САЩ на кибер армия и американската едностранна доминация в киберпространството е сериозна заплаха за глобалната сигурност. Днес сме свидетели на все по-голямо разпространение на научните знания в тази област. Ние трябва да наблюдава рисковете, които могат да застрашат нашите страни. Някои от тези рискове са да се  създаде трагедия,по-голяма от трагедиите на Първата и Втората световни войни.
"С оглед на комплекса изброени от мен заплахи, бих искал да подкрепя идеята за разработване на многостранно сътрудничество в отбраната между Иран, Китай, Русия и Индия да се противопоставят на целенасочено движение на изток на НАТО, разполагането на противоракетен щит в Европа,  концентрацията на американски сили на южната и източната граница на Китай, едновременно с движението терористични потоци към чувствителни и важни региони на Европа,Централна Азия и Кавказ, и да обявя, че аз и моята страна сме готови за започване на консултации и сътрудничество", завърши иранският министър на отбраната, бригаден генерал Хосейн Дехган.

http://www.bnews.bg/article/210924#.V2L2P010lIk.facebook



Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. kolevn38 - Каиш смотан, НАТО е отбранителен блок, логично страните от Алианса желаят да се защитят от агресора Путин, това е причината да се разполага противоракетен щит.
17.06.2016 07:51
А тая работа с Иран, Китай и Русия неможе и няма да се случи. Не за друго, а защото Китай не одобрява агресивната политика на Путин и анексирането на Крим. Поради което не се случи и строежа на газопровода до Китай. А за този газопровод се водят преговори от 1997 година.
цитирай
2. varg1 - Трябва
17.06.2016 08:43
да си сляп и глух,за да незнаеш,че нато е нападателен не отбранителен блок и е нормално Русия да иска да се защити от агресора.Те нека само опитат де.Аз давам гаранция,че от България срещу Русия няма да се бият и 1 % от населението.
цитирай
3. bojinkata - А тая работа с Иран, Китай и Русия ...
17.06.2016 16:06
kolevn38 написа:
А тая работа с Иран, Китай и Русия неможе и няма да се случи. Не за друго, а защото Китай не одобрява агресивната политика на Путин и анексирането на Крим. Поради което не се случи и строежа на газопровода до Китай. А за този газопровод се водят преговори от 1997 година.


Пълни глупости! Пък и дреме му на Китай за Крим! Чак пък и за него да спре газопровода!??? Не си в час! НАто - отбранителен!???? Къде се отбраняват?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20119738
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031