Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2016 18:18 - Невръстно японче оцеля само в гората 6 дни след родителско наказание
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.06.2016 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Близо седмица, след като родителите му го изоставили на горски път за наказание след лошо поведение, 7-годишният Ямато Танука бе намерен жив и невредим в петък сутринта, което сложи край на търсене, следено с трескаво внимание в цяла Япония.

Случаят предизвика дебат кога родителската строгост и желание за дисциплина може да се превърне в злоупотреба.

Момчето не трепнало, когато за пръв път се изправило лице в лице с човек след почти седмица уединение. Нямало сълзи, само бърз отговор на въпроса: "Ти ли си Ямото?" - "Да, аз съм", разказва в репортаж британският "Телеграф".

Внезапното му изчезване се превърна в кошмар не само за неговите родители. Като изключителен късмет обаче се отчита намирането му в една от бараките на военна база дълбоко в гъста гориста местност, населена от стотици кафяви мечки.

Момчето бе прибрано за една нощ в болница като предпазна мярка, макар да имаше само драскотини по ръцете и краката, а междувременно започнаха да излизат подробности за извънредното му приключение.

Без храна и вода, вероятно вярвайки, че родителите му са го оставили за добро, той изминал 5 км (3 мили) през гората, след като напуснал тесния път, на който го свалили от колата. А причината за наказанието била, че хвърлял камъни по автомобили и по хора по време на семейната екскурзия в близкия парк.

Часове по-късно се натъкнал на портала на тренировъчна военна база близо до град Шикабе на северния остров Хокайдо.
Възможно е в тъмнината да не е бил в състояние да види предупредителните знаци на базата. Покатерил се през оградата и поел по пътека покрай храстите, която след няколкостотин метра го отвела в колиба от железни отпадъци, превърнала се в негов импровизиран дом - това вероятно е спасило живота му.

Двете врати обичайно били заключени, когато бараката не се използвала за спално помещение от войниците. Ямато все пак завъртял едната дръжка и вратата се отворила. Кран за вода бил единственият му източник на препитание. Една нощ температурите паднали до 7 градуса.

Търсейки подслон в дъжда, трима войници от близкия 28-и пехотен полк отворили вратата в петък сутринта и открили Ямото, облечен в анцуг, тениска и маратонки, разположен на един матрак. От разказа му по-късно се разбрало, че нощем се завивал като сандвич в матрака, за да се топли.

По това време мнозина от спасителните екипи, включени в издирването, вече се страхували от най-лошото, след като дни наред и следовите кучета не откривали никакви следи. Откриването на пресни мечи екскременти само засилвало опасенията сред 180-те издирвачи, че родителската строгост към непослушното момче може да завърши с трагедия.

Ямото обяснил, че не е ял от няколко дни. Войниците му дали две оризови топки и извикали хеликоптер. В болницата получил необходимата помощ срещу дехидратация.

Дневник




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20277177
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930