Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2016 15:12 - Обама: Тръмп е невеж, мюсюлманите са част от нашите ценности, глобализацията е нашето бъдеще
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Американският президент Барак Обама разкритикува популизма на милиардера Доналд Тръмп, който е фаворит на републиканците за номинация за надпреварата за Белия дом, съобщава „Франс прес“, допълвайки, че това е станало по време на реч на церемония по дипломиране на студенти, без да спомене името му нито веднъж.

В университета „Рътгърс“ край Ню Йорк облеченият в черно-червена тога Обама призовал студентите да не съжаляват за хипотетичния американски златен век, защото „доброто старо време не е било толкова добро“ заради расовата дискриминация, бедността и ограничената роля на жените в обществото.

„Светът е по-силно взаимносвързан от когато и да било. Издигането на стени няма да промени нищо„, изтъкна президентът, намеквайки за предложението на Тръмп да се построи стена по границата с Мексико.

Според него никаква стена не можела да спре епидемиите от зика и ебола, нито да реши проблемите с конкурентността, свързани с глобализацията.
„Това няма да стимулира нашата икономика и няма да подобри нашата сигурност. Изолиране или хулене на мюсюлманите, предложения за различно отношение към тях по границите – това е в разрез не само с нашите ценности, но и с всичко, което сме ние„, продължи Обама.

„Това е в разрез с факта, че нашият растеж, иновации и динамизъм винаги са били подхранвани от способността ни да привличаме най-добрите хора от четирите краища на планетата„, допълни американският президент.

В политиката, както и в живота, невежеството не е добродетел. Не е хубаво да не знаеш за какво говориш. Няма нищо общо с това да си честен или да казваш истината, или да се бориш с политическата коректност. Това просто е да не знаеш какво говориш„, коментира Обама, намеквайки ясно за Доналд Тръмп, който тръби, че е политически некоректен кандидат.

източник: news.bg




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20266527
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71327
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930